Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Το ΑΚΚΕΛ καταγγέλλει την προστασία που λαμβάνει το τουρκοπρακτόρικο κόμμα ΚΙΕΦ από το καθεστώς Μητσοτάκη

15/6/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για κυβέρνηση δυτικής Θράκης μίλησε ο  Ryan Gingeras που είναι καθηγητής στη Σχολή Naval Postgraduate School του Αμερικανικού Ναυτικού, ιστορικός της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συγγραφέας πέντε βιβλίων: «Λοιπόν, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι επόμενες εκλογές, μπορεί να καταλήξουμε να έχουμε μια κυβέρνηση "Δυτικής Θράκης" στην εξορία».  Αυτό είναι το περισσότερο πρόσφατο περιστατικό τουρκικής επιθετικότητας αλλά ΜΕΣΑ στην Ελλάδα με το σεσημασμένο κόμμα ΚΙΕΦ.

Πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία και στελέχη του κόμματος ΚΙΕΦ εξακολουθούν τις τουρκοπρακτόρικες πρακτικές, αυτή τη φορά κινούμενοι για “δημοψήφισμα ανεξαρτησίας” της Θράκης. Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές και τα αρμόδια υπουργεία να δράσουν άμεσα και να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας του κόμματος ΚΙΕΦ, διότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδας και την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Το ΑΚΚΕΛ έχει ζητήσει από τον Άρειο Πάγο πριν από τρία χρόνια να κριθεί παράνομο το υποκινούμενο από το το τουρκικό προξενείο κόμμα ΚΙΕΦ διότι προωθεί ανθελληνικές θέσεις. Ο εισαγγελέας κ. Πλιώτας μάς αγνόησε. Σήμερα παρά ποτέ επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας και ζητάμε να επανεξεταστεί ο ρόλος του Τουρκικού προξενείου στην Θράκη.

Έχουμε απελάσει συνολικά 15 Ρώσους διπλωμάτες χωρίς απολύτως κανένα λόγο καταστήσαμε την Ρωσία εχθρική χώρα και θεωρούμε φιλική χώρα την Τουρκία, που δεν έχουμε απελάσει ούτε έναν διπλωμάτη της !!!! Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μαζί με τον Μηταράκη θέλουν να φέρουν και λαθρομετανάστες φτιάχνοντας μια ισλαμική πολιτεία στα σύνορα του Έβρου, στις πλάτες του Ελληνικού στρατού. Αυτά για να μην επαληθευτούν οι προφητείες του Ryan Gingeras.

            Επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλε τον Ιούνιο 2019 ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, κ. Βάκης Τσιομπανίδης, ζητώντας την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος ΚΙΕΦ στις εκλογές λόγω της απαράδεκτης στάσης που εξέφρασε η επικεφαλής του, απροκάλυπτα υπέρ του τουρκικού καθεστώτος σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου. Στην επιστολή αναφέρεται: «Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος ΑΚΚΕΛ απευθύνεται σε εσάς με αίσθημα οργής και ανησυχίας από τις πρόσφατες δηλώσεις της Τσιγδέμ Ασάφογλου, επικεφαλής του κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας),  σε συνέντευξη που έδωσε στον διαδικτυακό τόπο alexpoli.gr. Στην ερώτηση ότι αν γίνει πολεμική σύγκρουση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ποια θα ήταν η στάση της, αυτή απάντησε ότι μητέρα πατρίδα της είναι η Τουρκία, δίνοντας σαφές στίγμα ότι αν και έχει την Ελληνική υπηκοότητα, η υποστήριξη της θα είναι στην επιτιθέμενη Τουρκία. Αυτή η δήλωση αποτελεί ξεκάθαρη εξάρτηση από μία ξένη κυβέρνηση η οποία εκτός του ότι είναι γνωστότατα εχθρική προς την Ελλάδα, αποτελεί επιπλέον και ομολογία συνεργασίας με τον εχθρό όταν υπάρχει πολεμική σύγκρουση με το καθεστώς αυτής της χώρας. Είναι Απαράδεκτο και Ακραία Προσβολή προς τους Έλληνες πολίτες να γίνει δεκτή οποιαδήποτε συμμετοχή αυτού του κόμματος στις εθνικές εκλογές ενώ ακόμη και η λειτουργία αυτού του κόμματος είναι αμφίβολο αν προσφέρει στη δημοκρατία και στην ευημερία του ελληνικού λαού, δεδομένης και της προαναφερθείσας εξάρτησης με ένα εντελώς ανελεύθερο καθεστώς στη γειτονική χώρα. Εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας ότι η απαγόρευση συμμετοχής αυτού του κόμματος στις εθνικές εκλογές είναι μονόδρομος για την προστασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην χώρα μας όση τουλάχιστον έχει μείνει και όσο προσπαθούμε εμείς και άλλα κόμματα να διατηρήσουμε μέσα στις συνθήκες κρίσης που έχουν δημιουργηθεί από άλλες κυβερνήσεις εντός της τρέχουσας δεκαετίας».

Το ΑΚΚΕΛ έχει την πεποίθηση ότι τέτοιες προσχεδιασμένες προκλήσεις στους τομείς της εθνικής ασφάλειας δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, αλλά πρέπει να υπάρχει παραδειγματική αντίδραση από την Ελλάδα για εξουδετέρωση της όποιας υπονομευτικής δράσης σχεδιάζεται στο μέλλον.

            Τον Ιούλιο του 2020 το ΑΚΚΕΛ είχε δημοσίως καλέσει την κυβέρνηση στην Ελλάδα «να κλείσει ΑΜΕΣΩΣ το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ως απάντηση για την πρόκληση του τουρκικού καθεστώτος να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Φυσικά η σημασία της Αγίας Σοφίας είναι περισσότερο από τεράστια σε σχέση με το πολιτικό ή διπλωματικό ‘’μέγεθος’’ του προξενείου στην Κομοτηνή, αλλά είναι σίγουρο ότι ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ το τουρκικό καθεστώς. Αφού εκεί που σπέρνει ο διάβολος, θερίζει ο Θεός, ας κινηθούμε όμοια, με αγροτικό τρόπο και να θερίσουμε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής». Και σε αυτό, όπως στο ΚΙΕΦ, το καθεστώς Μητσοτάκη τούς προστάτευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις