Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Εκλογή Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης: Το ΑΚΚΕΛ αποκαλύπτει την παρακρατική παρέμβαση ΗΠΑ-Βρετανίας

10/8/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

            Η παραίτησή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και οι διαδικασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του, φέρνουν στην επιφάνεια τους βρετανικούς και αμερικανικούς μηχανισμούς ελέγχου, που έχουν εγκατασταθεί σε τμήμα της διοίκησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, για επιβολή της εκλογής εξαρτημένων προσώπων όπως οι ίδιοι οι άνθρωποι τους στην Ελλάδα πανηγυρικά αποκαλύπτουν και στους οποίους το ΑΚΚΕΛ έχει αναφερθεί αρκετές φορές. Χρησιμοποιούν την παραπλανητική δικαιολογία της ρωσικής παρέμβασης για να δικαιολογήσουν τις δικές τους χουντικές παρεμβάσεις.

            Εδώ πολύ συνοπτικά θα αναφερθούμε σε μία πτυχή που έχει αποκαλυφθεί πριν από λίγα χρόνια και την οποία υπενθυμίζει το ΑΚΚΕΛ διότι το θέμα της εκλογής του διαδόχου του Μητροπολίτη Ανθίμου είναι σοβαρό τόσο για πνευματικούς λόγους όσο και για εθνικούς.

            Στην Ελλάδα από το 2019 έχουν αποκαλυφθεί άτομα της βρετανικής παρακρατικής ΜΚΟ Integrity Initiative (https://akkelparty.blogspot.com/p/integrity-initiative.html), που έγραψαν ανοιχτά σαν να θριαμβολογούσαν για τον έλεγχο που έχει επιβληθεί στην διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδας.

          Το ότι οι Άγγλοι παρακρατικοί είναι οι διαχρονικοί και χειρότεροι εχθροί του Ελληνισμού επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο διχασμός που έχει εκδηλωθεί εντός της Ορθοδοξίας με στόχο την αποκοπή της Ρωσικής Εκκλησίας και την επιβολή σχίσματος, οφείλεται σε καθοριστικό βαθμό στην υπόγεια και δόλια δράση της παρακρατικής ΜΚΟ που άρχισε να εντείνεται από το 2017 και 2018 ειδικά στην Θεσσαλονίκη. Η ΜΚΟ Integrity Initiative έλαβε περίπου 2.500.000 λίρες από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας μετά το 2017, σύμφωνα με τα χακεμένα έγγραφα-αιτήσεις χρηματοδότησης.

Ο συγγραφέας τουριστικών οδηγών Αλέξανδρος Μασσαβέτας είναι συνεργάτης του insidestory.gr (παραμάγαζο του Ομίλου Καθημερινής, που είναι μέσα στο δίκτυο Greek Cluster της βρετανικής παρακρατικής ΜΚΟ Integrity Initiative), της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ κλπ είναι και συγγραφέας ενός ακραία ρατσιστικού βιβλίου κατά της Ρωσίας εντός του οποίου μεταξύ άλλων αποκαλύπτει τον καταλυτικό αντιρωσικό έλεγχο που έχει «το κράτος» στην διοίκηση της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Για να ισοπεδώνει κάθε εκδήλωση και επιλογή που θεωρείται εκτός του ελέγχου.

Το ακόλουθο απόσπασμα (σελ. 389) από το βιβλίο «Η ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ» που έγραψε ο συγγραφέας τουριστικών οδηγών Αλέξανδρος Μασσαβέτας, παρουσιάζει θριαμβευτικά, σχεδόν σαν να πανηγυρίζει, την κατάσταση παρεμβάσεων χωρίς όριο μέσα στην Εκκλησία, ειδικά στην περίπτωση αυτή για την εκλογή Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών, οι οποίοι δεν θα είναι ανεξάρτητοι αλλά θα είναι προσανατολισμένοι προς την Δύση, ώστε να μην κινδυνεύουν πολιτικά και άλλα συμφέροντα από ανεξάρτητους και ελεύθερους Μητροπολίτες που επιθυμούν να έχουν ισορροπημένη σχέση και κανονικές σχέσεις με την ρωσική Εκκλησία. Σε μία επίδειξη ισχύος και ελέγχου αποκαλύπτει ότι οι Ιεράρχες παρακολουθούνται (γνώριζε δηλαδή από το 2019 για τις ακραίες παρανομίες των υποκλοπών που «έσκασαν» στα τέλη του 2022;) και το "κράτος" (το ελληνικό ή άλλο;) μπορεί εύκολα να επέμβει για οτιδήποτε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση γράφει για αντιρωσικές ενέργειες και επιβολή δυτικών συμφερόντων στους Ιεράρχες. Αυτά δηλαδή που έγιναν στον Πατούλη και άλλους γίνονται και σε Μητροπολίτες, χρησιμοποιώντας τις υποκλοπές. Οτιδήποτε άλλο διατάξουν οι δυτικοί επιβάλλεται όπως έγινε και για τον κορονοϊό. Απλώς διαβάστε:

 


«Η απειλή "ρωσικής άλωσης" της ελλαδικής Εκκλησίας πρέπει να θεωρηθεί σοβαρή μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο Ανδρέας Λουδάρος πιστεύει πως μεταξύ των "ρωσόφιλων" μητροπολιτών πραγματικά επικίνδυνοι είναι μονάχα εκείνοι που διεκδικούν τα ανώτατα αξιώματα στην ελλαδική Εκκλησία για την επόμενη ημέρα. "Για παράδειγμα το να γίνει ένας κραυγαλέα φιλορώσος μητροπολίτης στην Θεσσαλονίκη, εκκλησιαστικά πολύ σημαντική καθώς πρόκειται για την δεύτερη σημαντικότερη πόλη του Βυζαντίου, θα ήταν πραγματική καταστροφή".

Ειδικά το ενδεχόμενο ανάρρησης στον αρχιεπισκοπικό θρόνο μητροπολίτη που ταυτίζεται με τις θέσεις της Μόσχας το αποκλείουν κατηγορηματικά πηγές με καλή γνώση της εθνικής πολιτικής ασφαλείας. Οι πηγές αυτές επισημαίνουν πως ένα τέτοιο σενάριο "αντίκειται στο εθνικό συμφέρον" και δεν πρόκειται να επιτραπεί. Δεδομένου μάλιστα του ατελούς του χωρισμού Εκκλησίας και κράτους στην Ελλάδα, η παρέμβαση του κράτους προκειμένου να αποτρέψει κάτι που θεωρεί βλαπτικό για τα συμφέροντά του είναι πολύ εύκολη. "Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση των μητροπολιτών εκείνων που είναι γνωστό πως τρέφουν φιλοδοξίες για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Οποιοσδήποτε έχει εκφράσει φιλορωσικές θέσεις είτε θα εξαναγκαστεί εγκαίρως να μην υποβάλει υποψηφιότητα είτε να την αποσύρει, αν ποτέ υποβληθεί. Εν ανάγκη θα εξαντληθεί κάθε μέσο πίεσης" τονίζουν απερίφραστα οι εν λόγω πηγές»

             Η Ιεραρχία της Εκκλησίας τα γνωρίζει αυτά; Τί θα κάνει για να εξασφαλιστεί ότι η εκλογή Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δεν θα επηρεαστεί από δυτικούς αντίχριστους σε Λονδίνο και Ουάσιγκτον;


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις