Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΑΚΚΕΛ: Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου βρίσκει τον Τύπο στην Ελλάδα υπό Κατοχή

3/5/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 3 Μαΐου φαίνεται ότι γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, αλλά στην Ελλάδα και γενικότερα στην Δύση δεν έχει μείνει Ελευθερία για να γιορτάσουμε.

Το ΑΚΚΕΛ εδώ και χρόνια καταγγέλει τα φασιστικά και αντιδημοσιογραφικά φαινόμενα ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ», οι οποίοι όμως έχουν διαφθαρεί  και εκπέσει σε μιντιάδες, σε διάμεσους. Τώρα βλέπουμε ότι και οι ξένοι λένε όσα έλεγε το ΑΚΚΕΛ, αλλά τα καθεστωτικά media κλπ μάς λογοκρίνανε και δεν τα δημοσιοποιούσαν. Στον χώρο της Δημοσιογραφίας κατασκευάστηκαν τα Media (Διάμεσα) που τσιμεντώνουν την Δημοσιογραφία και θάβουν την ελευθερία της.

Δυστυχώς, το πρόβλημα των δημοσιογράφων και του Τύπου βρίσκεται ΜΕΣΑ στον χώρο τους. Οι «εξωτερικοί» το έχουν δημιουργήσει και το χρησιμοποιούν, αλλά ο Τύπος δεν θα είχε πρόβλημα αν δεν υπήρχε μεγάλο δίκτυο «δημοσιογράφων» που πρόθυμα «πουλάει» τους συναδέλφους τους και γίνονται πραιτωριανοί προστάτες των εξωτερικών συμμοριών.

            Το ΑΚΚΕΛ έχει πολυετή αρνητική εμπειρία από την όλο και περισσότερο περιοριζόμενη ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και από την καταστολή της πολιτικής πολυφωνίας, που αποτελεί και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όπως επίσης και παρέμβαση ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ για τις εκάστοτε «επόμενες εκλογές».

Όταν τα Media κρύβουν πληροφορίες και δεν ξέρεις τις επιλογές κομμάτων και υποψηφίων που υπάρχουν, τότε τα Media αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα και καταστέλλουν το δημοκρατικό πολίτευμα, διότι σού επιβάλουν την αντίληψη ότι «δεν υπάρχει άλλος να ψηφίσετε».

Οι δημόσιες καταγγελίες του ΑΚΚΕΛ είναι πολλές τόσο για τα συστημικά-καθεστωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας όσο και για το ΕΣΡ και για συγκεκριμένα έντυπα, διαδικτιακούς ιστότοπους και πρόσωπα που ενώ συνειδητά εξοντώνουν την δημοσιογραφική δεοντολογία, θέλουν να ονομάζονται «δημοσιογράφοι». Οι διεθνείς αξιολογήσεις, καταδίκες και σχετικά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν και διεθνοποιούν την απαράδεκτη κατάσταση για την ελευθερία του Τύπου και του κράτους δικαίου, δικαιώνουν το ΑΚΚΕΛ.

 

Δημοσιογράφος είναι ΜΟΝΟ όποιος τηρεί την δημοσιογραφική δεοντολογία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις