Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Το ΑΚΚΕΛ θέτει θέμα για την SingularLogic και την «διαχείριση» των ψήφων στις εκλογές

 2/12/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

            Η πώληση της SingularLogic, η συμφωνία για την οποία ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες, φέρνει στην επιφάνεια το θέμα της εκλογικής διαδικασίας και καταμέτρησης των ψήφων, όπως επίσης και την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων ψηφοφορίας στο ηλεκτρονικό δίκτυο του Υπουργείου Εσωτερικών μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η εμπειρία τόσων ετών και πολλών εκλογικών αναμετρήσεων έχει καταστήσει ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό ότι είναι αδιανόητο μία ιδιωτική εταιρεία χωρίς άμεσο έλεγχο των πολιτών, να έχει τέτοιον καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Το θέμα είναι απλό: Κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν έχει γίνει κάποια αλλοίωση. Αν λάβουμε υπόψιν την εμπειρία με τις εκλογές όπου το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη έχανε από τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή και μετά από ένα blackout μερικών ωρών όπου δεν έδιναν αποτελέσματα, εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη να κερδίζει τις εκλογές, κάθε Έλληνας έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσει την ακεραιότητα και διαφάνεια της διαδικασίας.

            Με δεδομένο πια ότι το σκάνδαλο που έχει δημιουργηθεί με τα πλαστά αποτελέσματα τον ελέγχων κρουσμάτων για τον κορονοϊό και την συνολική χουντοειδή διαχείριση της απειλής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ορατή η πιθανότητα για διενέργεια πρόωρων εκλογών εντός του 2021.

Είναι επιτακτική ανάγκη να τροποποιηθεί η διαδικασία όσον αφορά την εμπλοκή οποιασδήποτε ιδιωτικής εταιρείας στη ροή των αποτελεσμάτων. Ο φορέας που θα αναλάβει αυτή την εργασία θα πρέπει να είναι δημόσιος, πλήρως και απολύτως ελεγχόμενος από κάθε Έλληνα πολίτη. Το ΑΚΚΕΛ θα δημοσιοποιήσει σχετική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις