Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΑΚΚΕΛ: Εθνική ανάγκη κατάργησης του εκλογικού ορίου του 3% με αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό εκλογικό σύστημα

3/7/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

            Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουμε αντιπροσωπευτική (κοινοβουλευτική) Δημοκρατία αλλά Ολιγαρχία. Σήμερα μόνο με το 20% του εκλογικού σώματος η ΝΔ έχει 158 έδρες δηλαδή το 53% των εδρών του Κοινοβουλίου. Περισσότερο από δυόμιση φορές έδρες σε σχέση με το ποσοστό της. Έχουμε τον ορισμό του ολιγαρχικού πολιτεύματος δηλαδή όταν λίγοι (το 20%) έχουν εξουσία και κυβερνούν την πλειοψηφία των πολιτών. Το Δημοκρατικό Πολίτευμα έχει ανατραπεί στην πράξη και το κλειδί της ανατροπής έχει δύο τμήματα: το εκλογικό όριο 3% και το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα κλέβοντάς τις από τα άλλα κόμματα, δηλαδή φασιστικά αφαιρώντας το δικαίωμα από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες να εκπροσωπηθούν από τους υποψηφίους που εξέλεξαν. Κατάλυση δηλαδή της Αντιπροσωπευτικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

            Το ποσοστό του 3% για να εκλεγεί ένα ακόμα στη Βουλή μπήκε με δόλιο τρόπο υποτίθεται για να μην μπορούν να γίνουν βουλευτές εξαρτημένα άτομα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ χειρότερο. Επέτρεψε στο προξενείο να μολύνει όλα τα κόμματα επιβάλλονται δικούς του υποψηφίους σε όλα τα κόμματα οι οποίοι πολύ συχνά εκλέγονται και παίζουν το παιχνίδι του τουρκικού καθεστώτος

Το ποσοστό 3% αποδείχθηκε πια ότι επιβλήθηκε για να εμποδίσει πολλά μικρά πατριωτικά κόμματα να εισέλθουν στη Βουλή. Τώρα όμως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ολιγωρίας ή ευγένειας απέναντι στο καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο φασισμός της ΝΔ καλά κρατεί. Μετά τις εκλογές πετάνε τις μάσκες τα γαλάζια παρτάλια και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο για να επιβάλουν 5% όριο εισόδου στη Βουλή.

Οποιαδήποτε συζήτηση για αύξηση του ορίου εισόδου στην Βουλή είναι αντιδημοκρατική, φασιστική και εγκληματική. Μήπως τώρα οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου να αρχίσουν να ψάχνουν αν τελικά η ΝΔ είναι στα πλαίσια του «δημοκρατικού τόξου»; αν είναι φασιστικό μόρφωμα; αν μέσω της εξουσίας καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας με αντιδημοκρατικούς νόμους αλλά με νομικό περιτύλιγμα; Κόμμα που έκλεψε χρήματα που με φτιαχτούς νόμους πήρε θαλασσοδάνεια, που έδωσε μίζες, αναθέσεις σε κομματικά στελέχη δεν είναι εγκληματική οργάνωση;

Η ύπαρξη κομμάτων και λειτουργία πολλών κομμάτων μέσα στη Βουλή, χωρίς πλαφόν εισόδου, έχει ζωτική σημασία για την λειτουργία της Δημοκρατίας. Κόμμα είναι ένα σύνολο ή μια οργάνωση πολιτών με κοινούς πολιτικούς ή άλλους στόχους το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές. Βασικός σκοπός των κομμάτων ο έλεγχος της κυβέρνησης. Η ύπαρξη των κομμάτων προϋποθέτει την ύπαρξη του δημοκρατικού πολιτεύματος και χωρίς ύπαρξη κομμάτων, δεν μπορεί να υπάρχει πολυφωνία και δημοκρατία. Τα πολιτικά κόμματα είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας. Οι συμμορίες του Μητσοτάκη ξεφεύγουν ακόμη περισσότερο. Για το παράβολο που μάς λένε ότι από 150€ να γίνει 1.000.000€ κάτι πολύ χειρότερα φασιστικό μιας και με αυτό τον τρόπο θα έχουμε χειρότερη εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος σε ολιγαρχία και δικαίωμα του εκλέγεσθαι μόνο των οικονομικά ισχυρών: Οικονομική χούντα διεφθαρμένων.

Ο λαός δεν θέλει αυτοδύναμες χούντες τύπου Σημίτη ή Μητσοτάκη, θέλει αυτό που ψηφίζει, αυτό να αντανακλάται και στην σύνθεση του Κοινοβουλίου ως Κοινή Βούληση όλων των πολιτών.

Το ΑΚΚΕΛ έχει επανειλημμένα μιλήσει και προτείνει πραγματικά δημοκρατικά αντιπροσωπευτικό σύστημα εκλογών, με το οποίο ακόμη και η αποχή θα παίζει ρόλο στην τελική διαμόρφωση της Βουλής, ενώ δεν θα υπάρχει πλαφόν για την είσοδο στη βουλή και φυσικά δεν θα υπάρχει η αλήτικη προπαγάνδα για χαμένη ψήφο. Σύντομα θα επαναδιατυπώσουμε συνολικά αυτή μας την πρόταση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις