Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Απόθεση λουλουδιών στο Μνημειακό Κοιμητήριο Αγίας Πετρούπολης, από τον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, στην μνήμη των ηρώων που πολέμησαν το Ναζισμό

8/5/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

            Η  απόδοση τιμών στους πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Αγία Πετρούπολη (κατοίκους και στρατιώτες), προσπαθώντας να αναχαιτίσουν την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν η πρώτη ενέργεια του Προέδρου του ΑΚΚΕΛ, Βάκη Τσιομπανίδη με την άφιξή του στην Αγία Πετρούπολη με επίσημη πρόσκληση από την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης.

Το ΑΚΚΕΛ είναι το μοναδικό δημοσίως δηλωμένο αντιναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ απόθεσε λουλούδια στο άγαλμα της «Μητέρας Πατρίδας», στο Μνημειακό Κοιμητήριο του Πισκαρέφσκογιε: το παγκοσμίως μεγαλύτερο κοιμητήριο ηρώων που πολέμησαν κατά του Nαζισμού κατά την διάρκεια των 872 ημερών της πολιορκίας του Λένινγκραντ (http://pmemorial.ru/eng-memorial).

            Το ΑΚΚΕΛ είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που σπάει το «εμπάργκο» (ταξιδιωτικό και επικοινωνιακό) που επέβαλαν κατά της Ρωσίας οι δυτικές νεοναζιστικές δυνάμεις μαζί με την Κατοχική Κυβέρνηση των Αθηνών. Ο μοναδικός δυτικός πολιτικός που μετείχε ήταν ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ. Αυτό μεγαλώνει την ευθύνη μας, να ξαναχτίσουμε αυτά που οι άλλοι γκρεμίζουν.

            Στις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ θα παρακολουθήσει την παρέλαση και θα έχει συναντήσεις με σημαντικές προσωπικότητες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις