Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Το ΑΚΚΕΛ επανέφερε το θέμα τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange στον ΥΠΕΣ Βορίδη

 12/8/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το ΑΚΚΕΛ απέστειλε εκ νέου επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ζητώντας απάντηση στο αίτημα προ επτά μηνών για γνωστοποίηση, από την πλευρά του Υπουργού, της διαδικασίας τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange, ιδρυτή του Wikileaks λόγω εξαίρετων υπηρεσιών στα ιδανικά και αξίες του Ελληνισμού, από τις αποκαλύψεις του, όπως επίσης και πρακτικά σε πολλούς τομείς που αναφέρονται ενδεικτικά.

           

------------Η επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη------------

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            Το ΑΚΚΕΛ επανέρχεται στο αρχικό του αίτημα, που υπέβαλλε σε εσάς στις αρχές του έτους όταν αναλάβατε καθήκοντα ως ΥΠΕΣ, για ένα εθνικής σημασίας έργο ευγνωμοσύνης απέναντι σε ένα πρόσωπο που προσέφερε εξαίρετες υπηρεσίες στις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού, αλλά και άμεσα και πρακτικά οφέλη στην σημερινή ελληνική κοινωνία.

 

Μιλούμε για την τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange, ιδρυτή του Wikileaks. Ζητούμε εκ νέου να μάς ενημερώσετε για την διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης, ώστε το ΑΚΚΕΛ και διεθνή ομάδα υποστήριξης να σάς παρέχουμε το υλικό τεκμηρίωσης και να προχωρήσει η νόμιμη διαδικασία.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

            Επικοινωνούμε μαζί σας εκ νέου σε συνέχεια της επικοινωνίας από τις 2 Αυγούστου 2019 με τον προκάτοχό σας ο οποίος, παρανόμως, δεν απάντησε. Τον Δεκέμβριο του 2018 είχαμε επικοινωνήσει με τον προκάτοχό του της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η στάση του οποίου εκτός από παράνομη, ήταν και προκλητικά αδιάφορη και προσβλητική πρώτα εναντίον του Julian Assange και δεύτερον εναντίον μας. Ιδιαίτερα χουντική ήταν η απάντηση του πρώην ειδικού γραμματέα ιθαγένειας (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ), σχετικά με τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να «παγώσει» την υπόθεση αποφασίζοντας και διατάσσοντας να μην προωθηθεί το αίτημα στον προϊστάμενο Υπουργό του.

Επαναλαμβάνουμε το αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange.

            Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2018 το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, ως μέλος Συμμαχίας που ήταν και το ΑΚΚΕΛ, απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών ενημερώνοντας για την πρόταση τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange λόγω εξαιρετικών υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, όπως επίσης και στις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού. Στην επιστολή ζητήθηκε από τον Υπουργό να ενημερώσει για την συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε η διεθνής κινητοποίηση, να δώσει τα στοιχεία τεκμηρίωσης για την εν λόγω τιμητική πολιτογράφηση. Η διεθνής προβολή της Ελλάδας ως σημείου αναφοράς ελευθερίας και δημοκρατίας είναι προφανής, ταυτόχρονα φυσικά με την οφειλόμενη υποστήριξη στον Julian Assange.

            Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο Julian Assange  από κάποιες κυβερνητικές δομές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να αποβεί εμπόδιο για την τιμητική πολιτογράφηση του ως Έλληνα, διότι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Ελληνισμό ως πανανθρώπινου σημείου αναφοράς, στα ιδανικά και στις αξίες του είναι ανάμεσα σε αυτά για τα οποία διώκεται. Δηλαδή η δίωξη εναντίον του Julian Assange στρέφεται και εναντίον του ελληνικού λαού και η μη υποστήριξή του ή η μη καταδίκη των διωκτών του αποτελεί διευκόλυνση μέχρι και συνεργασία με ξένη δύναμη και μάλιστα με παρακρατικό χώρο που διέπραξε εγκλήματα πολέμου.

            Η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει υποχρέωση πολιτική, νομική και ηθική να υποστηρίξει οποιοδήποτε έχει προσφέρει υπηρεσίες στην Ελλάδα και αυτήν ακριβώς την υποχρέωση οι προκάτοχοί σας και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας συνειδητά απέφυγαν να εκπληρώσουν.

            Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ορισμένες από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks περιλαμβάνουν (αλλά δεν εξαντλούνται σε αυτά) ενέργειες των Αμερικανικών Υπηρεσιών να στρατολογήσουν στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναντι χρηματικής αμοιβής. Περιλαμβάνονται επίσης τα τηλεγραφήματα τα οποία δημιουργούν τον προβληματισμό της πιθανής αμερικανικής εμπλοκής στο πρόβλημα υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία σχετικά με τον χώρο της Τρόικα κατά τη διάρκεια της κατασκευής της κρίσης εναντίον της Ελλάδας τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις για τη δίωξη των υπευθύνων και πολλά άλλα.

Προφανώς τα άλλα στοιχεία σχετικά με εγκλήματα πολέμου, σε συγκρούσεις στο εξωτερικό όπου συμμετείχαν αμερικανικές δυνάμεις, είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα και βρίσκονται σε τομείς πολύ πιο σοβαρής παρανομίας διεθνούς επιπέδου πια, σε σύγκρουση επιπλέον και με τα ιδανικά και αξίες του αμερικανικού λαού.

            Η Ιστορία του ελληνικού λαού αποτελεί μία διαρκή σύγκρουση με τέτοιες βαρβαρότητες που αποκάλυψε ο Julian Assange στο WikiLeaks και το χαρακτηριστικό της «ελληνικότητας» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υποστήριξη τέτοιων ανθρώπων. Με λίγα λόγια, δεν μπορεί κάποιος να ονομάζεται Έλληνας αν δεν υποστηρίζει τέτοιους ανθρώπους «που λειτουργούν ελληνικά».

            Η πρότασή μας για τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα πολίτη αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του στον Ελληνισμό και στα ιδανικά του Ελληνισμού μέσα στην διεθνή κοινότητα.

 

            Ζητούμε να μάς ενημερώσετε για την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης όπως προαναφέραμε, έτσι ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία της τεκμηρίωσης και διεθνούς συμμετοχής σε αυτήν.

 

 

            Με τιμή,

            [Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις