Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

ΑΚΚΕΛ: Τα ρωσικά Beriev ‘καταρρίφθηκαν’ από την Βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη - Ο ρόλος Τάκη Χατζή-ΣΚΑΪ κατά Κουρουμπλή και τ. επίτιμου προξένου

 5/8/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Το "ρωσικό θηρίο" (το αμφίβιο πολλαπλών ρόλων αεροσκάφος Beriev-200) έχει τον καθοριστικό ρόλο στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες έχουν κάνει στάχτη κάθε ίχνος αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να είχε μείνει για την καθεστωτική κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

            Ειδικά για την περιοχή της Λευκίμης στην Αλεξανδρούπολη οι κάτοικοι πρώτοι-πρώτοι ξέρουν και το διαλαλούν ότι "αν δεν ήταν το ρώσικο θηρίο θα είχαμε καεί".  Στη συνέχεια το είπαν και από άλλες περιοχές.

            Το ΑΚΚΕΛ αποκαλύπτει ότι πριν από τουλάχιστον 7 χρόνια θα μπορούσε να είχε προχωρήσει μία ελληνορωσική συνεργασία που ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη ώστε σήμερα να είχαμε έναν στόλο αυτών των αεροσκαφών που θα κατέστειλαν κάθε πυρκαγιά στην Ελλάδα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τα καναδικά. Ταυτόχρονα θα ενεργοποιούσαν την συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής ΕΑΒ και της ρωσικής εταιρείας Irkut Aviation που υπεγράφη το 2008 με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα αγόραζε τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

            Η αναπτυσσόμενη ελληνορωσική συνεργασία στην περιοχή (την οποία βίαια κατέλυσε ο Κοτζιάς τον Ιούλιο 2018), αρχικά σε πολιτιστικό επίπεδο με το κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» και στη συνέχεια με την εγκατάσταση στην Αλεξανδρούπολη του «Κέντρου Ενημέρωσης και Επιχειρηματικής Συνεργασίας Αγίας Πετρούπολης-Ελλάδας» (τότε ήταν το 4ο τέτοιο Κέντρο της Αγίας Πετρούπολης σε όλο τον κόσμο) αποσκοπούσε επίσης στην δημιουργία υποδομής για προμήθεια και λειτουργία των συγκεκριμένων αμφίβιων ρωσικών αεροσκαφών Beriev-200 για πτήσεις μαζί με δρομολόγια υποβρυχίων (τύπου Sadko κλπ) για μεταφορά επιβατών, τουριστών, εμπορευμάτων, ασθενών. Αρχικά πιλοτικά στις ακτές μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης – Καβάλας - Θάσου και μετά σε όλη την Ελλάδα. Η χρησιμοποίησή τους για πυρόσβεση θα ήταν προφανώς μία από τις χρήσεις τους αφού αυτός είναι ο αρχικός τους ρόλος και απαραίτητη για να συμπληρώσουν τις ώρες πτήσης για πιστοποίηση.

            Το σύνθημα για «κατάρριψη» των Beriev-200 (τα οποία μέχρι σήμερα πιθανότατα θα ήταν αρκετά σε αριθμό για να αντιμετωπίσουν ΚΑΘΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ), ήρθε στις 14 Ιουλίου 2018 από το κρατικό και παρακρατικό κύκλωμα, που τρεις μέρες πιο πριν επέβαλε, μέσω του κυκλώματος Κοτζιά, την καταστροφή των ελληνορωσικών σχέσεων και φυσικά ΚΑΘΕ επιχειρηματικής δράσης. Στις 14 Ιουλίου το καθεστωτικό μιντιακό τερματικό του Εγγλεζισμού, γνωστό ως Financial Times, ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και όσους προωθούσαν την προαναφερθείσα επιχειρηματική συνεργασία. Εκείνη την εποχή αυτό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και απορία, αλλά σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι ήταν η αρχή της δημιουργίας  των συνθηκών για την επιβολή αμερικανικής Στρατιωτικής βάσης και παρουσίας στη Θράκη: Έσκαβαν το “έδαφος” καταστρέφοντας οτιδήποτε ελληνορωσικό είχε γίνει ή σχεδιαζόταν. Όπως σήμερα καίνε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα για να χτίσουν μετά πολυτελή ξενοδοχεία, ανεμογεννήτριες κλπ, έτσι και τότε έκαιγαν την Αλεξανδρούπολη για να χτίσουν σήμερα την αμερικανική στρατιωτική βάση.

            Ο ΣΚΑΪ και ο "δημοσιογράφος" Τάκης Χατζής που τότε παρουσίαζε την εκπομπή «ΑΚΡΑΙΩΣ», έκαναν την βρώμικη δουλειά κατάρριψης (μεταξύ άλλων) και κάθε χρήσης των αεροσκαφών Beriev-200, εκτελώντας προσωπική επίθεση δολοφονίας χαρακτήρων κατά δύο κομβικών προσώπων: του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και κατά του  Έλληνα πρώην επίτιμου προξένου της Ρωσίας στην ΑΜ-Θ. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού μαγισσών που είχε εξαπολυθεί εκείνη την περίοδο και εξακολουθεί μέχρι σήμερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατηγορήθηκε με αλήτικο και αυθαίρετο τρόπο από τον Τάκη Χατζή διότι είχε συναντηθεί με τον επίτιμο πρόξενο χωρίς όμως ο "δημοσιογράφος" να επιτρέψει στον Υπουργό ουσιαστικά να μιλήσει. Οι συναντήσεις είχαν γίνει διότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συνδύαζε δύο μοναδικές ιδιότητες: αυτή του υπουργού Υγείας και στη συνέχεια του υπουργού Ναυτιλίας. Δύο από τις πρώτες βασικές χρήσεις των αεροσκαφών (επιπλέον της δεδομένης πυρόσβεσης) και των υποβρυχίων σχεδιαζόταν να είναι για τη μεταφορά ασθενών και για τη μεταφορά εφοδίων (κυρίως σε νησιά) πριν χρησιμοποιηθούν για επιβατικές μεταφορές. Ο Κουρουμπλής συνδύαζε γνώσεις και εμπειρίες από σχεδόν όλους τους χώρους που σχετίζονταν. Ο "δημοσιογράφος" Τάκης Χατζής σήκωσε το χέρι λέγοντας ότι … είναι αρκετά όσα ΔΕΝ πρόλαβε να πει ο Κουρουμπλής!!!

            Αν υπήρχε ακόμη και τότε μία πιθανότητα να προχωρήσει κάτι από τα σχέδια με τα συγκεκριμένα ρωσικά αεροσκάφη, με την πυρόσβεση ως πρώτο και βασικό ρόλο, ο Τάκης Χατζής και ο ΣΚΑΪ κατέρριψαν αυτή την πιθανότητα και φυσικά την παροχή υπηρεσιών στην κατάσβεση των πυρκαγιών που σήμερα όλοι βλέπουν ότι είναι εξαιρετικές και χρησιμότατες. Το ΑΚΚΕΛ υποβάλει το αφελές ερώτημα μήπως αυτή η συμπεριφορά του Τάκη Χατζή και συνολικά του ΣΚΑΪ έπαιξε ρόλο ώστε σήμερα να υπάρχουν οι απαράδεκτες ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα που συνέβαλαν στις καταστροφές που βλέπουμε; Και μιλούμε ΜΟΝΟ για το πυροσβεστικό έργο των συγκεκριμένων αεροσκαφών όχι για όλα τα άλλα γιατί...

            Δυστυχώς το θέμα έχει και απαράδεκτες προεκτάσεις που συνέβησαν σήμερα στις μέρες μας. Στις 6 Μαΐου 2021 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης άδειασε τον χώρο γραφείων που διατηρούσε για το Κέντρο Ενημέρωσης και Επιχειρηματικής Συνεργασίας με την Αγία Πετρούπολη (αυτό δηλαδή το κέντρο το οποίο είχε ως μία λειτουργία την υλοποίηση του πλάνου με το αεροσκάφος και τα υποβρύχια) χωρίς μέχρι τις αρχές Αυγούστου (δηλαδή για τρεις μήνες) αυτός ο χώρος να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε!

            Η σημερινή διοίκηση του δήμου Αλεξανδρούπολης και ο ίδιος ο δήμαρχος Ζαμπούκης, είναι γνωστό σε όλους τους δημότες ότι "έχουν συμμόρφωση και διαμόρφωση" με/από την αμερικανική πρεσβεία και τον ... γνωστό πρέσβη Πάιατ. Κυκλοφορεί ότι «οι Αμερικανοί που έχουν τον Uncle Sam, έφεραν στην Αλεξανδρούπολη τον Uncle Zab». Αυτές όμως οι καταστάσεις ουσιαστικής καταστροφής της Αλεξανδρούπολης και απόλυτης εξάρτησης από το Αμερικανικό Πεντάγωνο και Υπουργείο Εξωτερικών, ως αμερικανικά ελεγχόμενη περιοχή, προκαλούν οργή τόσο πολλών δημοτών όσο και Αλεξανδρουπολιτών που ζουν αλλού. Οι δεύτεροι έχουν παράγει διάφορα χιουμοριστικά σκίτσα μέχρι και ένα ξεκαρδιστικό βίντεο, σχετικά με τον «Δήμο και τον Επιλοχία Πάιατ» όπου ο «Επιλοχίας» (πάνω), καθοδηγεί αυτοδιοικητικούς (κάτω) που τραγουδούν “I love working for Uncle Sam. Makes me know just who I am”. Υπάρχουν και τρεις μορφές απροσδιόριστης ταυτότητας, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε … «τί εννοεί ο ποιητής».


            Όπως και αν έχει, όλα αυτά διαμόρφωσαν μία κατάσταση που η θέληση αμερικανικών κύκλων για στρατιωτική Βάση στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, οδήγησε αυτούς και «βολικούς προθύμους» στην Ελλάδα στην «κατάρριψη» των ρωσικών αεροσκαφών Beriev-200 για την Αλεξανδρούπολη και όλη την Ελλάδα. Δείτε τώρα τα αποτελέσματα. Οι φωτιές πάντως τούς ευγνωμονούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις