Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Σταθμισμένη δημοσκόπηση στο zougla.gr δείχνει το ΑΚΚΕΛ στη Βουλή, πάνω από 5%

 16/3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η μάχη του ΑΚΚΕΛ κατά του ναζιστικού καθεστώτος, που ελέγχει την Ελλάδα και σε μεγάλο βαθμό την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Δύση, κατάφερε να σπάσει τους καθεστωτικούς τοίχους στην ενημέρωση των πολιτών. Μία απόδειξη της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων στο ΑΚΚΕΛ αποτέλεσε η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η "Ζούγκλα" (https://www.zougla.gr/politiki/article/psifos-orgis-2074722), στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά "Μεγάλη έκπληξη αυτή της Δημοσκόπησης είναι το αγροτικό-κτηνοτροφικό κόμμα. Το ποσοστό, άνω του 5% που λαμβάνει σε αυτήν την ανοικτή ψηφοφορία δείχνει, πως οι αγροτικές περιοχές του Θεσσαλικού Κάμπου και της Μακεδονίας, επηρεάστηκαν καταλυτικά από την τραγωδία στα Τέμπη".

Σε άλλο σημείο γράφει "Η τραγωδία στα Τέμπη λειτούργησε ως «συγκολλητική ουσία» προσφέροντας ένα ουσιαστικό νόημα στην έκφραση της αγανάκτησης. Είναι φυσικό κατά τους αναλυτές μετά από ένα τέτοιο ισχυρότατο σοκ, μία μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης να στρέφεται προς αντισυστημικές πολιτικές προτάσεις". Τα προαναφερθέντα δείχνουν ότι αν και υπάρχει ένα λυσσαλέο επικοινωνιακό  blackout από τα καθεστωτικά συμφέροντα κατά του ΑΚΚΕΛ (αλλά και άλλων πραγματικά αντικαθεστωτικών και μαχητικών κομμάτων και προσώπων), η σταθερή και ασυμβίβαστα πατριωτική δράση του ΑΚΚΕΛ έχει εκτιμηθεί από τον Ελληνικό λαό και τουλάχιστον αυτό το τμήμα του εμπιστεύεται εμπράκτως το ΑΚΚΕΛ για να εκφράζει την αγανάκτηση και να δώσει λύσεις, τις οποίες έχουμε δημοσιεύσει από το 2019 αρκετές φορές για όλα τα θέματα.

            Για το ΑΚΚΕΛ δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα διότι γνωρίζουμε τη στάση των πολιτών απέναντί μας, αλλά οι καθεστωτικές "δημοσκοπήσεις" πάντα μαγείρευαν τα αποτελέσματα και ούτε καν εμφάνιζαν το ΑΚΚΕΛ/αγροτικό-κτηνοτροφικό κόμμα. Είναι η μοναδική αξιόπιστη έρευνα που είδαμε από το ΑΚΚΕΛ, δεδομένου ότι - όπως μας ανέφεραν συμμετέχοντες - επιβεβαιωνόταν ο "ψηφοφόρος" με email.  Εκθέτει φυσικά τους καθεστωτικούς δημοσκόπους.

Για την καλύτερη κατανόηση του αποτελέσματος, χρειάζεται να διευκρινίσουμε κάποια θέματα διότι έχουν δημιουργηθεί και παρανοήσεις. Στις ερωτήσεις υπήρχε μία ερώτηση "τί ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές" και ένα πεδίο απάντησης είχε την παλαιά συνεργασία ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ. Μετά είχε ερώτηση τί θα ψηφίζατε αν τώρα γίνονταν εκλογές, όπου (α) κάποιοι ψηφοφόροι του ΑΚΚΕΛ (διότι το ΑΚΚΕΛ δεν ήταν ξεχωριστή επιλογή) επέλεξαν πάλι το ίδιο ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ αλλά (β) κάποιοι έγραψαν στο τέλος οι ίδιοι ότι θα ψηφίσουν ΑΚΚΕΛ χωρίς όμως τα δύο πεδία να προστίθενται για το ΑΚΚΕΛ. Άλλωστε δεν μπορούσε να διαχωριστεί ποιό ποσοστό του ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ αφορούσε το ΑΚΚΕΛ. Στο γράφημα φαίνεται η τάξη μεγέθους (περίπου 5%) πανελλαδικά, που αφορά και το ΑΚΚΕΛ αφού οι συμμετέχοντες έγραψαν οι ίδιοι ότι ψηφίζουν αγροτικό-κτηνοτροφικό κόμμα/ΑΚΚΕΛ. Καλό θα είναι πάντως κάθε κόμμα/κίνηση να αναφέρεται ξεχωριστά για να αποφεύγονται παρανοήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις