Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Ερώτηση στον Περιφερειάρχη Τζιτζικώστα για τις πινακίδες “FYROM” και “Σκόπια” στο οδικό δίκτυο

 17/7/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Γαβριήλ Αβραμίδης, επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, την οποία στήριξε το ΑΚΚΕΛ στις περιφερειακές εκλογές, κατέθεσε ερώτηση στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, σχετικά με όσα ακούστηκαν περί αλλαγής των οδικών πινακίδων με άλλες που θα γράφουν «Βόρεια Μακεδονία».

            Το κείμενο της ερώτησης:

 

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση

 

Θέμα: Αντικατάσταση πινακίδων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας   που αναγράφουν FYROM ή Σκόπια

 

            Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στις 17 Φεβρουαρίου 2019, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είχε δηλώσει: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος κ. Αυτιά, γιατί πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό. Δεν υπάρχει περίπτωση σε δρόμο ευθύνης δικής μας, της Περιφέρειας, να μπει πινακίδα, που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία.  Ξεκάθαρες κουβέντες, όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμους θα γράφουνε Σκόπια. Τελεία». Μάλιστα σε ερώτηση τι θα κάνει αν του ασκήσει η κυβέρνηση πίεση για το θέμα αυτό είχε πει: «Έχω αποδείξει νομίζω στην πορεία μου μέχρι σήμερα, ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιου είδους πιέσεις».         

Επίσης σε tweet του Απόστολου Τζιτζικώστα, την ίδια μέρα της συνέντευξης (17-2-2019, 1.21 μμ), γράφει τα εξής: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Καμία πινακίδα στους δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να αλλάξει. Όσο είμαι Περιφερειάρχης οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια, από τη στιγμή που γείτονες επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει».

            Σε άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας “ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ”, με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2021, με τίτλο “Δίνει "διαταγές" ο Ζάεφ: "Έλληνες ψηφίστε τα μνημόνια & αλλάξτε τις πινακίδες από FYROM σε MKD"!, αναφέρει ο κ. Ζόραν Ζάεφ πως σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι υποχρέωσή μας να τηρήσουμε τους όρους που ορίστηκαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως αναμένει από την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην αντικατάσταση πινακίδων στο οδικό της δίκτυο, στις οποίες η χώρα του αναγράφεται ως ΠΓΔΜ ή FYROM.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας ερωτούμε πόσες είναι οι πινακίδες στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που αναγράφουν FYROM, ΠΓΔΜ, ή Σκόπια και εάν ισχύει η δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή των πινακίδων και αντικατάστασή τους με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

 

 

Με εκτίμηση,

Ο ερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις