Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Συστατικά επιτυχίας στις πολιτικές συνεργασίες

Βάκης Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος του κόμματος ΑΚΚΕΛ

Στις πολιτικές συνεργασίες (έπρεπε να πάθω για να μάθω) τα συστατικά της επιτυχίας είναι: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Τα πάντα πρέπει να ξεκαθαρίζουν εξ αρχής, αν τα αφήνεις να σέρνονται δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Οριοθετείς τις κόκκινες γραμμές σου. Συνεργασία σημαίνει εργαζόμαστε από κοινού και δεν έχει σχέση με την εργοδοσία, όπου πας να δουλέψεις ως εργάτης σε κάθε αφεντικό.

Συνεργασία κομμάτων σημαίνει διατήρηση των ταυτοτήτων όλων των κομμάτων-κινημάτων κλπ χωρίς καμία παρέμβαση στα εσωτερικά των υπολοίπων, φυσικά εξ αρχής απορρίπτεις τους ακραίους για να μην εκτεθείς.

Συνεργασία σημαίνει όλοι μαζί να συναποφασίζουμε και να συνδιοικούμε και όχι να εκτελούμε διαταγές.

Συνεργασία δεν είναι όταν ο άλλος προσπαθεί να τσουβαλιάσει ιδεολογικά και πολιτικά τους υπόλοιπους στο δικό του πολιτικό τσουβάλι. Φυσικά όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν δική τους ταυτότητα και δικά τους προγράμματα και κανένα δεν είναι υποδεέστερο των υπολοίπων και προς Θεού κανένας δεν είναι κάτοχος της μιας και μοναδικής αλήθειας.

Ο συνασπισμός που μετέχει το ΑΚΚΕΛ είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός συνασπισμός που έχει δημιουργηθεί στην σύγχρονη νεοελληνική ιστορία. Έναν χρόνο και ένα μήνα τώρα από το ξεκίνημα, δεν έφυγε κανείς, κανείς δεν κατηγόρησε τον άλλο για οτιδήποτε, κρατάμε άριστες σχέσεις συνεργασίας, σεβασμού αλλά και φιλίας μεταξύ μας.

Το Ενωτικό αυτό κλίμα αποτελεί και το κύριο συστατικό της επιτυχίας αυτού του εγχειρήματος, σκοπός πάντα του εχθρού το «διαίρει και βασίλευε», ε λοιπόν σε εμάς δεν θα το καταφέρουν. Προχωράμε δυναμικά με ισχύ την ένωση μας.

Πιστεύω ακράδαντα πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε !!!!

Συνασπισμός σημαίνει  σύν + ἀσπίς, στρατιωτικός όρος που υποδήλωνε την όμορη παράταξη πολεμιστών κατά την οποία ο κάθε στρατιώτης προφύλασσε τον διπλανό του με την ασπίδα του.

Ώρα λοιπόν να γίνουμε όλοι μας συμπολεμιστές που ο καθένας θα προφυλάσσει τον άλλον με την πολιτική του ασπίδα και όλοι μαζί το σύνολο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις