Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Το ΑΚΚΕΛ θα ιδρύσει μη κερδοσκοπικό πάροχο ενέργειας για αγρότες, παραγωγούς και άλλους

16/12/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Οι διαρκείς μακρόχρονες επιθέσεις των κυβερνήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα κατά των αγροτών αλλά και άλλων επαγγελματικών κοινοτήτων και συνολικά του ελληνικού λαού, ώθησαν το ΑΚΚΕΛ από το καλοκαίρι του 2023 να αναζητήσει ριζικές λύσεις, μεταξύ άλλων και για το ενεργειακό κόστος που αυθαίρετα και εκδικητικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά των πολιτών. Η ίδρυση μέχρι και μη κερδοσκοπικού παρόχου ενέργειας είναι μία κατεύθυνση που τους τελευταίους μήνες έγινε πολύ ελκυστική λύση.

            Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντί να καθόμαστε να ασχολούμαστε με τα κέρδη των golden boys της ενέργειας που τα συμφέροντα τους προωθεί ο Μητσοτάκης, θα μπορούσαμε να προβούμε σε ενέργειες προς το δικό μας όφελος. Το πιο εύκολο είναι να μαζευτούμε 5-10.000 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι με όλα μας τα στοιχεία και να πάμε σε όλους τους παρόχους να διαπραγματευτούμε ειδική τιμή για 10.000 (πχ) πελάτες. Σίγουρα θα μπορούσαμε να πετύχουμε αρκετά μεγάλη έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεύτερον πιο δύσκολο, αλλά με μεγαλύτερη μείωση του κόστους στο ηλεκτρικό ρεύμα, είναι να συστήσουμε με 10.000 αγρότες μια ΜΚΟ με σκοπό την μείωση του κόστους παραγωγής για τους παραγωγούς και να γίνουμε μόνοι μας πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, με ένα ελάχιστο ποσοστό κέρδους της τάξης του 5-10% ώστε να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα. Οι πάροχοι πουλάνε με ποσοστό κέρδους από 30- 65% αυτό το ποσοστό θα έμενε στην τσέπη του αγρότη. Στο κάτω κάτω της γραφής μόνο 5 εταιρείες στην Ελλάδα ασχολούνται με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, το υπόλοιπο 95% κάνει απλά εμπορία. Το ΑΚΚΕΛ διερευνά και τις δύο προτάσεις. Έχουμε βάλει ήδη νομικούς να εξετάζουν τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει κάποιος πάροχος ειδικού σκοπού (πρωτογενής τομέας) στην Ελλάδα και αν αυτό θα μπορούσε να γίνει και με ευρωπαϊκή επιδότηση.

Ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα και δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι, ακόμη και με 5- 10 χιλιάδες μπορούν να γίνουν θαύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις