Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Γιατί ο Κικίλιας κρύβει στοιχεία για τον κορονοϊό και δεν απάντησε στο ΑΚΚΕΛ; - ΔΤ 18-06-20

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

akkel.president@gmail.com, akkel.press@gmail.com

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty  

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

 18/6/2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γιατί ο Κικίλιας κρύβει στοιχεία για τον κορονοϊό και δεν απάντησε στο ΑΚΚΕΛ;

 

 

            Περισσότερος από ένας μήνας πέρασε από τότε που το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια (στις 14 Μαΐου 2020) με αίτημα την χορήγηση στοιχείων σχετικά με την διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός του Υπουργείου (και όπου αλλού συμμετείχε το Υπουργείο) αναφορικά με την αξιολόγηση του κινδύνου από τον κορονοϊό COVID-19. Δηλαδή τι είπε, ποιος, πότε, κλπ στις συνεδριάσεις «των ειδικών» και πώς δικαιολογήθηκε η υποχρεωτικότητα και ο «μονόδρομος» των μέτρων.

Καμμία απάντηση δεν έδωσε το Υπουργείο Υγείας και ο κ. Κικίλιας, γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι όντως σε κάποιον μεγάλο βαθμό η «κρίση» ήταν πολύ διαφορετικού χαρακτήρα (στην ένταση και επικινδυνότητα) σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα οικονομικά εξαρτώμενα Media και τα στελέχη τους που έλαβαν τα 20.000.000 ευρώ υπό συνθήκες προκλητικά παράνομης αδιαφάνειας.

            Το Υπουργείο έχει υποχρέωση στα πλαίσια της λογοδοσίας στους πολίτες να δώσει τα στοιχεία που έχει ζητήσει το ΑΚΚΕΛ για τον έλεγχο των κυβερνητικών ενεργειών και όλου του πλέγματος ανθρώπων και φορέων γύρω από τον πυρήνα που επέβαλε ακραία και απολύτως αδικαιολόγητα μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών σε κάθε πτυχή της ζωής τους, τόσο της φυσικής όσο και της πνευματικής. Η πλειοψηφία των επιστημόνων και ειδικών επιστημόνων είχε αποκλειστεί και ήταν μόνο μία μικρή ομάδα διορισμένων "ειδικών» στο Υπουργείο, στην οποία είχε δοθεί πραξικοπηματικά απόλυτος έλεγχος και κυριαρχία πληροφοριών και με αδιαφανή λειτουργία είχε επιβληθεί όλη η δέσμη των μέτρων που γνωρίζουμε.

            Όπως διαρκώς αποκαλύπτονται στοιχεία, καταρρέει η κατασκευασμένη εικόνα της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακόμη όμως η πραγματική επικινδυνότητα του κορονοϊού, ειδικότερα στον τομέα της μετάδοσης από ασυμπτωματικούς, που αποτέλεσε το θεμέλιο για τη δικαιολόγηση της απαγόρευσης σε όλους τους τομείς. 

            Το ΑΚΚΕΛ ετοιμάζεται για πολύ περισσότερο εκτεταμένη δράση σε συντονισμό με ελληνικούς και ξένους φορείς για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές των κυβερνητικών χειρισμών.

 

 

 

=====================Το κείμενο της επιστολής====================

 

ΠΡΟΣ:            Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

                        minister@moh.gov.gr

 

ΘΕΜΑ:          Αίτημα του ΑΚΚΕΛ για παροχή στοιχείων σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19

 

 

            Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

            Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έχει παρακολουθήσει με μεγάλο προβληματισμό και οργή την εξέλιξη και τους χειρισμούς το θεμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19 και ειδικότερα την εμπλοκή του υπουργείου σας, το οποίο είχε τον κεντρικό ρόλο σε όλο το κυβερνητικό πλέγμα ενεργειών για τα μέτρα.

Δεν θέλουμε να μπούμε τώρα στο θέμα της αξιολόγησης της έντασης των μέτρων και της έκτασης σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας αλλά θα εστιαστούμε στον πολιτικό έλεγχο και στη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.

            Ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά. Σε περίπτωση που δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί τα πρακτικά μπορείτε να μας τα χορηγήσετε σε μορφή βίντεο ή ήχου όπου και εκεί θα παρουσιάζεται η τοποθέτηση του κάθε συμμετέχοντος και τι έχει υποστηρίξει.

Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά συνεδριάσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αν έχει κάνει ξεχωριστές συνεδριάσεις.

            Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά συνεδριάσεων της ομάδας εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων για το νέο κορονοϊό.

            Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά της συνεδρίασης του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας στις 13 Φεβρουαρίου του 2020 στις Βρυξέλλες.

            Επιπλέον θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις διαδικασίες και τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και από ποιους επιλέχθηκαν τα 26 μέλη της ομάδας εργασίας που «θα συνεργάζεται με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για θέματα Δημόσιας Υγείας», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας στις 17 Φεβρουαρίου 2020.

            Θεωρούμε ότι τα προαναφερθέντα υπάρχουν ήδη σε μορφή ηλεκτρονικού κειμένου και προφανώς δεν μπορούν να θεωρηθούν διαβαθμισμένες πληροφορίες, διότι αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο των κυβερνητικών ενεργειών σε πλαίσιο υποχρεωτικής λογοδοσίας από την πλευρά της κυβέρνησης, συνεπώς μπορείτε να τα χορηγήσετε σε εμάς γρήγορα εντός ορισμένων ημερών και όσα υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο να μας ενημερώσετε για την ηλεκτρονική διεύθυνση ώστε να τα λάβουμε από εκεί.

 

Με τιμή,

 

            [Υπογραφή]

 

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις