Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΑΚΚΕΛ προς Βορίδη: «Σταματήστε τους προκλητικούς επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ εν μέσω lockdown»

 17/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το ΑΚΚΕΛ απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, μετά από καταγγελίες που δέχτηκε, αρχικά από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και στη συνέχεια από όλη την Ελλάδα, για προκλητικούς και ακατανόητους επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ εν μέσω lockdown. Εκτός από τον επιπλέον φόρτο στους κτηνοτρόφους, πάνω σε αυτόν που η πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει, προκαλεί έκπληξη η κυβερνητική ανευθυνότητα που επιφέρει υγειονομικό κίνδυνο μόλυνσης των κτηνοτρόφων.

 

 

------------------------------Το κείμενο της επιστολής--------------------------------

17/11/2020

 

ΠΡΟΣ:            Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη

                        minister-mailbox@hq.minagric.gr

                       

 

ΣΧΕΤ.:           Προκλητικοί και ακατανόητοι επιτόπιοι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ εν μέσω lockdown

 

 

            Κύριε Υπουργέ,

 

Το ΑΚΚΕΛ μετά από καταγγελίες, αρχικά από την ΕΑΣ Κεφαλληνίας και στη συνέχεια από όλη την Ελλάδα, ζητάει να σταματήσει κάθε επιτόπιος έλεγχος από τον  ΟΠΕΚΕΠΕ για όσο διαρκεί το lockdown. 

Δε νοείται εν μέσω πανδημίας και lockdown κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ να κάνουν επιτόπιους ελέγχους, ερχόμενοι σε φυσική επαφή με τους παραγωγούς και πολλές φορές ερχόμενοι από βεβαρημένες περιοχές να μεταφέρουν τον ιό σε "καθαρές" περιοχές.  Η διασπορά του ιού συνιστά κακουργηματική πράξη και αν ο ΟΠΕΚΕΠΕ  δεν συμμορφωθεί θα απευθυνθούμε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά παντός υπευθύνου.

 

            Με τιμή,

            [Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις