Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΑΚΚΕΛ: Η κατεχόμενη Αλεξανδρούπολη ... γιορτάζει τα 102 χρόνια της παλαιάς απελευθέρωσής της

14/5/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

            Φανταστείτε το ’40 επί πρώτης Ναζιστικής Κατοχής, οι κατοχικές κυβερνήσεις να οργάνωναν εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους με την Επανάσταση του 1821!  Μία κατεχόμενη χώρα να γιορτάζει την προηγούμενη απελευθέρωσή της!

            Την 14η Μαΐου η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει αυτό που τα τελευταία χρόνια επίσημα περιγράφεται ως «την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα».

Από τότε που υπήρχε η σύγκρουση της Τουρκίας με την Ρωσία (πριν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εξωθήσουν την Ρωσία να προσεγγίσει την Τουρκία) μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση και αυτοδιοικητικούς κύκλους η αποσιώπηση «σε ποιούς ήταν σκλαβωμένη η Αλεξανδρούπολη και από ποιούς απελευθερώθηκε;» για να ... ενσωματωθεί στην Ελλάδα. Από τους Τούρκους φυσικά, αλλά, όπως πολλοί θυμώμαστε, η αποσιώπηση του ονόματος του κατακτητή όλοι γνωρίζαμε ότι γινόταν για να ενισχυθεί η Τουρκία και να «ανασχεθεί ο εθνικισμός» στην Ελλάδα. Ακόμη και σήμερα που γίνεται εμφανής η απάτη της υποτιθέμενης σύγκρουσης της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αυτή η αποσιώπηση εξακολουθεί να αντέχει.

Η Αλεξανδρούπολη, κατεχόμενη από το ανθελληνικό και εγκληματικό βαθύ κράτος των ΗΠΑ, γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους, αν και την πρώτη απελευθέρωση από τους Τούρκους την έκαναν οι Ρώσοι κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση, ταυτόχρονα αποσιωπούν ότι ο ελληνικός έλεγχος και κυριαρχία στην περιοχή ουσιαστικά δεν υφίστανται. Γίνονται εορτασμοί απελευθέρωσης σε γεωγραφική έκταση όπου το βαθύ κράτος των ΗΠΑ έχει θέσει υπό την κατοχή του και έχει αφαιρέσει την ελληνική κυριαρχία, για να την χρησιμοποιήσει (και στοχοποιήσει) ως ΔΙΚΗ ΤΟΥ στρατιωτική βάση κατά της Ρωσίας και  ΟΧΙ της Τουρκίας όπως θεατρικά προβάλλεται!

            Αυτή η αμερικανική επιβολή της αφαίρεσης ελληνικής κυριαρχίας στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης έγινε με καταστροφή των πολιτιστικών, οικονομικών-επιχειρηματικών και συνεπαγόμενων στρατηγικών ωφελειών από την ελληνορωσική συνεργασία που ξεκίνησε στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας και ήταν ιδιαίτερα επωφελής για την Ελλάδα.

            Το ΑΚΚΕΛ από τον Σεπτέμβριο 2019 είχε παραθέσει στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης τις καταστροφές που επέφερε η αντιρωσική εκστρατεία για να επιβάλει την αμερικανική Κατοχή της Αλεξανδρούπολης που βλέπουμε σήμερα:

«...       η αντιρωσική εκστρατεία, που είχε εξαπολυθεί κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας και είχε ως ένα αποτέλεσμα την απέλαση διπλωματών και την εξώθηση της Ρωσίας σε συνεργασία με το τουρκικό καθεστώς, είχε επίσης και καταστροφικά αποτελέσματα για την Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη, αλλά και για όλο τον Έβρο, λόγω ακύρωσης σημαντικότατων προγραμμάτων, τα οποία είχαν ξεκινήσει από το Κέντρο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αγίας Πετρούπολης.

            Συνοπτικά, τα δημοσιεύματα αναφέρουν την ακύρωση/πάγωμα της (1) δυνατότητας χρησιμοποίησης αμφιβίων αεροσκαφών ρωσικής κατασκευής όπως επίσης και υποβρυχίων για την συγκοινωνία μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και μετά για όλη την Ελλάδα, (2) την προσπάθεια ελληνορωσικής ενοικίασης του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, ώστε να παραμείνει η εταιρεία και το δίκτυο σε ελληνικά χέρια και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός με τη λειτουργία μιας ακόμη σιδηροδρομικής εταιρείας στο ίδιο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Αυτά θα είχαν αποκλείσει την πιθανότητα αποκλεισμού της Σαμοθράκης όπως έγινε πρόσφατα, όπως και του σιδηροδρομικού αποκλεισμού που ακόμη υπάρχει. Μεταξύ άλλων τα δημοσιεύματα αναφέρουν και τα ακόλουθα ότι πάγωσαν λόγω των αντιρωσικών επιθέσεων:

  • Εγκατάσταση  ενός  σταθµού  εδάφους  του  ρωσικού  δορυφορικού  συστήµατος πλοήγησης Glonass!
  • Συνδυασµό της αναψυχής µε ιαµατικό-αποκαταστατικό Τουρισµό για τους Ρώσους κοσµοναύτες που επιστρέφουν από τον ∆ιεθνή ∆ιαστηµικό Σταθµό!
  • ∆ηµιουργία στο ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης τµήµατος διαστηµικής Ιατρικής µε την  βοήθεια ρωσικών Πανεπιστηµίων  και  της  διαστηµικής  Υπηρεσίας  Roskosmos, δεδοµένου  ότι  υπάρχει  τµήµα  Ιατρικής  και  τµήµα ∆ιαστηµικής  και  προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσµο όχι µόνο από Ελλάδα και Ρωσία!
  • ∆ηµιουργία στο ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης τµήµατος διαστηµικού ∆ικαίου µε την  βοήθεια ρωσικών Πανεπιστηµίων  και  της  διαστηµικής  Υπηρεσίας  Roskosmos, δεδοµένου  ότι  υπάρχει  τµήµα  Νοµικής  και  τµήµα  ∆ιαστηµικής  και  προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσµο όχι µόνο από Ελλάδα και Ρωσία!
  • Ανέγερση  εγκατάστασης  πλανηταρίου  όµοιου  µε  το  Πλανητάριο  του  Ιδρύµατος Ευγενίδου, προς τιµήν και στην µνήµη του Ευγένιου Ευγενίδη, ο οποίος ήταν Εβρίτης από το ∆ιδυµότειχο,  µία λειτουργία του οποίου θα ήταν  και  στο πρόγραµµα των κοσµοναυτών!
  • Στον εξωτερικό χώρο του Πλανηταρίου υπήρχε η σκέψη (και προτάθηκε το καλοκαίρι του 2016 στην διαβούλευση της αναπτυξιακής εταιρίας “∆ηµοσυνεταιριστική εταιρεία Έβρος ΑΕ”) να ιδρυθεί  ως αρχικό έργο,  ένα “Άστρο ∆ιαστηµικό και  Επικοινωνιακό Κέντρο Επιµόρφωσης και  Ψυχαγωγίας” για οργανωµένες δράσεις και  παρατηρήσεις ερασιτεχνών  αστρονόµων  και  ραδιοερασιτεχνών  µε  ύπαρξη  και  καταστηµάτων επιστηµονικού και σχετικού εξοπλισµού!
  • Ερευνητικό κέντρο της εταιρίας Kaspersky στον τομέα της ασφάλειας από ιούς, κλπ και στο διαδίκτυο         .....»

Τα προαναφερθέντα δείχνουν τις προοπτικές της Αλεξανδρούπολης και όλης της Ελλάδας που θα έφερνε η ελληνορωσική συνεργασία και αυτά ακριβώς που ΣΚΟΠΙΜΑ σταμάτησαν οι εγκληματικές δράσεις από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και τους επίορκους ανθρώπους του στην Ελλάδα, πάντα υπό την επίβλεψη του πραξικοπηματία Τζέφρυ Πάιατ, που ανέτρεψε το 2014 μία εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ουκρανία, επέβαλε διχασμό και αιματοκύλισε την χώρα.

            Κατά τα άλλα, η Κατεχόμενη Αλεξανδρούπολη γιορτάζει την παλαιότερη απελευθέρωσή της. Ευχές από το ΑΚΚΕΛ η νέα απελευθέρωσή της να έρθει πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις