Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΑΚΚΕΛ: Τα πραγματικά γεγονότα και ονόματα για τους εκλογικούς αποκλεισμούς και υπονομεύσεις στον «πατριωτικό χώρο»

11/5/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

            «Το καλό είναι καλό ΜΟΝΟ όταν γίνεται καλά» όπως λένε οι φωτισμένοι Άγιοι της πίστης μας και «Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό», όπως μάς άφησε οδηγό ο Διονύσιος Σολωμός.

Πάνω σε αυτούς τους άξονες το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποιεί τα ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεία και γεγονότα σχετικά με τα «κακώς κείμενα» μέσα στον χαρακτηριζόμενο «πατριωτικό χώρο», που εμποδίζουν το καλό (συμμαχία) να λειτουργήσει. Υπάρχουν μεν εξωτερικοί εχθροί αλλά στην προεκλογική περίοδο η δουλειά τους έγινε κυρίως «από μέσα». Αν  τα πρόσωπα που αναφέρει το ΑΚΚΕΛ δεν είχαν συμπεριφερθεί με τον αισχρό και ανισόρροπο τρόπο που περιγράφουμε, δεν θα είχαν παγώσει την συμμαχία που σχηματίζονταν. Θα είχε επεκταθεί και τώρα μία ισχυρότατη πατριωτική συμμαχία θα «χτυπούσε» ίσως και διψήφια ποσοστά, ετοιμάζοντας τις απαραίτητες αλλαγές ΠΡΙΝ ακόμη από τις εκλογές. Δεν μιλούμε για το σοκ στα καθεστωτικά κ@λ@παιδα.

 

ΕΠΑΜ-Καζάκης

            Ξεκινούμε με τη χειρότερη εμπειρία που ήταν η συνάντηση του προέδρου του ΑΚΚΕΛ με τον πρόεδρο του ΕΠΑΜ, όπου ο κ. Καζάκης σε αντίθεση με τις συζητήσεις και συμφωνίες που είχαν γίνει τηλεφωνικά για συλλογική ηγεσία όλων των συμμετεχόντων κομμάτων, ξαφνικά απαίτησε (έντονα και με εντελώς ανισόρροπο τρόπο) το ΑΚΚΕΛ να παγώσει την ανεξάρτητη δράση του και να πακεταριστεί κάτω από τον Καζάκη. Είπε χαρακτηριστικά "κομμένες οι μ@λ@κίες του 2019, όλοι κάτω από εμένα". Η προφανής άρνηση του ΑΚΚΕΛ εξόργισε τον πρόεδρο του ΕΠΑΜ, ο οποίος ούρλιαζε και πετούσε πράγματα από την οργή του. Έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα, όπως τα περιγράφουμε, όσο απίθανα και απίστευτα μπορεί να ακούγονται. Σήμερα από το ΕΠΑΜ έχουν εξαπολυθεί διαδικτυακοί Ταλιμπάν και λένε ότι το ΑΚΚΕΛ απαιτούσε χρήματα, να ελέγχει τα πάντα και να είναι επικεφαλής της Συμμαχίας, κάτι το οποίο ποτέ δεν έγινε και ούτε καν αναφέρθηκε σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

 

Εμφιετζόγλου-Κουρτζίδης-Μπογδάνος

            Ανάλογη ήταν και η συνάντηση με τον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ο οποίος τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ να συναντηθούν στην Αθήνα, παραδεχόμενος ότι αποτελούν παρελθόν οι απαιτήσεις οι υποψήφιοι του ΑΚΚΕΛ να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του Εμφιετζόγλου. Παρ' όλα αυτά στην προσωπική συνάντηση ο κ.  Εμφιετζόγλου άλλαξε. Απαίτησε έντονα και εμφατικά να παγώσει την λειτουργία του το ΑΚΚΕΛ και να ενταχθούμε στο δικό του κόμμα, κάτι που ούτε το συζητάμε. Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ τού τόνισε επιπλέον ότι τόσο το σήμα όσο και το όνομα του κόμματός του θα δημιουργούσε προβλήματα στον κ. Εμφιετζόγλου, αλλά με την ίδια έπαρση και αλαζονεία που απαίτησε ένταξη του ΑΚΚΕΛ στο κόμμα του, με τον ίδιο τρόπο απέρριψε την πιθανότητα να έχει προβλήματα λέγοντας ότι είναι διάσημος και έχει λεφτά, δεν τον πειράζει κανένας. Τελικά στην πράξη αποδείχθηκε ότι αν είχε ακούσει το ΑΚΚΕΛ τώρα δεν θα ήταν εκτός εκλογών. Θα είχαμε κατεβεί όλοι αυτόνομοι με το όνομα της Συμμαχίας.

            Όταν ο κ. Πάρις Κουρτζίδης αμέσως μετά συνεργάστηκε με τον κ. Εμφιετζόγλου, δεν εκπλαγήκαμε στο ΑΚΚΕΛ, διότι με ανάλογη πολιτική χυδαιότητα είχε συμπεριφερθεί ο κ. Κουρτζίδης, ζητώντας επίσης την ενσωμάτωση του ΑΚΚΕΛ στο κόμμα του και πηγαίνοντας ακόμη παραπέρα με συμπεριφορά που ο κ. Εμφιετζόγλου ευτυχώς δεν υιοθέτησε. Ειδικότερα, μετά την απόρριψη των προκλήσεων Κουρτζίδη από το ΑΚΚΕΛ, υπήρξαν "συμβουλευτικές επιθέσεις" από μέλη του κόμματος του κ. Κουρτζίδη που έφταναν μέχρι σε σημείο να πουν ότι θα δεχθούν να μπει ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ και δύο τρία άλλα άτομα στα ψηφοδέλτιά τους αν τους παρακαλέσουμε. Αυτές οι χυδαίες ακρότητες από τον συγκεκριμένο χώρο (για τις οποίες προφανώς ο κ. Κουρτζίδης ήταν ενήμερος) μεταξύ άλλων είχαν εκφραστεί και παλαιότερα κατά της Ρωσίας και της ελληνορωσικής συνεργασίας με εκφράσεις που συγκρίνονται μόνο με συνεργάτες του Ζελένσκι ή του Μητσοτάκη-Δένδια. Ίσως δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι ο κ. Εμφιετζόγλου τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει δουλειές και στην Ουκρανία των Ποροσένκο-Ζελένσκι.

            Η συγκόλληση και του κ. Μπογδάνου στο σχήμα Εμφιετζόγλου-Κουρτζίδη (όταν αποχώρησε το ΑΚΚΕΛ) είναι ακόμη διαφωτιστικότερη για την ταυτότητα αυτών των συνεργασιών, δεδομένου ότι το ενιαίο τρίδυμο Τζήμερου-Φαήλου-Μπογδάνου (με κοινής εμπιστοσύνης συντονιστή τον κ. Νίκο Βασιλειάδη της Ελεύθερης Πατρίδας, ότι έμεινε μετά από τις διασπάσεις που προκάλεσε) αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες του αμερικανοβρετανικού Ατλαντισμού, έχοντας τη συγκεκριμένη τετράδα να προκαλεί καθεστωτική επιμόλυνση σε πολλά κόμματα και συμμαχικούς σχηματισμούς του πατριωτικού χώρου. Άλλωστε, οι άνθρωποι του Τζήμερου και του Χατζημαρκάκη πριν από χρόνια με ανάλογο τρόπο εξουδετέρωσαν την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

            Τόσο κ. Καζάκης όσο και ο κ. Εμφιετζόγλου τελικά αυτά που δεν δέχτηκαν για το ΑΚΚΕΛ (με τη σχεδόν δεκαετή προϊστορία) τα δέχτηκαν για άλλα μικρότερα κόμματα που μόλις πρόσφατα έχουν δημιουργηθεί, όπως των Κουρτζίδη-Μπογδάνου. Γιατί άραγε ζητούσαν και οι δύο με απαράδεκτο και άκρως προσβλητικό τρόπο την λειτουργική εξουδετέρωση του ΑΚΚΕΛ και μόνο του ΑΚΚΕΛ; Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετωπίσαμε και με άλλους αρχηγούς κομμάτων πού δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό κυρίως επί κορονοϊού. Το ΑΚΚΕΛ μιλούσε μόνο για συλλογική ηγεσία για να μην υπάρχουν "προεδρικές καρέκλες" στην συμμαχία και να αποδειχθεί αυτό στην πράξη, ώστε οι πολίτες να εμπιστευτούν τη συμμαχία ότι είναι πραγματική συμμαχία και όχι τσιφλίκι πολιτικό. Όλοι οι άλλοι χωρίς εξαίρεση για δικούς τους λόγους, που δεν καταλαβαίνουμε, στο τέλος απαιτούσαν να "καπελωθούμε", απαιτούσαν την "καρέκλα". Αυτή είναι η κατάσταση όπως έγινε, αυτή είναι η αλήθεια και όποιοι λένε άλλα, λένε ψέμματα. Το ΑΚΚΕΛ προτιμά κάτι αντίστοιχο με το ορθόδοξο συνοδικό σύστημα διοίκησης, ενώ οι άλλοι που φαρισαϊκά εμφανίζονται τώρα δήθεν ως διαλλακτικοί και συνεργάσιμοι, απαιτούσαν να δεχτούμε το παπικό σύστημα με το κάθε κόμμα τους να αποτελεί ένα Βατικανό και οι ίδιοι βέβαια να είναι ο Πάπας. Το ΑΚΚΕΛ δεν τα πάει καλά με το Βατικανό και τον Παπισμό κάθε μορφής.

  

Υπονόμευση από "πατριωτικούς" Ομίλους ΜΜΕ

            Αφήσαμε στο τέλος την προδοτικότερη κατάσταση που τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια της Συμμαχίας, η οποία τελικά είχε σχηματιστεί με δυσκολίες και αποτέλεσε το γεγονός το οποίο καθόρισε την μη συμμετοχή του ΑΚΚΕΛ σε αυτές τις εκλογές και την απόφαση να συμμετάσχουμε στου Ιουλίου. Λίγο καιρό πριν από την προθεσμία υποβολής συμμετοχής, το ΑΚΚΕΛ είχε καταλήξει σε συμφωνία με ορισμένα κόμματα για τη δημιουργία μιας Συμμαχίας (με ισότιμη συμμετοχή και συλλογική ηγεσία) που θα μπορούσε να κατέβει στις εκλογές με πολύ σοβαρή προοπτική εκλογικής επιτυχίας, χωρίς αρχηγικά σύνδρομα καρέκλας. Τότε ξαφνικά αντιμετωπίσαμε έναν κανονικό εκβιασμό από τον κύκλο του κ. Νίκου Βασιλειάδη της Ελεύθερης Πατρίδας μέσω τρίτων. Όπως μάς μεταφέρθηκε αρχικά σε συγκεντρώσεις που είχαμε όλοι μαζί, στο ΑΚΚΕΛ δόθηκε τελεσίγραφο από γνωστό Όμιλο με μεγάλη διαδικτυακή υποδομή και τηλεοπτική παρουσία στη νότια Ελλάδα, όπως και από άλλον γνωστό Όμιλο με εφημερίδες, η μία μάλιστα παλιά παραδοσιακή εφημερίδα του πατριωτικού χώρου με ιδιαιτερότητα στην γραφή των κείμενων), να δεχθεί "καπέλωμα" από τον κ. Νίκο Βασιλειάδη (παλιό συνεργάτη Τζήμερου, Φαήλου, Μπογδάνου). Μετά τις Ευρωεκλογές ο κ. Βασιλειάδης, λόγω χαρακτήρα, είχε προκαλέσει διάσπαση στο κόμμα Ελεύθερη Πατρίδα με αποχώρηση όλων αυτών που είχαν φέρει την πλειοψηφία ψήφων στις ευρωεκλογές. Διαφορετικά οι δύο Όμιλοι θα σταματούσαν να γράφουν οτιδήποτε από το ΑΚΚΕΛ και για ο ΑΚΚΕΛ. Φυσικά δεν δεχθήκαμε και παράνομα και αντιδεοντολογικά "κοπήκαμε".

            Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΚΕΛ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δύο ιδιοκτήτες-εκδότες  για να προσδιορίσουμε τί ισχύει. Μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία από την πλευρά του εκδότη των εφημερίδων (για να δούμε αν ο ίδιος ή στελέχη του τα επέβαλαν), αλλά ο ιδιοκτήτης των ιστοσελίδων και του τηλεοπτικού δικτύου στη Νότια Ελλάδα επιβεβαίωσε ... τους όρους που τέθηκαν και απορρίφθηκαν από το ΑΚΚΕΛ. Προχώρησε μάλιστα αναφέροντας ότι είναι φυσικό (!!!) να μην θέλει να παρουσιάσει οτιδήποτε για το ΑΚΚΕΛ αν δεν δεχόμαστε τους όρους που θέτει, δηλαδή ο κ. Βασιλειάδης (πρώην έμπιστος του Τζήμερου, Φαήλου και Μπογδάνου, που μετά τις Ευρωεκλογές έδιωξε από την Ελεύθερη Πατρίδα τα σημαντικότερα στελέχη) να είναι επικεφαλής της Συμμαχίας.

Διότι ο ίδιος τον θεωρεί κατάλληλο για δικούς του λόγους και επιβεβλημένη την ύπαρξη ενός αρχηγού!  Επιπλέον κορόιδεψε ως ανοησία την προσέγγιση που ακολουθεί το ΑΚΚΕΛ για ισότιμη συλλογική ηγεσία στην Συμμαχία ώστε να μην υπάρχει η "καρέκλα" και να μη βγάλουμε νέους "Καρατζαφέρηδες" κλπ. Δεν υπήρχε νόημα να επιμείνουμε για θέματα δεοντολογίας και υποχρεώσεών τους ως μέλη μεταξύ άλλων και στο emedia, διότι όταν φτάνει ένας άνθρωπος σε τέτοιο επίπεδο έχει ήδη τούβλα αλαζονείας και έπαρσης γύρω του και σε μία τηλεφωνική συζήτηση τα τούβλα δεν σπάζουν. Αυτή είναι χειρότερη κατάσταση σε σχέση με τους καθεστωτικούς-συστημικούς επιχειρηματίες, διότι προέρχεται από προσωπικά συμπλέγματα αλαζονείας, έπαρσης, εγωισμού που είναι καταστροφικά και δύσκολα αντιμετωπίζονται.

  

ΕΑΝ-Κανελλόπουλος

            Όταν μαθεύτηκε ότι υπήρξε ρήξη μεταξύ Hλία Κασιδιάρη και του EAN υπήρξε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΑΝ κ. Κανελλόπουλο, αφού όμως ο κ. Νίκος Βασιλειάδης από μόνος του είχε κάνει δικές του συνεννοήσεις για τον εαυτό του! Τελικά ενώ σχεδιαζόταν το σήμα της Συμμαχίας και ετοιμάζονταν τα έγγραφα για την υποβολή στον Άρειο Πάγο, ο κ. Κανελλόπουλος από μόνος του υπέβαλε στον Άρειο Πάγο τα έγγραφα συμμετοχής για να κατέβει από μόνο του το ΕΑΝ! Τα συμπεράσματα δικά σας.

            Το ΑΚΚΕΛ θα μπορούσε αυτά να τα κρατήσει για τον εαυτό του αλλά Οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν τι έγινε για να λάβουν τα μέτρα τους και να κάνουν τις σωστές επιλογές που θα βασίζονται σε γνώση και όχι σε άγνοια ή φόβο φυσικά όχι μόνο για τις εκλογές του Μαΐου αλλά και για του Ιουλίου στις οποίες το ΑΚΚΕΛ θα συμμετάσχει.

Με τα προαναφερθέντα γίνεται φανερό ότι δεν ήταν εφικτή η συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές του Μαΐου δεδομένου μάλιστα του σημαντικού οικονομικού βάρους. Πολλοί μάς ζητούν να τους προτείνουμε τρόπους για το τι να κάνουν στις εκλογές. Από το ΑΚΚΕΛ πάντα λέμε να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ειδικά όμως για αυτές τις εκλογές όμως είναι κατανοητός ο φόβος να ψηφίσουν κάποιο κόμμα το οποίο δεν θα μπει στη Βουλή και με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουν τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα. Το ΑΚΚΕΛ δεν ήθελε να παίξει τέτοιο ρόλο ενίσχυσής τους, κάνοντας μία πρόχειρη συμμετοχή στις εκλογές χωρίς να μπει στη Βουλή. Από την πλευρά μας βλέπουμε ότι με δεδομένες τις επιλογές που υπάρχουν και τον προαναφερθέντα φόβο, μόνο το λευκό ψηφοδέλτιο ή το λευκό στο οποίο γράφετε κάτι και ακυρώνεται, έχει τη δυνατότητα επιπλέον να δημιουργήσει πρόβλημα στο σημερινό καθεστώς. Το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή μαζί με το ποσοστό του λευκού και του άκυρου δεν προσμετρούνται στον υπολογισμό εδρών, αλλά μόνο αν υπάρχει μεγάλο ποσοστό λευκού ή λευκού που ακυρώθηκε θα μπορεί να προκληθεί ρήγμα στο ισχύον καθεστώς διότι θα είναι μία αριθμητική και ποσοτική επανάσταση που δεν θα μπορεί να κρυφτεί ή να αγνοηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ εκθέτει τις Μαζικές Παραβιάσεις δημοσιογραφικής δεοντολογίας που αποτελούν και εκλογικές παρεμβάσεις

4 /1/202 4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Μία άρρωστη κατάσταση επικρατεί για πολλά χρόνια στον χώρο του Τύπου που (μεγάλο τμήμα του) έχει με...

Δημοφιλείς αναρτήσεις