Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΑΚΚΕΛ: Ακύρωση της γερμανικής κρατικής υπόστασης είναι η μόνη λύση για πληρωμή πολεμικών αποζημιώσεων από Γερμανία και ΗΠΑ και ξεπάστρεμα του Ναζισμού

 28/3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

            Το ΑΚΚΕΛ είναι το μοναδικό δηλωμένο αντιναζιστικό κόμμα και αποδεδειγμένα μάλιστα με την δράση του (για την οποία έχουμε υποστεί στοχοποίηση), που ταυτόχρονα όμως έχει παρουσιάσει κατά καιρούς συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης των διαναζιστικών συμμοριών που λειτουργούν στις δυτικές ηγεσίες (πολιτικές, επιχειρηματικές κλπ) και προκάλεσαν ΟΛΑ τα προβλήματα, τα οποία σήμερα αντιμετωπίζουμε.

            Παρουσιάζουμε εν συντομία τα ιστορικά γεγονότα και τις κατάλληλες ενέργειες που το ΑΚΚΕΛ θα προωθήσει ως κυβερνητικά συμμετέχουσα πολιτική δύναμη.

 

1.         Η ενοποίηση της Ανατολικής με την Δυτική Γερμανία έγινε με εκβιαστική πίεση από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο για τους οποίους λειτουργούσε η οικογένεια του τότε Προέδρου Μπους. Η οικογένεια Μπους τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου λειτουργούσε βοηθητικά και καθόλου εχθρικά προς το ναζιστικό καθεστώς.

2.         Οι Ευρωπαϊκές χώρες ήταν απροετοίμαστες για μία τέτοια ενοποίηση, ποτέ δεν την έθεσαν για συζήτηση. Οι λαοί και οι ηγεσίες ήταν από ψυχροί μέχρι άκρως αντίθετοι σε οποιαδήποτε γερμανική ανεξαρτησία διότι θυμόντουσαν πολύ καλά το πρόσφατο παρελθόν. Πολλοί όπως οι Ολλανδοί, αμφισβητούσαν ακόμη και το δικαίωμα των Γερμανών να διοικούν την Γερμανία. Η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ ζητούσε από τον σοβιετικό Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να δυναμιτίσει αυτός την ενοποίηση και να μην λαμβάνει υπόψη αυτά που η ίδια και άλλοι δυτικοί λένε δημόσια εντός του ΝΑΤΟ.

 

3.         Το βαθύ κράτος στις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησε την χώρα να έχει ήδη υποστεί μεγάλη ναζιστική διάβρωση μέχρι τότε. Ήθελαν να ενοποιήσουν την γερμανική Πηγή του Ναζισμού στην Ευρώπη με την Αποικία του Ναζισμού στην Αμερική, αυτό που εξελίχθηκε σήμερα ως Ατλαντισμός, με βασικό εργαλείο την διαδικασία που σερβιρίστηκε ως "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση" / ομοσπονδοποίηση.

 

4.         Η Συνθήκη για την ενοποίηση των δύο Γερμανιών ΔΕΝ αποτελεί σε καμία περίπτωση συνθήκη Ειρήνης με την ενοποιημένη Γερμανία, δεδομένου επιπλέον ότι η Γερμανία έχει εμπλακεί σε αντίστοιχης εχθρότητας ενέργειες τόσο εναντίον της Ελλάδας όσο και άλλων χωρών.

 

5.         Η ύπαρξη της Γερμανίας ως κράτους αποτελεί το θεμέλιο του προβλήματος για τη μη πληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων, του αναγκαστικού δανείου, κλπ. Η Ελλάδα δεν έχει λάβει τα οφειλόμενα ποσά που ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις) διότι η Γερμανία ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ αντιδρά και ελέγχει τρίτους για να σταματούν την διαδικασία.

 

6.         Αυτό το ποσό που δεν αποδίδει η Γερμανία αντιστοιχεί περίπου στο 40% των συνολικών αποζημιώσεων που ζήτησε η Ελλάδα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μετά από πιέσεις και εκβιασμούς των ΗΠΑ αναγκάστηκε να αφήσει το 60% υπό την αμερικάνικη δικαιολογία ότι η Γερμανία δεν θα μπορούσε να επιβιώσει ως κράτος αν έδινε όλες τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν τα κράτη-θύματά της. Εκείνη τη χρονική περίοδο όμως αμέσως μετά τον Πόλεμο πολλοί λαοί στο συμμαχικό στρατόπεδο δεν ήθελαν τη Γερμανία να έχει κρατική υπόσταση. Συνεπώς αυτό το υποτιθέμενο επιχείρημα αναφέρονταν σε κάτι το οποίο δεν μπορούσε να αποτελεί γεγονός και δεν έπρεπε να αποτελεί γεγονός. Είναι μία ακόμη απόδειξη της ανάγκης για αναίρεση της κρατικής υπόστασης της Γερμανίας και απόδειξη της εμπλοκής των ΗΠΑ με ναζιστές εγκληματίες που ήθελε να τους καλοπιάσει.

 

7.         Με την παρέμβαση που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την Γερμανία να καλύψει μόνο το 40% των διεκδικούμενων αποζημιώσεων, ταυτόχρονα έθεσαν τις Ηνωμένες στο ρόλο του εγγυητή για την Γερμανία. Κατά συνέπεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπόλογες απέναντι στην Ελλάδα για το 60% που εκβιαστικά ελάφρυναν την Γερμανία και βάρυναν την Ελλάδα και οφείλουν να το καλύψεων αυτοί σε μας με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν κατέβαλε τίποτα από το δικό της 40%. Αναλογικά με τη γερμανική οφειλή, το 60% που οφείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε περίπου 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια.

 

8.         Αυτά τα ποσά ισοδυναμούν με διαρκή ελληνική χρηματοδότηση της γερμανικής και της αμερικανικής κοινωνίας δηλαδή του εκπαιδευτικού συστήματος, των επιχειρηματικών δράσεων, των οικονομικών δραστηριοτήτων κλπ. Δηλαδή η ελληνική κοινωνία εξαναγκάστηκε να δίνει χρήματα στην Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες για όλες αυτές τις δεκαετίες τα οποία έπρεπε να λαμβάνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία ως αποζημιώσεις.

 

9.         Επειδή τόσο η Γερμανία όσο και οι ΗΠΑ έχουν κυβερνητικά καθεστώτα, τα οποία δεν θα αναγνωρίσουν αυτές τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα, η Ελλάδα μπορεί από μόνη της να κάνει ενέργειες που προτείνει το ΑΚΚΕΛ ώστε να επωφεληθεί οικονομικά (ως αποζημιώσεις) από προϊόντα και υπηρεσίες που παράχθηκαν στη Γερμανία ή παράχθηκαν από εταιρείες που έχουν έδρα στη Γερμανία και ομοίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και ποικίλουν από μηχανικά και ηλεκτρονικά συστήματα, μέχρι  λογισμικό και οτιδήποτε άλλο παράγεται από τη χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού συστήματος και της βιομηχανίας και της γενικότερα επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό είναι τόσο ηθικό όσο και νόμιμο, διότι με την μη πληρωμή των αποζημιώσεων στην Ελλάδα αυτές οι χώρες χρησιμοποίησαν τα ελληνικά χρήματα για την ανάπτυξη αυτών των προϊόντων, κατά συνέπεια η Ελλάδα είναι συγχρηματοδότης και έχει πλήρη δικαιώματα οικονομικής απολαβής όπως έχουν η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

 

10.       Εντός Ελλάδας ιεραρχικά οι κάτοικοι και απόγονοι κατοίκων από το δίκτυο μαρτυρικών πόλεων που έχουν υποστεί δεινά από τη γερμανική Κατοχή θα έχουν προτεραιότητα στην εργασία σε εταιρείες με βάση την Ελλάδα, οι οποίες θα εκμεταλλεύονται και θα πωλούν αμερικανικά και γερμανικά προϊόντα ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ. Αυτή είναι ενέργεια η οποία δεν έχει ανάγκη την έγκριση της Γερμανίας ή των ΗΠΑ και θα αποτελέσει την καλύτερη δημοσιοποίηση για το διαρκές έγκλημα που συντελέστηκε κατά του ελληνικού λαού από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας μετά τον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις