Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

ΑΚΚΕΛ προς Υπουργείο Τουρισμού: Πρόταση για στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών μέσω κατεύθυνσης τουριστικού ρεύματος

 17/8/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Το ΑΚΚΕΛ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, προτείνοντας να κατευθυνθεί το τουριστικό ρεύμα εν μέρει προς τις πυρόπληκτες περιοχές για οικονομική στήριξη των τοπικών κοινωνιών, όπως επίσης και το Υπουργείο να  οργανώσει και χρηματοδοτήσει εβδομαδιαίο πακέτο διακοπών στις πυρόπληκτες περιοχές για τους ξένους πυροσβέστες και λοιπό προσωπικό όταν ολοκληρωθεί το έργο τους, πριν επιστρέψουν στις χώρες τους πάλι για τόνωση της τοπικής κοινωνίας.

 

--------------Το κείμενο της επιστολής--------------

 

ΣΧΕΤ.:           Πρόταση του ΑΚΚΕΛ για στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών μέσω κατεύθυνσης τουριστικού ρεύματος

 

            Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            Η Εύβοια, η Ηλεία και άλλες περιοχές της χώρας όπως είναι γνωστό σε όλους, όπως είναι γνωστό σε όλους, υπέστη εφιαλτική καταστροφή από τις πυρκαγιές με ανάλογο αντίκτυπο στην οικονομία του τόπου.

Το ΑΚΚΕΛ προτείνει να ξεκινήσετε αφ’ ενός ένα σύνολο ενεργειών για να κατευθυνθεί τουριστικό ρεύμα προς τις πυρόπληκτες περιοχές και συγκεκριμένα σάς προτείνουμε να ενεργοποιηθεί και πάλι το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους και να κληρώσετε άλλες 10.000 θέσεις αποκλειστικά για ξενοδοχειακές μονάδες σε πυρόπληκτες περιοχές.

Αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος ώστε να ενισχυθούν αυτές οι περιοχές μιας και όλες οι αγροτικές δραστηριότητες έχουν καταστραφεί και αφ’ ετέρου να οργανώσετε και χρηματοδοτήσετε εβδομαδιαίο πακέτο διακοπών για τους ξένους πυροσβέστες και λοιπό προσωπικό στις πυρόπληκτες περιοχές όταν ολοκληρωθεί το έργο τους, πριν επιστρέψουν στις χώρες τους. Θα ήταν και η καλύτερη μορφή διαφήμισης αλλά και προβολή της Ελληνικής φιλοξενίας.

Τα προαναφερθέντα θα συμβάλλουν σε κάποιο βαθμό να απαλυνθεί η ζημιά που υπέστησαν οι πυρόπληκτες περιοχές της χώρας  και θα υποστηρίξουν οικονομικά αρκετούς ανθρώπους αλλά και τις τοπικές οικονομίες.

 

 

Με τιμή,

 

            [Υπογραφή]

 

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις