Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Η πιθανότητα απελευθέρωσης του Julian Assange επαναφέρει στον ΥΠΕΣ Βορίδη την τιμητική πολιτογράφησή του που έθεσε το ΑΚΚΕΛ

 27/6/2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Το πρόσφατο δημοσίευμα στην ισλανδική εφημερίδα STUNDIN (https://stundin.is/grein/13627/key-witness-in-assange-case-admits-to-lies-in-indictment/ ), όπου ένας μάρτυρας κατηγορίας κατά του Julian Assange παραδέχεται ότι είπε ψέματα, ανοίγει το δρόμο αθώωσης του φυλακισμένου δημοσιογράφου, για τον οποίον το ΑΚΚΕΛ έχει ζητήσει από τρεις Υπουργούς Εσωτερικών στην Ελλάδα να ξεκινήσουν τη διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης ως Έλληνα λόγω του ότι έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού, αλλά και στην Ελλάδα ως κοινωνία.

            Όπως αναφέραμε σε επιστολή στον ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη (https://akkelparty.blogspot.com/2021/01/julian-assange.html) αμέσως μόλις ανέλαβε τη νέα θέση του τον Ιανουάριο, «Η Ιστορία του ελληνικού λαού αποτελεί μία διαρκή σύγκρουση με τέτοιες βαρβαρότητες που αποκάλυψε ο Julian Assange στο WikiLeaks και το χαρακτηριστικό της «ελληνικότητας» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υποστήριξη τέτοιων ανθρώπων. Με λίγα λόγια, δεν μπορεί κάποιος να ονομάζεται Έλληνας αν δεν υποστηρίζει τέτοιους ανθρώπους που λειτουργούν ελληνικά. Η πρότασή μας για τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα πολίτη αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του στον Ελληνισμό και στα ιδανικά του Ελληνισμού μέσα στην διεθνή κοινότητα. Ζητούμε να μας ενημερώσετε για την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης όπως προαναφέραμε, έτσι ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία της τεκμηρίωσης και διεθνούς συμμετοχής σε αυτήν».

            Οι δύο προηγούμενοι Υπουργοί, ένας του ΣΥΡΙΖΑ και ένας της Νέας Δημοκρατίας, "έθαψαν" το θέμα (μην θυμώσει ο Πάιατ) αλλά ο Μάκης Βορίδης τώρα έχει την ευκαιρία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ξεκινήσει την διαδικασία που του ζητήσαμε απαντώντας στην επιστολή μας και δίνοντάς μας τα στοιχεία για την τυπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις