Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Την παραίτηση του Κοσμήτορα Δαρδαβέση ζήτησε το ΑΚΚΕΛ για την επίθεση και εκβιασμό κατά του καθηγητή Κούβελα

 30/8/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το ΑΚΚΕΛ απέστειλε επιστολή στον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, κ. Θεόδωρο Δαρδαβέση, καταγγέλλοντας την επίθεση και εκβιασμό από τον Κοσμήτορα εναντίον του καθηγητή  Δημήτρη Κούβελα διότι ο κ. Κούβελας συνεχίζει να ενημερώνει τους πολίτες για τους κινδύνους από τα «εμβόλια» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά του COVID-19, όπως και γενικά για τα κυβερνητικά λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

            Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε την παραίτηση του κ. Δαρδαβέση, μεταξύ άλλων και διότι «η συμπεριφορά σας, ο λόγος σας και η εκφορά του λόγου σας αποκαλύπτει αντιδημοκρατικό χαρακτήρα, χωρίς ακαδημαϊκή ανεξαρτησία, τυφλά στρατευμένο στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων που εξυπηρετούν οι συμμορίτικοι χώροι γύρω από τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη, οι οποίοι ελέγχουν την σημερινή κυβέρνηση».

            Αναλυτικότερα, στο κείμενο της επιστολής;

------------------- Το κείμενο της επιστολής στον Κοσμήτορα -------------------

30/8/2021

ΠΡΟΣ:            κ. Θεόδωρο Ι. Δαρδαβέση,

Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

                        info@health.auth.gr 

ΣΧΕΤ.:           Η απαράδεκτη επίθεση και ο εκβιασμός σας κατά του καθηγητή Δημήτρη Κούβελα, σε συνδυασμό με την επιβολή λογοκρισίας εναντίον του

 

            Κύριε Κοσμήτορα,

            Ο όρος «κοσμήτορας» περιέχει την έννοια της κοσμιότητας, του κοσμώ, του κοσμήματος κλπ. ότι δηλαδή αυτός στον ακαδημαϊκό χώρο που έχει τιμηθεί από την κοινωνία (μέσω των ακαδημαϊκών οργάνων ανάδειξής του στη συγκεκριμένη θέση), κοσμεί, αποτελεί κόσμημα για τον τομέα του και για το εκπαιδευτικό ίδρυμα και τον επιστημονικό κλάδο, που υποτίθεται ότι υπηρετεί.

            Όταν δημοσιοποιήθηκε η επιστολή σας κατά του καθηγητή Κούβελα, στην οποία ξεκάθαρα τον εκβιάζετε «Να το βουλώσει, διαφορετικά …», προκαλέσατε οργή και  αποστροφή στο πρόσωπό σας, λόγω της τυφλής βιαιότητας που εκτοξεύετε χρησιμοποιώντας την θέση σας (την οποία εμείς ως ελληνικός λαός σάς έχουμε εμπιστευθεί), μίας βιαιότητας, αλαζονείας και έπαρσης που θα μπορούσε συνολικά να χαρακτηριστεί ως καθεστωτική χυδαιότητα.

Ποιός νομίζετε ότι είστε και τί νομίζετε ότι είστε; ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά σας, αντίθετα η συμπεριφορά σας, ο λόγος σας και η εκφορά του λόγου σας αποκαλύπτει αντιδημοκρατικό χαρακτήρα, χωρίς ακαδημαϊκή ανεξαρτησία, τυφλά στρατευμένο στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων που εξυπηρετούν οι συμμορίτικοι χώροι γύρω από τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη, οι οποίοι ελέγχουν την σημερινή κυβέρνηση. Είναι σαν να λέτε στον καθηγητή Κούβελα (και σε όλους τους επιστήμονες και πολίτες) «Δεν δικαιούστε να μας ζαλίζετε με αποδείξεις, στοιχεία, γεγονότα, λογοδοσία και τέτοια. Αποφασίσαμε ότι έτσι θα γίνουν όλα».

Υπάρχουν πάρα πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε και δημοσιοποιήσαμε. Σύντομα όμως για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: ΤΙΠΟΤΑ στο Πανεπιστήμιο δεν είναι δικό σας, δεν είναι τσιφλίκι σας. ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ, του ελληνικού λαού. Μην τολμήσετε να χρησιμοποιήσετε το όνομα και περιουσία μας για να εκβιάσετε οποιονδήποτε για απομάκρυνση από θέση που βρίσκετε για να υπηρετεί εμάς.

Εσείς βρίσκεστε εκεί προσωρινά υπό την προϋπόθεση ότι έχετε προσωπική, ακαδημαϊκή και λειτουργική ανεξαρτησία για να υπηρετείτε ΕΜΑΣ και όχι τις συμμορίες του εκάστοτε μητσοτακέικου και σημιτέικου. Επιπλέον, ότι θα εξασφαλίζετε αυτό το τρίπτυχο ανεξαρτησίας για κάθε καθηγητή, δηλαδή αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να κάνει εναντίον οποιουδήποτε «Κούβελα» αυτό που κάνατε εσείς κατά του καθηγητή Κούβελα, εσείς έχετε ευθύνη να @#$&* την απειλή κατά του οποιουδήποτε «Κούβελα», ώστε αυτός να μπορεί απερίσπαστος και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να ασχοληθεί με την Ιατρική και την Εκπαίδευση. Βλέπετε, λοιπόν, ότι έχετε πολύ δουλειά να κάνετε με τον εαυτό σας.

            Για να μη γράφουμε πολλά, σάς στέλνουμε δύο πληροφοριογραφήματα infographics, για τις καταστροφές που επέφερε ο εγκληματικός χώρος, με τον οποίο έχετε ευθυγραμμιστεί και για το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει σε σχέση με την εργαλειοποίηση-οπλοποίηση του ιού COVID-19. Ένα πρόβλημα που δεν έχει καμία σχέση με όσα τόσο εσείς όσο και ο κύκλος των ευθυγραμμισμένων … υποστηρίζετε ότι υποστηρίζουν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των επιστημόνων, που χαρακτηρίζετε με πλήθος συκοφαντικών και εκτός πραγματικότητας χαρακτηρισμών.

            Αυτό εναντίον του οποίου θεμελιωδώς αντιδρούν οι επιστήμονες και οι πολίτες, είναι η διαφθορά. Η ιατρική, ακαδημαϊκή, πολιτική, μιντιακή διαφθορά έχουν ενωθεί και συνδυαστεί και με ναζιστικό τρόπο έχουν εξαπολύσει την Τελική Λύση εναντίον των πολιτών για να επιβάλλουν Χούντα, χρησιμοποιώντας τον ιό ως βασικό εργαλείο και χωρίς να έχουν δώσει καμία επιστημονική, νομική δικαιολόγηση και ανάλυση για τα μέτρα που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν τον ιό, όπως τόσο το ΑΚΚΕΛ όσο και άλλοι έχουν απαιτήσει από το Υπουργείο Υγείας, Πρωθυπουργό κλπ.

Δηλαδή, τόσο εσείς όσο και όλοι γύρω από τις κυβερνητικές συμμορίες του Μητσοτάκη και Σημίτη, απαιτείτε από επιστήμονες και όλους τους πολίτες να κλείσουμε τα μάτια στην διαφθορά, να εμπιστευθούμε απίστευτα διεφθαρμένους και επίορκους, να θέσουμε την υγεία, ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία μας στην διάθεσή τους! Και μάλιστα τη στιγμή που οι Ιατρικοί Σύλλογοι βρίσκονται με διοικήσεις που ουσιαστικά ελέγχονται από τον κομματισμό του Μητσοτάκη! Εδώ χρειάζεται να ξηλωθούν τα ΔΣ και Πειθαρχικά των Ιατρικών Συλλόγων και να οριστούν άλλα με δικαστικές αποφάσεις για να έχουν ανεξαρτησία. Γνωρίζετε ότι μετά από τις αλητείες του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα και κατά της Μακεδονίας, μεταξύ άλλων και οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανέδειξαν διοικήσεις φιλικές προς τη ΝΔ εν μέρει και ως τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι δημιουργήθηκε πεδίο εκμετάλλευσης του ιατρικού κόσμου, παρά το ότι η ΝΔ του Μητσοτάκη συνέχισε την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν κάποιοι σάς έδιναν ένα υποτιθέμενο εξαιρετικό, θαυματουργό φάρμακο αλλά επέμεναν να το πίνετε ΜΟΝΟ από συγκεκριμένους σωλήνες, εσείς θα το πίνατε αν βλέπατε ότι οι σωλήνες είναι σωλήνες αποχέτευσης που συγκεντρώθηκαν από διάφορους ιατρικούς, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, μιντιακούς βόθρους; Θα έχει σημασία το «τί» ή σημαντικότερο θα ήταν το «ποιός» και «από πού». Το καλό είναι καλό ΜΟΝΟ όταν γίνεται καλά και όλοι οι συνένοχοι ούτε καλό κάνετε ούτε καλά το κάνετε. Στην περίπτωση του COVID-19 μάλιστα χρειάζεται πλήρης ελευθερία διακίνησης πληροφοριών και γνώμης για να αντιμετωπιστεί η απειλή (σε οποιεσδήποτε διαστάσεις και αν βρίσκεται), όπως τονίζει νομική και δεοντολογική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων EFJ, που έχει δημοσιευθεί από το 2020, σε σημείο που τονίζει ότι χρειάζεται ακόμη και η αναστολή ισχύος κατασταλτικής νομοθεσίας όπως για παράδειγμα για συκοφαντική δυσφήμιση.

Έχουμε λοιπόν μία επίσημη και νομικά επιστημονική αξιολόγηση που τονίζει ότι για να αντιμετωπιστεί ο όποιος κίνδυνος από τον ιό, χρειάζεται ενισχυμένη ελευθερία απόψεων και πληροφόρησης μέχρι και αναστολή νομοθεσίας καταστολής, ενώ εσείς αυθαίρετα και με εξόχως αντιδημοκρατικό τρόπο εκβιάζετε έναν γιατρό σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Πώς το κάνετε αυτό με ποιά ιδιότητα,  σε ποιά βάση και προς όφελος ποιών; Για την μνημονιακή καταστροφή του συστήματος υγείας, που θεμελιωδώς οδήγησε στην αδυναμία αντιμετώπισης του ιού, γιατί δεν είπατε τίποτα;

            Η συμμόρφωσή σας και ευθυγράμμισή σας με τα εγκληματικά συμφέροντα που προαναφέραμε, έχει λερώσει και μολύνει εσάς προσωπικά και την θέση που κατέχετε. Δεν μπορείτε να κοσμήσετε πια και οφείλετε να παραιτηθείτε.

 

Με τιμή,

            [Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ εκθέτει τις Μαζικές Παραβιάσεις δημοσιογραφικής δεοντολογίας που αποτελούν και εκλογικές παρεμβάσεις

4 /1/202 4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Μία άρρωστη κατάσταση επικρατεί για πολλά χρόνια στον χώρο του Τύπου που (μεγάλο τμήμα του) έχει με...

Δημοφιλείς αναρτήσεις