Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΑΚΚΕΛ: Σε καθεστώς παρανομίας οι ενέργειες και «μέτρα» της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

 

10/8/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΑΚΚΕΛ: Σε καθεστώς παρανομίας οι ενέργειες και «μέτρα» της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

 

Η συμμετοχή των αστυνομικών στην ανατροπή της εξουσίας των πολιτών

Διχασμός των πολιτών για την μάσκα ενώ ο Μητσοτάκης τουρκεύει το Αιγαίο

 

  • Έγιναν ποτέ συνεδριάσεις των «ειδικών» επιστημόνων;
  • Υπάρχουν πρακτικά συνεδριάσεων των «ειδικών»;
  • Είναι «επιστήμονες», «ειδικοί», «κυβερνητικοί» ή άλλο;
  • Ποιοί και γιατί φίμωσαν όλους τους άλλους επιστήμονες;
  • Γιατί ο υπουργός Κικίλιας παράνομα δεν έδωσε στοιχεία στο ΑΚΚΕΛ;
  • Γιατί η ΠΟΑΣΥ δεν εξέτασε τη νομιμότητα όπως ζήτησε το ΑΚΚΕΛ;
  • Γιατί η ΠΟΑΣΥ πακετάρισε το αστυνομικό προσωπικό κατά των πολιτών;
  • Οι ανεύθυνοι διεφθαρμένοι κατηγορούν τους πολίτες για ανευθυνότητα;
  • Μπολσεβίκικος έλεγχος προσωπικά κάθε πολίτη όπως έκανε η Στάζι;


Έγινε πια ξεκάθαρο στους πολίτες ότι η σωστότατη και απολύτως δικαιολογημένη μη-εμπιστοσύνη τους προς την αντίχριστη και πλήρως διεφθαρμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη (και όχι μόνο), είναι το καθοριστικό στοιχείο σε ότι σχετίζεται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού Covid-19. Οι πολίτες δεν τους εμπιστεύονται και μόνο η επιβολή των προστίμων από την μεταλλαγμένη Αστυνομία, επιβάλλει συμμόρφωση όπως έκανε ο Χόνεκερ στην Ανατολική Γερμανία με την Στάζι.

 

Άσχετα αν η επικινδυνότητα του κορονοϊού είναι όπως λένε ή μικρότερη, το πρόβλημα είναι τα κυβερνητικά στελέχη που τα λένε και επιβάλλουν «μέτρα». Κυρίως οι νέοι «τούς έχουν γραμμένους» και καλά κάνουν αφού οι νέοι δεν έχουν υποστεί την ΠΑΣΟΚική και ΝΔούλικη κομματική πλύση εγκεφάλου. Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει όλα τα ζόμπι του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ σε καίριες θέσεις. Τί να εμπιστευθείς από αυτούς; Η ενσάρκωση της διαφθοράς των πολιτικών υπονόμων μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της υγείας των πολιτών; Είναι η Εθνική Διαφθοράς, της πολιτικής, ιατρικής, αστυνομίας (ακόμη και η Πυροσβεστική «έπεσε»), μέχρι και στην εκκλησιαστική διοίκηση άπλωσαν πλοκάμια.

             Στις 14 Μαΐου το ΑΚΚΕΛ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, με αίτημα «τη χορήγηση στοιχείων σχετικά με την διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός του Υπουργείου (και όπου συμμετείχε το Υπουργείο) αναφορικά με την αξιολόγηση του κινδύνου από τον κορονοϊό και η αξιολόγηση των ενεργειών της κυβέρνησης μέσω του υπουργείου στην αντιμετώπιση του κινδύνου σε όποιες διαστάσεις και αν υπάρχει ο κίνδυνος».

 Αναλυτικότερα, ζητήσαμε τα ακόλουθα:

            Ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά. Σε περίπτωση που δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί τα πρακτικά μπορείτε να μας τα χορηγήσετε σε μορφή βίντεο ή ήχου όπου και εκεί θα παρουσιάζεται η τοποθέτηση του κάθε συμμετέχοντος και τι έχει υποστηρίξει.

Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά συνεδριάσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αν έχει κάνει ξεχωριστές συνεδριάσεις.

            Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά συνεδριάσεων της ομάδας εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων για το νέο κορονοϊό.

            Ομοίως ζητούμε να μας δώσετε τα πρακτικά της συνεδρίασης του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας στις 13 Φεβρουαρίου του 2020 στις Βρυξέλλες.

            Επιπλέον θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις διαδικασίες και τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και από ποιους επιλέχθηκαν τα 26 μέλη της ομάδας εργασίας που «θα συνεργάζεται με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για θέματα Δημόσιας Υγείας», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας στις 17 Φεβρουαρίου 2020.

 Η επιστολή αποσκοπούσε στο να ελέγξει ΑΝ ΕΓΙΝΑΝ συνεδριάσεις «των ειδικών» και να ελεγχθεί ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ οι «ειδικοί» και ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΝ επιστημονικά την αναγκαιότητα για λήψη των εξοργιστικών και άκρως αντισυνταγματικών μέτρων. Ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας δεν έδωσε κανένα στοιχείο, (ούτε και μετά από την δημόσια καταδίκη του στο δελτίο τύπου του ΑΚΚΕΛ στις 18 Ιουνίου) γεγονός που υποχρεώνει να δημοσιοποιήσουμε την ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ για το αν πραγματικά «οι ειδικοί» συνεδρίασαν για ανταλλαγή επιστημονικών στοιχείων και γνώσης και «κατάθεση» τεκμηριωμένων στοιχείων που θα δικαιολογούσαν τα μέτρα. Αν είχαν γίνει συνεδριάσεις «των ειδικών», γιατί δεν μεταδόθηκαν ζωντανά ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες πώς «οι ειδικοί» δικαιολογούν τα απαράδεκτα μέτρα παρέμβασης στη ζωή του κάθε πολίτη; Να δούμε στην πράξη πώς αξιοποιούν την επιστημονική τους κατάρτιση. Γιατί δεν έγινε απολύτως καμμία παρουσίαση συνεδριάσεων, ούτε δόθηκαν αναλυτικά πρακτικά; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμμία αντικειμενική απόδειξη ότι επιστημονική γνώση δικαιολόγησε τα μέτρα. Δηλαδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ επιστημονική βάση για την επιβολή των μέτρων, συνεπώς είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, τα οποία παράνομα και αντισυνταγματικά τα επιβάλλουν οι αστυνομικοί. Οι «ειδικοί» χρησιμοποιούνται ως εργαλεία επιβολής κατά των πολιτών χρησιμοποιώντας τους επιστημονικούς τίτλους τους με ακραία αντικοινωνικό και αντισυνταγματικό τρόπο ακόμη και για καταστολή των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας.  

Η επιστολή αποσκοπούσε επίσης να προσδιορίσει τί είναι «οι ειδικοί». Δεν είναι επιστήμονες, είναι διορισμένα μέλη κυβερνητικής Επιτροπής που έχουν μεν επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά στους οποίους έχει δοθεί, με ακραία αντισυνταγματικό και ιατρικά αντιδεοντολογικό τρόπο, η αποκλειστικότητα διοχέτευσης «ενημέρωσης». Έχει ρητά απαγορευθεί στο ιατρικό κλπ προσωπικό να ενημερώνουν δημοσιογράφους ή άλλους ενδιαφερόμενους διότι «το Υπουργείο Υγείας κεντρικά αναλαμβάνει την επικοινωνία του κινδύνου», δηλαδή όλο αυτό που βλέπουμε είναι δηλωμένος και συνειδητός επικοινωνιακός χειρισμός των πολιτών και ΟΧΙ υπεύθυνη επιστημονική ενημέρωση. Δεν έχουν λειτουργική ανεξαρτησία, σε μεγάλο βαθμό και λόγω των στενών οικονομικών σχέσεων (χρηματοδότηση έρευνας) με ξένες φαρμακευτικές εταιρίες οι οποίες έχουν συμφέροντα δισεκατομμυρίων σε σχέση με τον κορονοϊό.

 Οι αστυνομικοί έχουν επίσης πια ατομική ευθύνη συμμετοχής σε εκτεταμένη παράνομη και αντισυνταγματική δραστηριότητα. Στις 8 Μαΐου το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με επιστολή του στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), αντικείμενο ήταν, μεταξύ άλλων «Η εμπλοκή των αστυνομικών στην εφαρμογή των απαγορεύσεων ή κάθε είδους ελέγχων επιβολής αποφάσεων από άτομα και ομάδες του κυβερνητικού μηχανισμού που λειτουργεί στην Ελλάδα, έγινε χωρίς οι αστυνομικοί (ατομικά ή συλλογικά μέσω οργάνων όπως η ΠΟΑΣΥ και άλλες ομοειδείς Ενώσεις) να ελέγξουν τη νομιμότητα των εντολών/διαταγών που δέχονται» και ζητούσε μεταξύ άλλων «Να ελέγξετε άμεσα και ταχύτατα τη νομιμότητα αυτών που σας δίνουν τις διαταγές και τη νομιμότητα και αναλογικότητα των διαταγών». Η ΠΟΑΣΥ παράνομα αγνόησε αυτή την υποχρέωσή της για έλεγχο νομιμότητας. Εξαιτίας της ΠΟΑΣΥ όλοι οι αστυνομικοί είναι νομικά εκτεθειμένοι όταν κινούνται κατά των πολιτών για να επιβάλουν τα μέτρα και επιβάλλουν πρόστιμα, παραμελώντας το κεντρικό καθήκον τους που είναι η προστασία των πολιτών από τη εγκληματικότητα. Χάνουν την ώρα τους κατά των πολιτών αντί να κυνηγούν κακοποιούς.

Ειδικά για την συμπεριφορά των αστυνομικών και πώς οι πολίτες μπορούν να αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία και παράβαση καθήκοντος, το ΑΚΚΕΛ θα επανέλθει ξεχωριστά. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με την δολιότητα που επέδειξε, να μην ελέγξει τη νομιμότητα των εντολών που δέχονται τα μέλη της, ενώ γνώριζε από την καταγγελία του ΑΚΚΕΛ ότι έχει συνταγματική υποχρέωση (μετά από την εμπειρία της δικτατορίας), έχει εκθέσει νομικά όλους τους αστυνομικούς και πιθανόν έχει ακυρώσει και τα όποια πρόστιμα βεβαίωσε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις