Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Η Κούβα και άλλες χώρες θα μπορούσαν να στείλουν ιατρικό προσωπικό για ΜΕΘ τονίζει το ΑΚΚΕΛ

 3/12/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

            Μετά από επαφή που είχε το ΑΚΚΕΛ με την πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα για να διαπιστώσει το περιβάλλον σχετικά με τις δυνατότητες που έχει η Κούβα για αποστολή ιατρικού προσωπικού στην Ελλάδα ώστε να λειτουργήσουν περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας, με δεδομένο τις επιτυχίες που σημείωσε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και την βοήθεια που έχει δώσει σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, διαπίστωσε ότι δεν είναι απίθανη η βοήθεια αυτή αλλά χρειάζεται να γίνει μέσω της διπλωματικής οδού και των αρχηγών των δύο κρατών.

            Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες εδώ σχετικά με τις αποτυχημένες και εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά θα επικεντρωθούμε στο πρακτικό και σημαντικό στοιχείο της έλλειψης ιατρικού προσωπικού για να λειτουργήσουν όλες οι ΜΕΘ.

            Η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει άμεσα τη συγκεκριμένη δυνατότητα από την Κούβα, αλλά και από άλλες χώρες όπως ίσως η Κίνα κλπ. Μία από τις καταστροφές που επέφεραν τα μνημόνια και πεισματικά οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκαν να διορθώσουν, αφορά το σύστημα υγείας και ειδικότερα την έξοδο στο εξωτερικό ιατρών και άλλου ιατρικού προσωπικού, όπως επίσης την εγκληματική υποβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των νοσοκομείων.

            Με δεδομένο ότι η σημερινή κατάσταση, όπως αναφέρει το ιατρικό προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποδεσμευθεί από οποιεσδήποτε ιδεολογικές και άλλες εξαρτήσεις και να προχωρήσει τις επαφές στο εξωτερικό για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού από άλλες χώρες όπως η Κούβα που έχει διερευνήσει το ΑΚΚΕΛ.

            Στην απάντηση που έλαβε το ΑΚΚΕΛ από την πρεσβεία της Κούβας αναφέρεται ότι χρειάζεται συντονισμός στο ανώτερο ηγετικό επίπεδο και φυσικά ένα είδος  πρωτοκόλλου επιχειρησιακής λειτουργίας των Κουβανών ιατρών σε περίπτωση που ο τρόπος λειτουργίας στην πατρίδα τους διαφέρει με τον τρόπο που λειτουργούν οι Έλληνες γιατροί. Αυτό προφανώς είναι θέματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν αλλά αυτό που προέχει είναι να ξεκινήσει αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτές τις επαφές για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού από το εξωτερικό για να λειτουργήσουν όλες οι υποδομές φροντίδας που υπάρχουν στην Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις