Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Τοποθέτηση του ΑΚΚΕΛ στην αναδημοσίευση του άρθρου «Το αναπτυξιακό “θαύμα” της Αλεξανδρούπολης» από το «Βήμα»

 7/2/2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

ΠΡΟΣ:            Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ 

ΣΧΕΤ.:           Τοποθέτηση του ΑΚΚΕΛ στην αναδημοσίευση του άρθρου «Το αναπτυξιακό “θαύμα” της Αλεξανδρούπολης» από το «Βήμα»


            Κύριε Διευθυντά,

            Αναφορικά με το άρθρο που αναδημοσιεύσατε στις 3 Φεβρουαρίου από την εφημερίδα ΒΗΜΑ με τίτλο «Το αναπτυξιακό “θαύμα” της Αλεξανδρούπολης», το ΑΚΚΕΛ θα επιθυμούσε να παρουσιάσει την πραγματική κατάσταση σχετικά με την Αλεξανδρούπολη και την μπολσεβίκικη παρέμβαση από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ κατά οποιασδήποτε ελληνορωσικής συνεργασίας. Για λόγους πλουραλιστικής και  σφαιρικής ενημέρωσης των αναγνωστών σας, ζητούμε την δημοσίευση της τοποθέτησης του ΑΚΚΕΛ, η οποία (σε αντίθεση με το άρθρο του κ. Νίκου Φιλιππίδη) βασίζεται σε στοιχεία και σε μακρόχρονη γνώση και επαφή του ΑΚΚΕΛ με την ελληνορωσική συνεργασία στην Αλεξανδρούπολη από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

            Πρώτα από όλα οφείλουμε να θέσουμε το πρόσφατο ιστορικό πλαίσιο το οποίο ο αρθρογράφος της αθηναϊκής εφημερίδας αλλοιώνει με απαράδεκτο και άκρως αντιδεοντολογικό τρόπο, όπως και την πραγματικότητα και αποσιωπεί τα ουσιαστικότερα στοιχεία. Το πραξικόπημα το 2014 στην Ουκρανία (περίπου τέτοια εποχή) είναι το σημείο αναφοράς γύρω από το οποίο περιστρέφονται ΟΛΕΣ οι εξελίξεις που αφορούν τις ελληνορωσικές και ευρωρωσικές σχέσεις και φυσικά το τμήμα που αφορά την Αλεξανδρούπολη με την αμερικανική Κατοχή της.

            Το θεμελιώδες στοιχείο που αποσιωπά ο αρθρογράφος (όπως έχει αποκαλυφθεί και δημοσιοποιηθεί πριν από μία πενταετία περίπου) είναι η εκτεταμένη, δόλια και υπόγεια προσπάθεια από το 2015 να επιβάλει υποστήριξη για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ναζιστικό πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία, όπως επίσης η κατασκευή και βίαιη επιβολή αντιρωσικών ενεργειών στον πολιτικό, μιντιακό, επιχειρηματικό, εκκλησιαστικό ακόμη και πολιτιστικό χώρο.

            Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα τα οποία διέρρευσαν από επιθέσεις hackers, λειτούργησαν συγκαλυμμένα αναθέτοντας σε δύο ΜΚΟ, την βρετανική Integrity Initiative (II) και την αμερικανική Open Society (OSIFE) του πασίγνωστου ανθέλληνα George Soros, να καταστρώσουν την στρατηγική και τις κατά τόπους τακτικές που θα ακολουθούσαν στην Ευρώπη. Ο όμιλος της Καθημερινής με τον ΣΚΑΪ (από τον οποίο μεταγράφηκε ο αρθρογράφος του «Βήματος» αναφέρεται ξεκάθαρα από την II, ότι θα αναλάμβανε τον κύριο ρόλο με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπήρχε υποστήριξή του από έξω, όπως και έγινε.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα βασικά πρωτότυπα έγγραφα του 2015 στα αγγλικά (όπως διέρρευσαν μετά από τις επιθέσεις των hackers) όπως επίσης και την ελληνική μετάφραση και σχόλια από το ΑΚΚΕΛ, στις ακόλουθες διευθύνσεις: https://akkelparty.blogspot.com/p/george-soros.html, https://akkelparty.blogspot.com/p/2015-open-society-soros.html και https://akkelparty.blogspot.com/p/integrity-initiative.html. Από το 2015 κατέστρωναν αυτά που βλέπουμε σήμερα και σταδιακά εμφανίζονταν με κορύφωση τις διατεταγμένες απελάσεις του 2018, που δηλητηρίασαν τη σχέση της Ρωσίας με την Ελλάδα και ώθησαν την Ρωσία σε συνεργασία με την Τουρκία. Από το ΑΚΚΕΛ είμαστε βέβαιοι ότι ήταν σχεδιασμένη και υπολογισμένη αυτή η πολιτική και επιβεβλημένη από το εξωτερικό ώστε να εξουδετερωθούν τα εθνικά οφέλη από την ελληνορωσική συνεργασία και να μολυνθεί η εικόνα της Ρωσίας μέσω της συνεργασίας με την Τουρκία. Χωρίς φυσικά να γίνει αντιληπτή η δυτική εμπλοκή και σχεδιασμός για όλα αυτά, που ΠΟΤΕ δεν είχε ούτε έχει σύγκρουση με την Τουρκία..

            Εδώ θα επικεντρωθούμε πολύ συνοπτικά στο τί καταστράφηκε στην Αλεξανδρούπολη που είτε έγινε είτε σχεδιαζόταν να είναι προϊόν της ελληνορωσικής συνεργασίας σε περιβάλλον Ελευθερίας, ελεύθερης προσφοράς αλλά και Εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος, ώστε στο σκαμμένο έδαφος της καταστροφής που επέφεραν αυτοί οι ναζιστοειδείς πραξικοπηματίες να φυτευτούν αυτά τα οποία παρουσιάζει ο αρθρογράφος των Νέων και αποσκοπούν στον εξωτερικό έλεγχο της περιοχής από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ-Βρετανίας ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ:

            Το τουριστικό ρεύμα από την Ρωσία προς την Αλεξανδρούπολη είχε καταστήσει την Αλεξανδρούπολη να είναι πρώτη σε αφίξεις και παραμονή Ρώσων ακόμη και σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την παραμονή παιδιών από την Αγία Πετρούπολη στις θερινές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης είχε διοχετεύσει (αν δούμε το οικονομικό στοιχείο της υπόθεσης) αρκετά εκατομμύρια ευρώ στην τοπική οικονομία και μάλιστα σε μία περίοδο που οι δυτικοί υποτίθεται σύμμαχοί μας είχαν επιβάλλει τα Μνημόνια στην Ελλάδα και είχαν ήδη αρχίσει να καταστρέφουν την κοινωνία και την οικονομία της πατρίδας μας. Οι προοπτικές ήταν ακόμη καλύτερες και περιελάμβαναν ακόμη και εξέταση για μόνιμες επενδύσεις Ρώσων σε τομείς που αναφέρονται αλλά και δημιουργία κατασκήνωσης στην Μάκρη όπου θα μπορούσε να φιλοξενεί παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεδομένου ότι ο χειμώνας της Αλεξανδρούπολης είναι Άνοιξη, κυρίως για τη Βόρεια Ρωσία.

            Η ύπαρξη των Λουτρών αποτέλεσε το έναυσμα για την εξέταση της πιθανότητας να υπάρξει ριζική τουριστική αναδιαμόρφωση του χώρου για αξιοποίηση τόσο από Ρώσους (μέσω ασφαλιστικών ταμείων) όσο κυρίως για την κατασκευή εγκατάστασης για την αποκατάσταση των Ρώσων κοσμοναυτών που επιστρέφουν από το Διάστημα στην Γη και χρειάζεται ο οργανισμός τους να προσαρμοστεί πάλι στις συνθήκες βαρύτητας. Μέχρι και εγκατάσταση τύπου Πλανηταρίου σχεδιαζόταν με βασικά σχέδια που έδωσε ο Διονύσης Σιμόπουλος.

Άλλη τουριστική-επιχειρηματική δράση που απαγορεύτηκε να προχωρήσει ήταν η δημιουργία υποδομής για προμήθεια και λειτουργία των αμφίβιων ρωσικών αεροσκαφών Beriev-200 για πτήσεις μαζί με δρομολόγια υποβρυχίων (τύπου Sadko κλπ) για μεταφορά επιβατών, τουριστών, εμπορευμάτων, ασθενών (κυρίως από νησιά). Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης – Καβάλας - Θάσου και μετά σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά, τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για πυρόσβεση, αλλά θα χαλούσαν τα σχέδια των μητσοτακοειδών και του κύκλου συμφερόντων τους που θέλουν καμμένα δάση για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες.

Υπήρξε επίσης και αρχικός σχεδιασμός με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους με πρόταση για ενοικίαση του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας και συνεννόηση με τον ΟΣΕ, ώστε να κατασκευαστεί σιδηροδρομικό δίκτυο και σε άλλες περιοχές όπως η Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα κλπ. Με την ενοικίαση, ο ΟΣΕ θα είχε ένα μόνιμο έσοδο και θα αυξανόταν ο ανταγωνισμός στις σιδηροδρομικές μεταφορές με πρώτο ωφελούμενο τους επιβάτες. Και φυσικά δεν θα υπήρχε η σιδηροδρομική έρημος μεταξύ Ορμενίου - Θεσσαλονίκης όπως υπάρχει μέχρι σήμερα. Οι ΗΠΑ έθεσαν σε καθεστώς κυρώσεων τον Πρόεδρο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και οι κυβερνώντες στην Αθήνα μάζευαν τα πούπουλά τους.

            Η εγκατάσταση ειδικού κέντρου της εταιρείας ασφάλειας λογισμικού Kaspersky για πιστοποίηση του λογισμικού anti-virus ήταν άλλο ένα project που πάγωσε για τον ίδιο λόγο όταν και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας τέθηκε υπό καθεστώς αμερικανικών κυρώσεων και σαν καλή «πολιτεία» των ΗΠΑ οι κυβερνώντες των Αθηνών μάζευαν πάλι τα πούπουλά τους. Αυτό όμως το κέντρο θα είχε ευρύτερη ωφέλεια στα Βαλκάνια κατά του οργανωμένου εγκλήματος που εκφράζεται στον κυβερνοχώρο, ιδίως από την Βουλγαρία. Στη Βουλγαρία παραδοσιακά ανθούσε, ακόμη και επί Ψυχρού Πολέμου, το οργανωμένο έγκλημα σε ειδικούς τομείς όπως πλαστογραφία, εξοπλισμό δολοφονιών και μετά στην κατασκευή ιών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαλείων hacking κλπ. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται επειδή οι νέοι δεν βρίσκουν κάποια ωφέλιμη διέξοδο να εκδηλώσουν την εφευρετικότητα τους και στρατολογούνται από το οργανωμένο έγκλημα. Το κέντρο της Kaspersky στην Αλεξανδρούπολη θα μπορούσε να δώσει διέξοδο στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και όχι μόνο αυτούς αλλά και πολλούς Έλληνες που τώρα έχουν φύγει στο εξωτερικό κλπ. Η σημερινή κατάσταση, αντίθετα, έχει ήδη ευνοήσει τα δίκτυα των αμερικανικών συμμοριών (street gangs) που λειτουργούν στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Μπορεί ήδη να έχουν εγκαταστήσει δίκτυα στη Θράκη αξιοποιώντας τα στρατευμένα μέλη τους που μένουν ή διέρχονται από την Αλεξανδρούπολη.

            Ζητούμε την δημοσίευση των ανωτέρω για να ακουστεί και η άλλη άποψη.

             Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις