Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τα πλαστά δεδομένα για τον κορονοϊό, κύριε εισαγγελέα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, τονίζει το ΑΚΚΕΛ

 1/12/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

            Το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι είναι μεν θετική η ενεργοποίηση εισαγγελέα για να διερευνήσει το σκάνδαλο των ψευδών «στοιχείων» από τον ΕΟΔΥ και συνολικά από το Υπουργείο Υγείας, όταν πάνω σε αυτό το ψεύδος στηρίχθηκε εν μέρει η συνέχιση της καταστροφής της οικονομίας, των κοινωνικών σχέσεων και των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων, υπογραμμίζει όμως επίσης ότι η εισαγγελική έρευνα θα χρειαστεί να δει τη συνολική εικόνα και το περιβάλλον στο οποίο εκδηλώθηκε αυτή η σκανδαλώδης και συνειδητή αλλοίωση.

            Η απόλυτη παραβίαση της υποχρέωσης για λογοδοσία που έχουν τόσο η κυβέρνηση συνολικά όσο και τα άτομα και οι ομάδες που συνδέονται μαζί της σε αυτό που ονομάζουν «αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης», είναι η βάση όλων των παραβιάσεων και των σκανδάλων που έχουν γίνει, συμπεριλαμβανομένης και της αλλοίωσης των δεδομένων που διερευνά ο εισαγγελέας.

Το ΑΚΚΕΛ, πριν από 8 περίπου μήνες ξεκίνησε τη διαδικασία συλλογής στοιχείων και ενημέρωσης των εμπλεκομένων μερών όπως το Υπουργείο Υγείας και η αστυνομία. Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας τα πρακτικά των συνεδριάσεων των επιτροπών και γενικά των ομάδων επιστημόνων και άλλων που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της κρίσης, έτσι ώστε να εξετάσει αλλά και να δώσει δημόσια προς επιστημονική, νομική κλπ εξέταση την επιστημονική γνώση που υποτίθεται ότι κατατέθηκε από αυτούς που ονομάζονται ειδικοί, όσο και να αξιολογηθεί το σκεπτικό τους στη δικαιολόγηση των μέτρων που λήφθηκαν εις βάρος των πολιτών. Έτσι ώστε να εξεταστεί και αν όντως έγιναν επιστημονικές συνεδριάσεις. Το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν απάντησε ποτέ αλλά ούτε έχει δώσει τον αριθμό πρωτοκόλλου των επιστολών που το ΑΚΚΕΛ έχει στείλει. Το ίδιο έχει γίνει και από την ομοσπονδία αστυνομικών ΠΟΑΣΥ όταν επισημάναμε τόσο στην ομοσπονδία όσο και στον Αρχηγό της αστυνομίας ότι έχουν υποχρέωση να ερευνήσουν τη νομιμότητα των διαταγών που δέχονται από την αλυσίδα της πολιτικής και αστυνομικής ιεραρχίας. Το ΑΚΚΕΛ δεν έλαβε καμμία απάντηση.

Από την αρχή της κρίσης, αποδεδειγμένα υπάρχει απόλυτη και συνειδητή παραβίαση της υποχρέωσης για λογοδοσία, ώστε να αξιολογηθεί η υποτιθέμενη επιστημονική γνώση που έχει κατατεθεί από αυτούς που χαρακτηρίζονται «ειδικοί» και να προσδιοριστεί η αναλογικότητα των «μέτρων» σε σχέση με τον υποτιθέμενο κίνδυνο.

            Ειδικά στην περίπτωση των πλαστών δεδομένων για τον κορονοϊό που διερευνά ο εισαγγελέας, η άκρως παράνομη μη χορήγηση πρακτικών συνεδριάσεων των μελών Επιτροπών κλπ πρέπει να ερευνηθεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ, διότι υπάρχει ευρεία πεποίθηση ότι πολύ πιθανόν να μην έχουν συνεδριάσει και η υποτιθέμενη «κατάθεση» επιστημονικής γνώσης να μην έχει γίνει. Η σοβαρή πιθανότητα η διαφθορά, που ήδη υπήρχε στον χώρο της Υγείας, να έχει παίξει τα «επιστημονικά χαρτιά» της και να έχει δημιουργήσει κατάσταση όπου τα φακελάκια και η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση να είναι νηπιαγωγείο μπροστά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις