Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας σε αμερικανικών συμφερόντων Φόρουμ στην Αλεξανδρούπολη;

15/3/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Ένα πολύ περίεργο γεγονός στην Αλεξανδρούπολη προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με το τί πραγματικά συμβαίνει στα ελληνορωσικά και ελληνοαμερικανικά διότι αναδεικνύει περίεργες καταστάσεις στο Επίτιμο Προξενείο της Ρωσίας, που είναι δύσκολο να ερμηνευθούν κυρίως όταν συνδυαστούν με άλλα παρόμοια σε σχέση με μέλη ΔΣ στο Ελληνορωσικό Επιμελητήριο.

Στις 13 και 14 Μαρτίου 2024 έγινε στην Αλεξανδρούπολη το East Macedonia & Thrace Forum. Το αμερικανικών συμφερόντων Φόρουμ διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki (το παλιό Thraki Palace, πριν ενταχθεί με franchise σε αμερικανική αλυσίδα). Διαφημισμένος στόχος του Φόρουμ ήταν «να αναδειχθεί ο κομβικός γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να διερευνηθούν οι προοπτικές της μελλοντικής τους ανάπτυξης». Δεν θα πούμε εδώ για την καταστροφή της ελληνορωσικής συνεργασίας (και των ωφελειών που είχε ήδη φέρει στην περιοχή) από αυτούς που μιλούν τώρα για ανάπτυξη.

Το διήμερο Φόρουμ οργανώθηκε από την εταιρεία Tsomokos Communications, η οποία είναι σύμβουλοι επικοινωνίας και τύπου για την Lockheed Martin που κατασκευάζει τα αεροσκάφη F-16 και F-35, όπως επίσης και για άλλες αμερικανικές εταιρείες. Αυτό το αμερικανικών συμφερόντων Φόρουμ (όπως παραδοσιακά όλα τα συνέδρια αμερικανικών συμφερόντων στην Αλεξανδρούπολη) έγινε στο ξενοδοχείο Ramada, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κώστας Παλακίδης και εντάχθηκε με franchise σε μεγάλη αλυσίδα αμερικανικών ξενοδοχείων με Τούρκο υπεύθυνο για το franchise!!!

Πώς είναι δυνατόν η αμερικανική πλευρά που κυνηγάει ακόμη και κουνούπια, που πέταξαν πάνω από την Ρωσία, να στέλνει τον πρέσβη της και άλλα μεγαλοστελέχη, μαζί με ... φιλικούς Έλληνες αξιωματούχους για ένα τέτοιο συνέδριο σε ξενοδοχείο με τέτοιον συνδυασμό; Το ξενοδοχείο είναι μεν αξιόλογο αλλά αυτός ο συνδυασμός είναι απαγορευτικός, σύμφωνα με το αμερικανικό αφήγημα και το μητσοτακικό που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο. Εδώ μάς υποχρέωσαν να εισάγουμε πανακριβότατο πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να μην αγοράζουμε από Ρωσία και να υποστούμε τσουνάμι ακρίβειας στα πάντα. Άλλο ξενοδοχείο δεν έβρισκαν; Υπάρχουν και άλλα και μάλιστα μέσα στην πόλη. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που δεν μας λένε; Και δεν είναι μόνο αυτό:

Ο εν λόγω Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας μίλησε στην δεύτερη ημέρα αυτού του αμερικανικών συμφερόντων συνεδρίου-φόρουμ σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έχοντας ως προεδρεύουσα αυτής της συγκεκριμένης συνεδρίας την δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλη, η οποία μεταξύ άλλων στις 14 Ιουλίου 2018 όταν έγινε το μεγάλο χτύπημα στις ελληνορωσικές σχέσεις δημοσίευσε αντιρωσικό και κατευθυνόμενο άρθρο στην εφημερίδα ΒΗΜΑ με τίτλο "Πώς στήθηκε το ρωσικό δίκτυο στην Ελλάδα" (https://www.tovima.gr/2018/07/14/politics/pws-stithike-to-rwsiko-diktyo-stin-ellada/). Πάντως ήταν φοβερή η σύμπτωση να δούμε στο διαδίκτυο αυτό το άρθρο και ακριβώς επάνω διαφήμιση του συγκεκριμένου φόρουμ. Δείτε ένα τμήμα του άρθρου:

«...

Το ρωσικό λόμπι στην Αλεξανδρούπολη

Καμία πόλη δεν ζει πιο έντονα αυτή την ιστορική ιδιοτροπία από την Αλεξανδρούπολη, στην οποία ξεθάφτηκαν και διογκώθηκαν ιστορικοί δεσμοί με τη Ρωσία, με αιχμή του δόρατος το τμήμα του ρωσικού στρατού το οποίο στο τέλος του Ρωσοτουρκικού Πολέμου (1877-1878) αντί να προελάσει προς την Κωνσταντινούπολη, υποχρεώνοντας τους Τούρκους να υπογράψουν τις συνθήκες της Αδριανούπολης και του Αγίου Στεφάνου, κινήθηκε νοτιοδυτικά και έφτασε ως το ψαροχώρι το οποίο τότε ονομαζόταν Δεδέαγατς και κατόπιν μετεξελίχθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Η περιοχή εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των Ρώσων οι οποίοι ήθελαν να ελέγξουν το λιμάνι της πόλης, στην οποία εισέβαλαν στις 18 Ιανουαρίου 1878. Στο ρωσικό στράτευμα περιλαμβανόταν το 9ο Σύνταγμα Μηχανικού, το οποίο χάραξε ρυμοτομικό σχέδιο, ακολουθώντας το πρότυπο της Οδησσού, ενώ σχεδίασε τον Φάρο, το σύμβολο της πόλης, ο οποίος στη συνέχεια κατασκευάστηκε από τη Γαλλική Εταιρεία Φάρων και Φανών και τέθηκε σε λειτουργία την 1η Ιουνίου 1880.

Η ιστορία αυτή δεν θα αφορούσε κανέναν άλλον πέρα από τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης και τους ιστορικούς, αν κατά την εννεάμηνη παραμονή του ρωσικού στρατού στην Αλεξανδρούπολη δεν πέθαιναν από τύφο 30 αξιωματικοί και στρατιώτες και αν 133 χρόνια μετά δεν τους θυμόταν ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, ομογενής, πολιτευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος μετέπειτα λέγεται ότι φλέρταρε με τους ΑΝΕΛ, και δεν κινούσε τις διαδικασίες κατασκευής μνημείου.

...»

 


Δηλαδή (η προεδρεύουσα της συνεδρίας με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας) μεταξύ άλλων υποβαθμίζει και ειρωνεύεται, ως ιστορική ιδιοτροπία(!), την πραγματική ιστορική σχέση της Αλεξανδρούπολης με την Ρωσία λέγοντας ότι ανακαλύφθηκαν και διογκώθηκαν υποτιθέμενοι δεσμοί και μάλιστα σχεδόν καταδικάζει τα ρωσικά στρατεύματα που απελευθέρωσαν την Αλεξανδρούπολη (!!!) κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου, κατηγορώντας τα ότι ΕΙΣΈΒΑΛΑΝ και όχι ότι απελευθέρωσαν την Αλεξανδρούπολη (πουθενά δεν μιλάει για απελευθέρωση από τους Τούρκους) αντί να κινηθούν προς την Κωνσταντινούπολη! Αποκαλύπτει την εκπληκτική ασχετοσύνη της (ή μήπως δολιότητα;) σε θέματα στρατηγικής και πολέμου. Θεωρεί ότι μία μικρή δύναμη όπως το Σύνταγμα που κατευθύνθηκε στην Αλεξανδρούπολη θα μπορούσε να κάνει τί, να πιέσει ή και να απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη;  Δεν θα πούμε περισσότερα για αυτό και άλλα άρθρα της διότι εστιαζόμαστε σε άλλο σημείο αν και το συγκρότημα ΔΟΛ/ΔΟΜ (Χορηγοί Επικοινωνίας του Φόρουμ) είναι ένα από αυτά που έχουν “διαπρέψει” αντιδεοντολογικά στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας στα ελληνορωσικά, αλλά και παλαιότερα σε άλλα θέματα προς εξυπηρέτηση αμερικανοκίνητων εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως η Scientology.

Προκαλεί όμως πολύ μεγάλο προβληματισμό το γεγονός ότι οι Αμερικανοί επέλεξαν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και αφετέρου ότι μαζί και η δημοσιογράφος με το συγκεκριμένο αντιδεοντολογικό αντιρωσικό παρελθόν, επέλεξαν (και δεν έτυχε) να συνυπάρξουν στον συγκεκριμένο χώρο και με το συγκεκριμένο άτομο που έχουν αυτόν τον ρωσικό συνδυασμό, εκτός και αν δεν είναι ασυμβίβαστη για αυτούς αυτή η συνύπαρξη για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζουμε. Ο συγκεκριμένος Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας τοποθετήθηκε υπό περίεργες συνθήκες στην θέση του προηγούμενου που είχε επιδείξει πολύ μεγάλο έργο στον πολιτιστικό και οικονομικό τομέα. Ο σημερινός δεν έχει παρουσιάζει κανένα έργο από το 2019, ακόμη και η ρωσική σημαία στα γραφεία του επίτιμου προξενείου μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν παρατημένη και σκισμένη σε κάποια σημεία, ενδεικτική ίσως του παγώματος δράσης του επίτιμου προξενείου. Ακόμη και στο Φόρουμ ΔΕΝ είπε τίποτα για την ιδιότητά του αλλά ούτε αξιοποίησε τις ευκαιρίες για να παρουσιάσει την τουριστική ανάπτυξη που υπήρξε στην περιοχή από την ελληνορωσική συνεργασία (πριν γίνει αυτός Επίτιμος Πρόξενος) και να ζητήσει από τον Γ.Γ. Τουρισμού (που καθόταν δίπλα του) να αρθούν τα κυβερνητικά εμπόδια και να ξεκινήσει πάλι η ελληνορωσική τουριστική συνεργασία. Αντί για αυτά ... έβαλε στο στόχαστρο τους αρχαιολόγους ότι δυσκολεύουν την τουριστική ανάπτυξη!!!

Επιπλέον τόσο τοπικές συζητήσεις όσο και δημοσιεύματα σε τοπικό επίπεδο ακόμη και σε κοινωνικά δίκτυα αποκάλυψαν ότι ο εν λόγω επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας (και η οικογένειά του) είχαν υποστηριχθεί από το άκρως αντιρωσικό και σεσημασμένο τώρα πια, evros-news που αποτέλεσε το μιντιακό κόκκινο χαλί και σφουγγαρίστρα του πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ και το οποίο μάλιστα ιδρύθηκε λίγους μήνες αφότου αυτός ανέλαβε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ακόμη και ο άλλος σεσημασμένος Τάσος Τέλλογλου (που αναφέρεται ονομαστικά ως συνεργάτης του παρακρατικού εγγλέζικου Integrity Initiative, μίας ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκε με εκατομμύρια λίρες από τα βρετανικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών για αντιρωσική προπαγάνδα και ανατρεπτικές ενέργειες) επαίνεσε δημόσια το συγκεκριμένο πρόσωπο που κατέχει την θέση του Επίτιμου Προξένου της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τον δυτικόστροφο επιχειρηματία, που υποστήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και συνεργάζεται με μεγάλη αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων. Είναι πολλές οι συμπτώσεις, αλλά δεν αφορούν μόνο τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη. Φαίνεται ότι κάτι υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.

            Το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο είναι το άλλο πεδίο όπου πολύ περίεργα  συμβαίνουν. Αναφερόμαστε στο μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, Έλενα Κοντράτοβα, Προέδρου της εταιρίας ΚΕΔΡΟΣ ΣΥΝ ΑΜΚΕ. Το όνομα ήταν αρχικά γνωστό πριν από χρόνια μέσω του γνωστού “οικολόγου” καθηγητή Καρρά, πρώην υποψήφιου βουλευτή στο κόμμα του Τρεμόπουλου. Ο καθηγητής είχε αναλάβει από τις παρακρατικές ΜΚΟ του Τζώρτζ Σόρος (Open Society - OSIFE) ανάλογο έργο όπως και η Integrity Initiative κατά των ελληνορωσικών και ευρωρωσικών σχέσεων για να υποστηριχθεί το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία (https://akkelparty.blogspot.com/p/2015-open-society-soros.html). Ο καθηγητής Καρράς είχε ήδη συναντηθεί και μιλήσει μαζί της το 2015 και ενημέρωνε τον “στρατολογημένο” Ματθαίο Τσιμιτάκη, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ήταν το άλλο κύκλωμα στις ΗΠΑ (https://akkelparty.blogspot.com/p/george-soros.html), συμπληρωματικού του εγγλέζικου (https://akkelparty.blogspot.com/p/integrity-initiative.html).

            Το όνομα της εταιρίας ΚΕΔΡΟΣ ΣΥΝ εμφανίστηκε σε εντελώς αναπάντεχο χρόνο και γεγονός ως διοργανώτρια της συναυλίας ουκρανικού συγκροτήματος στην Αθήνα (Πετρούπολη) τον Ιούνιο του 2023. Το συγκεκριμένο ουκρανικό ροκ συγκρότημα Okean Elzy δίνει συναυλίες σε όλη την Ευρώπη σε συντονισμό με το Κίεβο. Υποτίθεται ότι τμήμα των χρημάτων δίνονται στους Ουκρανούς που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, αλλά όπως έχει καταγγελθεί (και όχι μόνο για αυτούς) τα χρήματα πιθανότατα εκτρέπονται από το καθεστώς για χρηματοδότηση του ουκρανικού στρατού, χωρίς να είναι βέβαιο ότι δεν καταλήγουν και σε offshore λογαριασμούς ολιγαρχών και αξιωματούχων του καθεστώτος του Κιέβου. Τους τελευταίους μήνες μάθαμε πλήθος περιπτώσεων πλουτισμού Ουκρανών από την βοήθεια που στελνόταν από το εξωτερικό. Ακόμη και για Αμερικανούς όπως η Βικτώρια Νούλαντ ακούστηκε.

            Η  ΚΕΔΡΟΣ ΣΥΝ περιγράφεται ως «ενεργός φορέας για την προώθηση των πολιτισμικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας» και με την υποστήριξη της Ρωσικής Πρεσβείας διοργανώνει εκδηλώσεις. Ομοίως η Ρωσική Πρεσβεία ορίζει τους Επίτιμους Προξένους. Αυτά τα άτομα λειτουργούν εξυπηρετικά υπέρ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας. Η αμερικανοουκρανική πλευρά επίσης δέχεται να έχει τόσο σημαντική συνεργασία μαζί τους με σημαντικό οικονομικό όφελος για αυτούς.  Ταυτόχρονα, για τους χιλιάδες ρωσόφωνους της ΑΜ-Θ, οι συνθήκες είναι χάλια και ούτε για έγγραφα ή απλές διευκολύνσεις δεν μπορούν να υποστηριχθούν από το “παγωμένο επίτιμο προξενείο”. Και ούτε λόγος για πρωτοβουλίες συνεργασίας κλπ, οι οποίες υπήρχαν παλαιότερα ακόμη και μετά τις πολύ δύσκολες συνθήκες του 2018 που το προξενείο δεχόταν επιθέσεις ακόμη και από το εξωτερικό.



            Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά όπως δείχνουν και οι εικόνες των στοιχείων που παραθέτουμε, αυτές οι δύο είναι πραγματικές χωρίς υπερβολή και προβληματίζουν ως επιλογές εν μέσω των ακραίων καταστάσεων που ζούμε κατά της Ρωσίας και προκλητικής υποστήριξης του ουκρανικού καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις