Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΑΚΚΕΛ: Θα έχουμε και αεροπορική τραγωδία από έλλειψη προσωπικού στις Πληροφορίες Πτήσεων;

 14/3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η ταλιμπανίστικη λύσσα της Μητσοτακικής ΝΔ να απαξιώσει και αποκρατικοποιήσει ακόμη και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (όπως ανάλογα είχε κατά του ΟΣΕ και είχαμε την τραγωδία στα Τέμπη) φαίνεται ότι θα προκαλέσει άλλη μία τραγωδία, τώρα αεροπορική με τις μειώσεις προσωπικού που προκαλεί. Και το γνωρίζει, όπως γνώριζε και για τους σιδηροδρόμους.

            Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δημοσίευσε προειδοποίησή του από τις 31 Ιανουαρίου 2022 για την υποστελέχωση του κλάδου λόγω του παγώματος των προσλήψεων ενώ γίνονται μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις. Δηλαδή αρχικά λόγω των Μνημονίων και στη συνέχεια από τη λύσσα για ιδιωτικοποίηση της ΥΠΑ με κάθε κόστος.

Αναφέρουν μάλιστα συγκεκριμένα περιστατικά που έκλεισαν αεροδρόμια για κάποιες ημέρες, επειδή υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος στις υπηρεσίες πληροφοριών πτήσεων (AFIS), ο οποίος αρρώστησε και ότι στα 12 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσης υπηρετεί πάλι μόνο ένας υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές και στρατιωτικές πτήσεις σε όλο το εικοσιτετράωρο χωρίς ρεπό και άδεια. Δηλαδή αν αυτός ο υπάλληλος χρειαστεί εκτάκτως να πάει κάπου κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και τότε χρειαστεί η βοήθειά του σε κάποιες πτήσεις, θα μπορούσαμε να έχουμε μέχρι και συντριβή ή εναέρια σύγκρουση.

            Φαίνεται ότι το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη γράφει και την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων «στα επιτελεία του».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις