Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021

Υγειονομική βόμβα το ΚΥΤ Φυλακίου με υγειονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις καταγγέλλει το ΑΚΚΕΛ

 10/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Μία καλά καλυμμένη παρανομία στην ανέγερση και διατήρηση του ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας αναδεικνύει το ΑΚΚΕΛ, που έχει ως αποτέλεσμα την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και την σοβαρή περιβαλλοντική υποβάθμιση εκτός φυσικά από τα προβλήματα ασφάλειας των κατοίκων και της εθνικής ασφάλειας με το φύτεμα χιλιάδων μουσουλμάνων αλλοδαπών στην πλάτη των Ελλήνων στρατιωτών.

            Η κατασκευή και λειτουργία του ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ έγινε και γίνεται χωρίς να έχει γίνει περιβαλλοντική μελέτη και χωρίς τις πολεοδομικές και υγειονομικές προϋποθέσεις για χειρισμό των βοθρολυμάτων και απορριμμάτων. Αυτά απλώς οδηγούνται … σε περιοχή που υπάρχουν αρδευτικά κανάλια και χωράφια χωρίς «η υπεύθυνη κυβέρνηση» να ενοχλείται για την καταστροφή του περιβάλλοντος και των χωραφιών αλλά και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, τη δημιουργία εστιών μόλυνσης και ασθενειών, κυρίως για το καλοκαίρι που τα κουνούπια θα γίνουν Στούκας εναντίον κάθε ανθρώπινου «στόχου». Εδώ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

            Και ο κ. Μηταράκης είχε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές, ώστε να μην δικαιολογείται «άγνοια». Επί ΣΥΡΙΖΑ ακόμη υπήρχαν καταγγελίες αυτοδιοικητικών και τοπικών παραγόντων στα νησιά ακριβώς για τα ίδια θέματα (π.χ. ΒΙΑΛ) και όπως δημοσιεύθηκε «… τον Σεπτέμβριο του 2018 η τότε περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, επέβαλε πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για παράβαση που αφορά στην πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και την αυθαίρετη διοχέτευση αστικών λυμάτων στον παρακείμενο χείμαρρο, γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής  …» αφού η Περιφέρεια είχε κινητοποιηθεί, όπως και οι νησιώτικοι Δήμοι με άλλα πρόστιμα. Θα δούμε κάτι από τους Δήμους του Έβρου και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Ο Χαρδαλιάς διαλύει το στράτευμα αρχίζοντας από τους εθνοφύλακες

  7 /9/2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Ανάγκη ελέγχου νομιμότητας από στρατιωτικούς και εθνοφύλακες Κίνδυνος για τους στρατευμένους ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις