Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Επιστολή του ΑΚΚΕΛ στους πολιτικούς αρχηγούς για Ειδικό Δικαστήριο κατά του ολοκληρωτισμού της κυβέρνησης μετά από την πτώση της

 9/12/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Το ΑΚΚΕΛ απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τον ολοκληρωτισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ζητώντας τους να τοποθετηθούν αν θα υποστηρίξουν (μετά από την πτώση της κυβέρνησης) την παραπομπή σε Ειδικά Δικαστήρια όλων των υπευθύνων του ολοκληρωτισμού που ζούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αποκορύφωμα την καταστροφή του κοινωνικού ιστού, της οικονομίας και καταστολή της πνευματικής ζωής του ελληνικού λαού, μέσω αυτών που ονομάζει «μέτρα κατά του κορονοϊού».

            Είναι πια εμφανές ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση, ότι η αντίστροφη μέτρηση κατάρρευσής της έχει ήδη αρχίσει και πολλές συμπεριφορές που βλέπουμε, από προβεβλημένα και μη μέλη της και τον κύκλο γύρω της, είναι ενίσχυση των θέσεών τους και συμμαχιών (μαζί με υπονόμευση αυτών που αντιλαμβάνονται ως αντιπάλους) για την «επόμενη μέρα» από την κατάρρευση.

 

 

------------------------------ Το κείμενο της επιστολής -----------------------------

 

            Επιστολή του ΑΚΚΕΛ στους πολιτικούς αρχηγούς για Ειδικό Δικαστήριο κατά του ολοκληρωτισμού της κυβέρνησης μετά από την πτώση της

 

            Μόνο με τις συνθήκες της πρώτης Ναζιστικής Κατοχής μπορούν να παρομοιαστούν οι συνθήκες που επέβαλε το καθεστώς Μητσοτάκη πάνω στους Έλληνες: μία δεύτερη διαναζιστική Κατοχή διαπλεκομένων συμφερόντων, στην οποία ένας συλλογικός Δρ. Γιόζεφ Μέγκελε απαιτεί να αποκτήσει σωματική και πνευματική εξουσία και έλεγχο στην ζωή του λαού μας.

            Εντός του 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδήγησε στο αποκορύφωμα μίας σειράς καταστάσεων ολοκληρωτισμού και καταστολής των ελευθεριών που είχαμε μεν στο παρελθόν σε κάποιες μορφές, αλλά δεν είχαν οργανωθεί ούτε είχαν εκφραστεί με τέτοια ναζιστικού τύπου επίθεση Blitzkrieg κατά των θεμελιωδών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

            Αυτός ο ολοκληρωτισμός, που περιγράφουμε συνοπτικά, δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ούτε να συνεχιστεί. Ζητούμε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να τοποθετηθούν δημόσια στην παρούσα επιστολή μας και να δημοσιοποιήσουν τη στάση τους σχετικά με το αν θα υποστηρίξουν παραπομπή σε Ειδικά Δικαστήρια όλων των υπευθύνων, χωρίς φυσικά αυτή η παραπομπή να περιορίζεται μόνο σε αυτά.

 

Ο ιστός του ολοκληρωτισμού που επέβαλε το καθεστώς Μητσοτάκη στην πατρίδα μας και τον έχουμε αισθανθεί όλοι, έχει πολλές πτυχές,  αλλά το ΑΚΚΕΛ αναφέρει μόνο ορισμένες πτυχές που το έχουν επηρεάσει και εξοργίσει περισσότερο.

            Η εξόντωση της Πολυφωνίας στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας είναι το πρώτο από το οποίο έχει υποστεί επίθεση το ΑΚΚΕΛ. Σε σημαντικό βαθμό αυτό ισχύει και σε μεγάλες εφημερίδες μαζί μία γενική γραμμή λογοκρισίας κομμάτων σε αρκετά media ότι δηλαδή δεν παρουσιάζουν κομματικές δραστηριότητες είτε είναι ανακοινώσεις και δελτία τύπου είτε οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με κόμματα, διότι σχετίζεται με κόμματα. Η λογοκρισία είναι λογοκρισία ακόμη και αν λες στον λογοκριμένο σε ποιον τομέα και τι του λογοκρίνεις. Mε αυτό τον τρόπο επηρεάζουν την αντίληψη των πολιτών και τις εκλογικές επιλογές τους. Το Κυβερνών κόμμα εξαιρείται από αυτή την λογοκρισία διότι παρουσιάζονται οι δράσεις του ως δράσεις της Κυβέρνησης. Υπάρχουν επίσης και αρκετά περιστατικά με απαιτήσεις για "οικονομική συνεισφορά" για να γίνει οποιαδήποτε παρουσίαση ακόμη και των δελτίων τύπου και ανακοινώσεων του ΑΚΚΕΛ. Η σημερινή και η προηγούμενη σύνθεση της Βουλής αντιπροσωπεύει περίπου το μισό του εκλογικού σώματος. Το άλλο μισό περιλαμβάνει ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν ή έριξαν λευκό ή ψήφισαν κόμματα τα οποία δεν μπήκαν στην Βουλή. Σε σχέση με το συνολικό εκλογικό σώμα η κυβέρνηση εκπροσωπεί περίπου το 1/5 του σημερινού εκλογικού σώματος. Και όμως έμμεσα ή άμεσα το καθεστώς των media της προσφέρει περίπου τα 4/5 του χρόνου κάλυψης.

            Τα κοινωνικά δίκτυα Facebook, YouTube κλπ είναι ένας άλλος τομέας που το ΑΚΚΕΛ (και άλλα κόμματα) δέχεται άνανδρη επίθεση από χωροφύλακες της Ελεύθερης έκφρασης όπως οι αυτοχαρακτηριζόμενοι fact checkers τύπου ellinikahoaxes.gr, οι οποίοι τεχνητά υποβαθμίζουν την απήχηση του προφίλ του κόμματος και των δημοσιεύσεών του, είτε ακόμη και παρεμπόδιση της δημοσιοποίησης συγκεκριμένων τεκμηριωμένων απόψεων, στοιχείων, προτάσεων κλπ με τις οποίες το καθεστώς Μητσοτάκη δεν συμφωνεί. Το εξοργιστικό και άκρως παράνομο με αυτά τα κοινωνικά δίκτυα και των δορυφόρων-λογοκριτών, είναι ότι αυτοί χρησιμοποιούν την κρίσιμη υποδομή δικτύων του ελληνικού λαού εναντίον του. Ενώ η ύπαρξή τους και όλα τα οικονομικά, πολιτικά και στρατηγικά οφέλη που έχουν οφείλονται στο ότι εμείς τούς επιτρέπουμε να χρησιμοποιούν τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα της ελληνικής κοινωνίας, αυτοί όχι μόνο δεν πληρώνουν αντίτιμο για την χρήση, αλλά κάνουν πειρατεία στα ελληνικά δίκτυα και τα χρησιμοποιούν κατά του ιδιοκτήτη τους, του ελληνικού λαού.

            Η Αστυνομική αυθαιρεσία και βία είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό ολοκληρωτισμού του καθεστώτος Μητσοτάκη. Κυρίως εντός του 2020 με πρόσχημα την εφαρμογή μέτρων κατά του κορονοϊού, είδαμε απαράδεκτες και εξοργιστικές καταστάσεις και συμπεριφορές αστυνομικών κατά πολιτών, αν και το ΑΚΚΕΛ ενημέρωσε επανειλημμένα τόσο την ομοσπονδία αστυνομικών ΠΟΑΣΥ όσο και τον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας ότι έχουν υποχρέωση να ελέγξουν τη νομιμότητα των εντολών και διαταγών που δέχονται από την πολιτική και αστυνομική ηγεσία. Μετά από οκτώ μήνες απάντηση δεν λάβαμε. Οι αστυνομικοί προφανώς γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας νομικής έρευνας θα δείξει ότι είναι παράνομη η δράση στην οποία έχουν εμπλακεί.

            Τα «μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού» είναι το αποκορύφωμα του ολοκληρωτισμού με έναν ιστό επιβολής καταστάσεων και μορφών επιθέσεων κατά των πολιτών που δεν έγινε ποτέ προηγουμένως στην ιστορία. Θεμελιώδης στόχος για όλο αυτό που βλέπουμε είναι το κύκλωμα Μητσοτάκη να εκτρέψει την προσοχή των πολιτών από τις εγκληματικές ευθύνες προηγουμένων κυβερνήσεων, στις οποίες έχει συνεργαστεί, για την καταστροφή του συστήματος υγείας τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο κυρίως σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, ώστε σήμερα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τις βασικές απαιτήσεις αντιμετώπισης του κορονοϊού. Όλοι θυμόμαστε στην κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά τον Μητσοτάκη να δίνει τα ρέστα του για την καταστροφή του δημοσίου συστήματος υγείας αλλά κυρίως τον Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικεί εκείνος τις δάφνες της απόλυσης ιατρικού προσωπικού φωνάζοντας ότι δεν θα αφήσει να του κλέψει την δόξα ο Τόμσεν για την απομάκρυνση όσων θεωρούσε άχρηστους-υπεράριθμους στο σύστημα υγείας. Στο ΑΚΚΕΛ δεν έχουν δώσει πρακτικά συνεδριάσεων των «εδικών» για να δούμε τι επιστημονικά είπαν και πώς δικαιολόγησαν τις προτάσεις για «μέτρα», αλλά και για να αποδειχθεί ότι πράγματι έγιναν συνεδριάσεις επιστημόνων. Θα μπορούσαμε να πούμε και πάρα πολλά επιπλέον, αλλά δεν είναι του παρόντος και αυτός δεν είναι ο σκοπός της επιστολής.

                        Διαφορές προφανώς υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων στην αντιπολίτευση είτε εντός είτε εκτός Βουλής, αλλά το ΑΚΚΕΛ αντιμετωπίζει την κατάσταση όπως με την πρώτη απόπειρα του Ναζισμού στην δεκαετία του ’40 να ναζιστοποιήσει τον κόσμο μας, όταν στο στρατόπεδο των Συμμάχων συγκεντρώθηκαν κράτη με εντελώς διαφορετικά πολιτικά και κοινωνικά συστήματα για να αντιμετωπίσουν την αρρώστια του Ναζισμού. Οι πολιτικές και άλλες διαφορές, στην δική μας περίπτωση, είναι πολύ μικρότερες και θεωρούμε ότι η δέσμευση για παραπομπή των υπευθύνων σε Ειδικά Δικαστήρια είναι το ελάχιστο που πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός για να έχει Ελπίδα στο μέλλον.

 

            Αναμένουμε την τοποθέτηση σας.

 

           

            Με τιμή,

            [Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις