Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Διάλυση του Κράτους του Βατικανού, απελευθέρωση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο δημοκρατικό συνοδικό σύστημα εκκλησιαστικής διοίκησης

30/9/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ύπαρξη και η λειτουργία του Βατικανού ως κρατικής οντότητας, που έχει την ιδιοκτησία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, είναι η αιτία πολλών διαχρονικών προβλημάτων για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και ο αρνητικός αντίκτυπός του είναι πολύ μεγαλύτερος. Ο κατευθυνόμενος διχασμός μέσα στην Ορθοδοξία ξεκίνησε από το Βατικανό για βατικανοποίησή της.

Στην Ελλάδα το Βατικανό θεωρείται ζωτικό εργαλείο παγκοσμιοποίησης (γκλομπαλισμού) για την επιβολή της στον πνευματικό-εκκλησιαστικό τομέα-στόχο: χωρίς Βατικανό δεν επιτυγχάνεται ο γκλομπαλισμός. Πρόσφατα προστέθηκε από την πλευρά του κράτους του Βατικανού και υποστήριξη για την παράνομη μετανάστευση (εκτοπισμό πληθυσμών) με συνεπαγόμενη αντικατάσταση πληθυσμού.

Η υποστήριξη και η συνεργασία με τον Ναζισμό (ώστε να σωθούν πολλοί εγκληματίες πολέμου στη Νότια Αμερική και στις ΗΠΑ-Καναδά) είναι ένα από τα πολλά προβλήματα στο “ποινικό μητρώο” του Κράτους του Βατικανού.

Το πιο απειλητικό είναι η διχαστική και διαβρωτική επίδρασή του κατά της Ορθοδοξίας προωθώντας αυτό που εκλαμβάνεται ως πνευματική κατάρα, δηλαδή την προσπάθεια «βατικανοποίησης» του Φαναρίου (βάση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως) διαφθείροντας και αλλοιώνοντας το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σε Βατικανό-2. Από αυτά πηγάζουν οι επιθέσεις διάβρωσης και διαφθοράς κατά της Ορθοδοξίας και η πνευματική υποβάθμιση σημαντικού μέρους της εκκλησιαστικής διοίκησης.

Στις μέρες μας, όμως, το κράτος του Βατικανού έχει εμπλακεί και στην επιβολή της εγκατάστασης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα (όπως τεκμηριωμένα αποκάλυψε και κατήγγειλε το ΑΚΚΕΛ), αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2009, όπου η ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα (με την προτροπή του Βατικανού, φυσικά) ξεπέρασε τα όρια με μια πρωτοφανή και φωτογραφική πολιτική παρέμβαση για να επηρεάσει τους Ρωμαιοκαθολικούς ψηφοφόρους κατά την προεκλογική περίοδο κυρίως υπέρ του Γεωργίου Παπανδρέου (που μας έφερε τα καταστροφικά Μνημόνια), συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογή του και κατ' επέκταση στη μετέπειτα επιβολή των Μνημονίων.

Το Βατικανό μετέδωσε έτσι και «την γραμμή» που ακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τρεις μήνες αργότερα, όπως επισφραγίστηκε στην απερίγραπτη συμμετοχή του και φωτογραφία του μαζί με τον Γιώργο (ΓΑΠ) Παπανδρέου και τον διαβόητο υπουργό Γιάννη Ραγκούση στο υπουργικό συμβούλιο όπου συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος … με ποιά ιδιότητα;

Μεταξύ άλλων, η Ρωμαιοκαθολική Ιεραρχία της Ελλάδας έδωσε γραμμή τον Σεπτέμβριο του 2009 να ψηφίσουν υποψηφίους που «Σέβονται και διασφαλίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και νομοθετική εγγύηση παραμονής και εργασίας για τους μετανάστες αδελφούς μας που επιλέγουν να ζήσουν νόμιμα στη χώρα μας». Τα λόγια είναι περιττά. Το κράτος του Βατικανού μέσω της Ρωμαιοκαθολικής Ιεραρχίας «ευλόγησε» την εισβολή ξένων εκτοπισμένων πληθυσμών και την μόνιμη εγκατάσταση τους στην Ελλάδα για να πάρουν τις δουλειές των Ελλήνων και προφανώς να αλλάξει και να αντικαταστήσει τον πληθυσμό της πατρίδας μας. Πώς αυτή η στάση εξυπηρετεί πνευματικά τους πιστούς;

Μέσω αυτής της πράξης του Βατικανού κατά της Ελλάδας και υπέρ των δικτύων διακίνησης, αποκαλύπτεται μία σύγκρουση, όπως τη βλέπουμε από την προσευχή στη Θεία Λειτουργία στην οποία παρακαλούμε τον Θεό να μάς προστατεύσει «από οργής, λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυλίου πολέμου και αιφνιδίου θανάτου». Το κράτος του Βατικανού, μέσω της Ρωμαιοκαθολικής Ιεραρχίας στην Ελλάδα, έχει υποστηρίξει την επιδρομή αλλοφύλων (ξένη εισβολή), που για τόσα χρόνια προκαλεί δολοφονίες Ελλήνων με αιφνίδιο τρόπο (δηλαδή αιφνίδιο θάνατο), ενώ σε λίγο το καθεστώς Μητσοτάκη μπορεί να προκαλέσει και εμφύλιο πόλεμο με κάποια μορφή. Δηλαδή το Βατικανό επιφέρει σε εμάς αυτά από τα οποία ευχόμαστε να μάς προστατεύει ο Θεός.

Γενικότερα, το κράτος του Βατικανού δεν προσφέρει τίποτα στην κοινωνία, και ειδικά στους πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, είναι η χειρότερη φυλακή για αυτούς. Εκτός από την αφαίρεση του δημοκρατικού συνοδικού μοντέλου εκκλησιαστικής διοίκησης, το Βατικανό με τη σημερινή του μορφή είναι το προϊόν διαρκούς ισχύος της φασιστικής κυριαρχίας του ίδιου του Μουσολίνι. Από τη συμφωνία που έγινε με τον Πάπα, το Βατικανό στρατολογήθηκε στον Άξονα και λειτούργησε όπως και τώρα για την προώθηση και προστασία του ολοκληρωτισμού. Μετατράπηκε από τοπικό κράτος σε οντότητα αυτοκρατορικού επιπέδου, που εκμεταλλευόταν την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία προς όφελος του Άξονα. Η γκλομπαλιστική λειτουργία του Κράτους του Βατικανού ξεκίνησε επίσημα την δεκαετία του ’30, πάγωσε λόγω της ήττας του Άξονα και του Ψυχρού Πολέμου και συνεχίζεται σήμερα, αφού οι συμφωνίες ΗΠΑ-Ναζί απελευθέρωσαν το δυναμικό των Ναζί και του Άξονα για το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και τη νέα Άρια Φυλή.

Το κράτος του Βατικανού ως απομεινάρι της φασιστικής εποχής του Μουσολίνι, επαναχρησιμοποιείται γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική και στρατηγική κυριαρχία του γκλομπαλισμού αν δεν επιτευχθεί πρώτα μια εκκλησιαστική κυριαρχία και ομοιογένεια – και για αυτό χρειάζεται να υπάρχει η ύπαρξη του Βατικανού ως κράτους. Κατά συνέπεια, η εκκλησιαστική παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να σταματήσει εάν δεν εξουδετερώσουμε το κράτος του Βατικανού και δεν απελευθερώσουμε τους Ρωμαιοκαθολικούς.

Η πνευματική διάβρωση της Ουκρανίας μέσω της ουνιτικής «εκκλησίας» είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα για τη σημερινή εποχή που φυσικά οδήγησε στο πραξικόπημα του 2014 και στην εγκατάσταση μιας ναζιστικής κυβέρνησης που έθεσε όλες τις προϋποθέσεις για τον σημερινό πόλεμο. Το ερώτημα είναι γιατί μέχρι σήμερα δεν ζητήθηκε διεθνώς η διάλυση του Βατικανού ως κράτους. Το ΑΚΚΕΛ προωθεί αυτή τη διαδικασία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάργηση της κρατικής δομής του Βατικανού και να επιτύχει την απελευθέρωση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τουλάχιστον για να μπορέσει να επιστρέψει στο δημοκρατικό και χριστιανικό συνοδικό μοντέλο. Αυτό θα εξαλείψει την κύρια πηγή του εξωτερικά επιβαλλόμενου διχασμού και των συγκρούσεων εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και επίσης θα εξουδετερώσει έναν διαχρονικά αποτελεσματικό υποστηρικτή κάθε μορφής ναζισμού.

Η αρχή αυτών μπορεί να γίνει με την διακοπή της αναγνώρισης του Βατικανού ως κράτους (διακοπή διπλωματικών σχέσεων) και την εντατική ενημέρωση για την εξουδετέρωση του κρατικού καθεστώτος του Βατικανού από το ίδιο το Βατικανό.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Διακρατική αφαίρεση του τουρκικού ελέγχου στα σύνορα με την Ελλάδα-Βουλγαρία-Κύπρο για την εξουδετέρωση των παράνομων δικτύων μετανάστευσης

30/9/2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αποτελεσματική λύση κατά της παράνομης μετανάστευσης (ή καλύτερα: κατά της στρατηγικής μετατό...

Δημοφιλείς αναρτήσεις