Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Το ΑΚΚΕΛ ζητάει: καμία ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκό ή ξενοδοχείο στα καμμένα

 5/8/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας ψιθυρίζεται ότι οι φωτιές μπαίνουν για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες-ΑΠΕ ή να χτιστούν ξενοδοχεία πολυτελείας από ημέτερους. Αυτή είναι η αντίληψη των περισσότερων Ελλήνων και όχι άδικα από την στιγμή που οι περισσότερες πυρκαγιές είναι ακριβώς στα σημεία όπου είχε γίνει αίτημα εγκατάστασης ΑΠΕ και δεν έγινε αποδεκτό από την ΡΑΕ λόγω του ότι ήταν δασικές περιοχές.

Επίσης όλες αυτές τις εικασίες ενισχύει το γεγονός ότι το ρόλο του λομπίστα (που έλαβε και 130.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο για να πείσει τις τοπικές κοινωνίες για τα οφέλη και την ειδυλλιακότητα των χιλιάδων ανεμογεννητριών), ανέλαβαν το Ινστιτούτο για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), (το οποίο και κατέθεσε τη σχετική πρόταση στο Πράσινο Ταμείο) και το Convergences Greece Forum- «Συγκλίσεις», το οποίο ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, την αδελφή δηλαδή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εμπρηστικές όμως ήταν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για δάσος στον Ερημίτη στην Κέρκυρα : «Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος» «οπότε είμαι σίγουρος ότι κάνουμε το σωστό» είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε» … «θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος».

Για να πάψουν λοιπόν οι «κακές γλώσσες» να λένε ότι οι πυρκαγιές στην χώρα προέρχονται από γαλάζιους ημέτερους που έχουν οικονομικά συμφέροντα να καούν τα δάση, το ΑΚΚΕΛ ζητά δια νόμου διαβεβαιώσεις ότι σε καμία καμμένη περιοχή δεν θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά  ή ξενοδοχεία, αλλά θα γίνει αναδάσωση και ανάπλαση των δασών. Ειδάλλως κάποιοι θα μείνουν στην ιστορία ως Νέρωνες της κονόμας, άλλωστε αυτό πιστεύει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού....

Αλήθεια, μήπως οι αιτήσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών λειτουργήσουν ως ανιχνευτής μελλοντικών πυρκαγιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις