Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Το ΑΚΚΕΛ έθεσε τους αστυνομικούς προ των ευθυνών τους για την επιβολή των κυβερνητικών επιλογών στον κορονοϊό

 9/9/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

            Το ΑΚΚΕΛ έστειλε επιστολή στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), την οποία προώθησε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και στις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, σχετικά με την εμπλοκή των αστυνομικών στην επιβολή των μέτρων, υποτίθεται, κατά του κορονοϊού COVID-19.

            Σήμερα, στις αρχές Σεπτεμβρίου έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι το εργαλείο του κορονοϊού έχει πολύ λιγότερη σχέση με την Ιατρική και χρησιμοποιείται ως πολιτικό και στρατηγικό εργαλείο από τα συμφέροντα που εκφράζει ο ευρύτερος χώρος της οικογένειας Μητσοτάκη, εναντίον όλων των πολιτών και επαγγελματιών, κατασκευάζοντας ανατολικογερμανικού τύπου διχασμό και χαφιεδισμό.

Έχουμε μπροστά μας «κάτι» (τον κορονοϊό) και «κάποιους» (το κυβερνητικό μπλοκ γύρω από την οικογένεια Μητσοτάκη). Το πρόβλημα όλων των πολιτών είναι αυτοί οι «κάποιοι». Τα άτομα και ομάδες στην πολιτική, ιατρική, media κλπ που υποτίθεται ότι μας περιγράφουν και μας ενημερώνουν για το πώς να προστατευτούμε από τον κορονοϊό, είναι ταυτόχρονα ανάμεσα και στους περισσότερο διεφθαρμένους στις περασμένες δεκαετίες, τμήματα του δικτύου αγωγών διαφθοράς, κάτω από την κοινωνία μας.

Εδώ είναι και ΤΟ Πρόβλημα: ο ελληνικός λαός δεν τους εμπιστεύεται και πολύ καλά κάνει. Μπορείς να πλυθείς ή να πιείς ακόμη και πεντακάθαρο νερό αν κάποιος σου το δώσει μέσα από σωλήνες υπονόμων; Σίγουρα κάτι υπάρχει με τον κορονοϊό αλλά αυτό ΔΕΝ παίζει ρόλο. Αυτοί που τον χρησιμοποιούν είναι το πρόβλημα των πολιτών και οι αστυνομικοί μέχρι σήμερα λειτουργούν ως μηχανισμοί επιβολής κατά των πολιτών.

            Στην επιστολή του ΑΚΚΕΛ, για πρώτη φορά, παρουσιάζεται δημόσια και ανοιχτά η «εναλλακτική» των πολιτών απέναντι στην αστυνομική στάση, αν οι αστυνομικοί συνεχίσουν έτσι (τώρα η ΠΟΑΣΥ ενημερώθηκε από το ΑΚΚΕΛ για την παρανομία της). Η εναλλακτική  είναι και το δικαίωμα των πολιτών, σε έκτακτες καταστάσεις, μέχρι και να συλλάβουν αστυνομικούς, (αν οι αστυνομικοί ξεφεύγουν από όρια ή καταχρώνται την εξουσία) δεδομένου ότι η «ετερόφωτη» δυνατότητα σύλληψης που έχουν οι αστυνομικοί, εδράζεται στην ανάθεση εξουσίας που τους δίνουν οι πολίτες, οι οποίοι αυτοί και μόνον αυτοί έχουν αυτή την εξουσία, είναι «αυτόφωτοι» κάτοχοι και φορείς εξουσίας (λαϊκή εξουσία). Φυσικά, κάτι τέτοιο θα είναι πρωτόγνωρο αλλά (αν φτάσουμε σε αυτό) θα αποκαλύπτει το μέγεθος της παρανομίας κατά των πολιτών, οι οποίοι θα είναι τότε αναγκασμένοι να λάβουν τέτοια μέτρα ακόμη και κατά επίορκων αστυνομικών.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 Το κείμενο της επιστολής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ΠΟΑΣΥ

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

7/9/2020

 

ΠΡΟΣ:            Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ΠΟΑΣΥ

                        poasy@otenet.gr 

 

ΣΧΕΤ.:           Έλεγχος νομιμότητας στην εμπλοκή αστυνομικών για επιβολή κυβερνητικών επιλογών σχετικά με κορονοϊό

 

 

            Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ,

 

            Από το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) επικοινωνούμε μαζί σας για άλλη μία φορά τόσο για να σάς καταστήσουμε ενήμερους για το πλαίσιο παρανομιών σχετικά με τον κορονοϊό μέσα στο οποίο έχει εμπλακεί το προσωπικό της Αστυνομίας, όσο και για να ζητήσουμε πάλι να ελέγξετε τη νομιμότητα των εντολών εφαρμογής των κυβερνητικών επιλογών («μέτρων») για τον κορονοϊό, όπως έχετε υποχρέωση να ελέγξετε και δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχετε πραγματοποιήσει αυτήν την υποχρέωσή σας.

            Στις 8 Απριλίου και 13 Αυγούστου στείλαμε δύο επιστολές στην ΠΟΑΣΥ, για τις οποίες δεν λάβαμε απάντηση αλλά ούτε διαβάσαμε κάποια σχετική  δημόσια τοποθέτηση της ΠΟΑΣΥ ή γενικά φορέων της Αστυνομίας. Το κεντρικό στοιχείο των επιστολών ήταν ότι έχετε υποχρέωση να ελέγξετε τη νομιμότητα των εντολών που δέχεστε σε σχέση με την επιβολή των κυβερνητικών επιλογών αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, κυρίως όταν υπάρχει πλήθος δημοσίων αναφορών και στοιχείων από επιστήμονες και άλλους πολίτες ώστε να έχετε πλήρη βάση αμφισβήτησης της νομιμότητας των διαταγών που δέχεστε. Και υπάρχουν πολλά γεγονότα ακρότατης παρανομίας, μη λογοδοσίας και αντιδημοκρατικότητας, για τα οποία καμία «έκτακτη κατάσταση» δεν αποτελεί δικαιολογία, αντιθέτως, έκτακτες καταστάσεις υποχρεώνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις από αυτές που επιβλήθηκαν (κυρίως στην ενημέρωση).

             Το ΑΚΚΕΛ υπέβαλλε αίτημα χορήγησης στοιχείων στο Υπουργείο Υγείας στις 14 Μαΐου για «τη χορήγηση στοιχείων σχετικά με την διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός του Υπουργείου (και όπου συμμετείχε το Υπουργείο) αναφορικά με την αξιολόγηση του κινδύνου από τον κορονοϊό και αξιολόγηση των ενεργειών της κυβέρνησης μέσω του υπουργείου στην αντιμετώπιση του κινδύνου σε όποιες διαστάσεις και αν υπάρχει ο κίνδυνος». Ο Υπουργός Υγείας δεν έδωσε κανένα στοιχείο, γεγονός που επισημοποίησε και δημοσιοποίησε έμπρακτα (μέσω της παράλειψής του) την ανυπαρξία επιστημονικής βάσης αιτιολόγησης και τεκμηρίωσης των επιλογών και ενεργειών της κυβέρνησης που ονομάστηκαν «μέτρα». Ειδικότερα, ζητήσαμε πρακτικά συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της ομάδας "εμπειρογνωμόνων", του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και τις διαδικασίες και κριτήρια επιλογής των 26 μελών της γνωστής ομάδας "εμπειρογνωμόνων" του Υπουργείου Υγείας.

Η επιστολή αποσκοπούσε στο να ελέγξει αν έγιναν συνεδριάσεις «των ειδικών» και να ελεγχθεί τί υποστήριξαν οι «ειδικοί» και πώς δικαιολόγησαν επιστημονικά την αναγκαιότητα για λήψη των εξοργιστικών και άκρως αντισυνταγματικών μέτρων. Δεν υπάρχει καμία αντικειμενική απόδειξη ότι επιστημονική γνώση δικαιολόγησε τα μέτρα. Δηλαδή δεν υπάρχει επιστημονική βάση για την επιβολή των μέτρων. Είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, τα οποία ομοίως παράνομα και αντισυνταγματικά τα επιβάλλουν οι αστυνομικοί.

            Εκτός από την ενέργεια του ΑΚΚΕΛ, αποκαλύφθηκαν πρόσθετα και από άλλους, όπως η περίπτωση της επιβολής φίμωσης στο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, ώστε να μην επιτρέπουν ειδικά σε δημοσιογράφους να έχουν πρωτογενές υλικό για να επιτελέσουν το συνταγματικά επιβεβλημένο, κατοχυρωμένο και προστατευμένο λειτούργημά τους. Αυτό αποτελεί εγκληματική εξωτερική επέμβαση κατά της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, διότι η δεοντολογία απαιτεί άμεση και αξιόπιστη πρόσβαση σε πραγματική πηγή με άμεση επαφή με τα γεγονότα. Επιπρόσθετα, τόσο αυτή η ενέργεια του Υπουργείου Υγείας όσο και η συνολική «φίμωση των πάντων» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την θεσμική διερεύνηση και προτάσεις (πριν από πέντε ολόκληρους μήνες) από την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται η ανάγκη μέχρι και για αναστολή κατασταλτικής νομοθεσίας (συκοφαντική δυσφήμηση κλπ) με μόνη εξαίρεση τομείς στη νομοθεσία ρητορικής μίσους (κατά Κινέζων κλπ). Μιλάει για:

  • «… μορατόριουμ στην χρήση κατασταλτικής νομοθεσίας ως απάντηση σε επικοινωνίες σχετικά με τον COVID-19»,
  • «… οι αρχές θα πρέπει να αποσύρουν τις κατηγορίες εναντίον όλων των ατόμων που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος κατηγορίες λόγω των επικοινωνιών τους σχετικά με τον ιό, και να απελευθερώσουν από τη φυλακή εκείνους που έχουν ήδη φυλακιστεί»,
  • «… πρέπει να απέχουν από την εξάρτηση από ποινικές διώξεις και άλλα καταναγκαστικά μέτρα ως πρωταρχικό μέσο καταπολέμησης της «ρητορικής μίσους» και παραπληροφόρησης για την εξάπλωση του COVID-19».

 

Όπως γνωρίζετε μέχρι τώρα, οι διαταγές προς το αστυνομικό προσωπικό κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, εμπλέκοντάς το σε αποδεδειγμένη παρανομία κατά των πολιτών και καταστολή της ελευθερίας και συνταγματικής προστασίας της δημοσιογραφικής έρευνας για εξασφάλιση λογοδοσίας της κυβέρνησης και όσων λαμβάνουν αποφάσεις ή τις εφαρμόζουν.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να υποστηρίξετε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν διαταγές. Μετά από την δικτατορία, όλοι οι ένστολοι και φυσικά οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα και ευθύνη να ελέγχουν τη νομιμότητα των εντολών που δέχονται. Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε από την ΠΟΑΣΥ να εκτελέσει αυτόν ακριβώς τον έλεγχο νομιμότητας και δεν το πράξατε, αλλά συνεχίσατε τυφλά και παράνομα να εκτελείτε διαταγές που σας είχαμε γνωστοποιήσει πριν από πέντε μήνες περίπου ότι είναι παράνομες και σας καλέσαμε να τις ελέγξετε.

Τα προηγούμενα είναι άμεση απόρροια του τί είναι ο αστυνομικός και από ποιούς αντλεί την εξουσία του. Η οποιαδήποτε εξουσία που έχει ο αστυνομικός δεν είναι δική του αλλά ανατίθεται προσωρινά από κάθε πολίτη (μόνο ο πολίτης είναι αναγνωρισμένος κάτοχος εξουσίας) διότι για πρακτικούς λόγους κάθε πολίτης δεν μπορεί ταυτόχρονα να ασκεί την εξουσία της αστυνόμευσης της χώρας του σε κάθε σημείο της επικράτειας. Οι δυνάμεις πολιτοφυλακής είναι η άλλη εναλλακτική των πολιτών με τοπικό χαρακτήρα για αντικατάσταση της Αστυνομίας. Κατά συνέπεια, ο αστυνομικός είναι θεμελιωδώς υπόλογος σε κάθε πολίτη και ό,τι κάνει το κάνει στο όνομα των πολιτών, δηλαδή είναι σαν να το κάνει ο κάθε πολίτης. Όλα αυτά δημιουργούν δικαιώματα ελέγχου του κάθε αστυνομικού από κάθε πολίτη και υποχρέωση λογοδοσίας του κάθε αστυνομικού σε κάθε πολίτη. Συνέπεια είναι επίσης και το δικαίωμα των πολιτών, σε έκτακτες καταστάσεις, μέχρι και να συλλάβουν αστυνομικούς, (αν οι αστυνομικοί ξεφεύγουν από όρια ή καταχρώνται την εξουσία) δεδομένου ότι η «ετερόφωτη» δυνατότητα σύλληψης που έχουν οι αστυνομικοί, εδράζεται στην ανάθεση εξουσίας που τους δίνουν οι πολίτες, οι οποίοι αυτοί και μόνον αυτοί έχουν αυτή την εξουσία, είναι «αυτόφωτοι» κάτοχοι και φορείς εξουσίας (λαϊκή εξουσία).

            Τα προαναφερθέντα ξεκαθαρίζουν ότι με την συμπεριφορά τους στην εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων σχετικά με τον κορονοϊό, οι αστυνομικοί μέχρι τώρα έχουν παραβιάσει τον όρκο τους για προστασία των πολιτών (από τους οποίους λαμβάνουν κάθε εξουσία), έχουν στρέψει την εξουσία των πολιτών εναντίον των πολιτών, γεγονός που ισοδυναμεί με πραξικόπημα, ενώ η δράση της Αστυνομίας κατά των θρησκευτικών λειτουργιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των πιστών έχει παραβιάσει μαζικά το Άρθρο 200 του Ποινικού Κώδικα «Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων».

            Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) σάς γνωστοποιεί για τρίτη φορά την υποχρέωσή σας για τον έλεγχο νομιμότητας των εντολών που δέχεστε για εφαρμογή των μέτρων σχετικά με τον κορονοϊό. Ελπίζουμε να ενεργήσετε σύμφωνα με το καθήκον σας και την υποχρέωσή σας απέναντι σε κάθε Έλληνα πολίτη, διότι μόνο με την εμπλοκή των αστυνομικών εφαρμόζονται τα παράνομα και μη αναλογικά μέτρα κατά των πολιτών.

 

           

            Με τιμή,

            [Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις