Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΚΚΕΛ: Παρακρατική απόπειρα υπονόμευσης της σύλληψης από πολίτες με πρόσχημα την σύλληψη αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη

29/8/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

             Για άλλη μία φορά προκαλεί οργή η πρακτόρικης-μεθοδολογίας προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ένα καθ' όλα νόμιμο και κοινωνικά ωφέλιμο γεγονός ή ενέργεια (που αποτελεί άσκηση εξουσίας των πολιτών μέσα σε απολύτως δημοκρατικό πλαίσιο) για να αφαιρεθεί αυτή η δημοκρατική εξουσία από τους πολίτες και να κλειδωθεί στην διαχείριση ελεγχόμενων αστυνομικών ομάδων, που εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα.

            Μιλούμε για την δυνατότητα των πολιτών να συλλαμβάνουν κάποιον που παρανομεί όταν δεν υπάρχει Αστυνομία. Αυτή είναι όχι απλώς απολύτως νόμιμο δικαίωμα, αλλά πηγάζει από την πηγή νομιμοποίησης μέσα στην Δημοκρατία, δηλαδή την εξουσία του κάθε πολίτη. Ο κάθε πολίτης είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τελικός κάτοχος εξουσίας σε μία Δημοκρατία και ΜΟΝΟ οι πολίτες έχουν αστυνομικές, δικαστικές, κυβερνητικές κλπ εξουσίες.

Στην εποχή μας, καθαρά για πρακτικούς λόγους, χρησιμοποιούμε το πολίτευμα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας (που το τμήμα της για την διακυβέρνηση είναι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία) όπου ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ σε τρίτους (όπως αστυνομικούς, δικαστικούς, βουλευτές κλπ) να εκτελούν τις ανάλογες λειτουργίες στο όνομά μας. Χωρίς φυσικά να χάνουμε εμείς αυτή την εξουσία.

Οι πολίτες ένορκοι σε δικαστήριο είναι μία γνωστή περίπτωση αυτής της θεμελιώδους εξουσίας κάθε πολίτη. Είναι έκφραση της θεμελιώδους εξουσίας που έχει κάθε πολίτης που ακόμη και στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία αξιοποιείται, ώστε το αίσθημα της Δικαιοσύνης να διατηρείται στους πολίτες με δεδομένη την (σε κάποιο βαθμό) διαφθορά των επαγγελματιών δικαστικών λειτουργών. Το ίδιο ισχύει και για την σύλληψη κάποιου από πολίτες ότι αυτό είναι ανάλογα έκφραση της θεμελιώδους εξουσίας κάθε πολίτη για αστυνόμευση της πατρίδας κυρίως αν οι επαγγελματίες αστυνομικοί δεν είναι διαθέσιμοι εκείνη τη στιγμή ή καθυστερούν να έρθουν. Και εδώ φυσικά ισχύει ότι αυτή η δυνατότητα σύλληψης από πολίτες (αν γινόταν περισσότερο εκτεταμένα) θα ενίσχυε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, με δεδομένο ότι η διαφθορά στην Αστυνομία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα όπως αποκαλύπτεται κάθε μέρα. Το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη στείλει επιστολή στον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. για αυτές τις αυθαιρεσίες και κυκλώματα διαφθοράς στην διακίνηση λαθρομεταναστών στον Έβρο και ακόμη περιμένουμε τον λαλίστατο Υπουργό να απαντήσει.

Η υπονόμευση της Παιδείας εδώ και δεκαετίες έχει υπονομεύσει και αυτές τις δύο λειτουργίες δηλαδή των ενόρκων και της σύλληψης από πολίτες σε πλαίσια αστυνόμευσης περιοχών από πολίτες. Μία λειτουργία της Παιδείας είναι και διαμόρφωση δεξιοτήτων και ικανοτήτων αστυνόμευσης με ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο. Σε μία πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχουν αστυνομικοί, δικαστικοί διότι οι πολίτες περιοδικά αναλαμβάνουν αυτά τα καθήκοντα έχοντας την Παιδεία να τούς δίνει τις σχετικές δυνατότητες και ικανότητες.

Δηλαδή αυτό που έγινε στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης με τη σύλληψη αλλοδαπών από πολίτες είναι κάτι εντελώς φυσικό, δεδομένο και πλήρως δημοκρατικό, είναι αναγνώριση των πολιτών ως μοναδικών κατόχων εξουσίας. Οι φασιστικές ανοησίες ότι είναι αυτοδικία και η υποκατάσταση του Κράτους αποδεικνύουν (στην καλύτερη περίπτωση) Δημοκρατική Αγραμματοσύνη αυτών που τα λένε, αλλά ουσιαστικά όλοι ξέρουμε ότι αποκαλύπτουν το φασιστικό υπόβαθρο αυτών των ανθρώπων. Είναι αδιανόητο να πολεμούν, να απορρίπτουν και να θέλουν να καταργηθούν οι θεμελιώδεις εκφράσεις της δημοκρατικής εξουσίας που έχουν οι πολίτες. Αυτό είναι καταστολή δημοκρατικής έκφρασης και λειτουργίας και τουλάχιστον υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος, αν όχι εν μέρει ανατροπή του.

            Το ΑΚΚΕΛ υπενθυμίζει ότι δυστυχώς αυτή η υπονόμευση της δυνατότητας σύλληψης από τους πολίτες έχει προϊστορία στην Αλεξανδρούπολη όταν το 2020 στη γνωστή ιστορία με τον κτηνοτρόφο που συνέλαβε Τούρκους λαθροεισερχόμενους, τον τραυμάτισαν και μία πρόεδρος δικαστηρίου στην Αλεξανδρούπολη (η οποία μόλις είχε φτάσει και ήταν η πρώτη της υπόθεση) τον καταδίκασε πρωτόδικα σε φυλάκιση, προσπαθώντας εμπράκτως να καταργήσει ακριβώς αυτό το δικαίωμα σύλληψης. Αλλά και να στείλει μήνυμα σε άλλους να μην δοκιμάσουν να το εξασκήσουν αν και είναι θεμελιώδες δικαίωμα στη Δημοκρατία που αναδεικνύει την εξουσία των πολιτών στην χώρα τους. Μήπως κάποιοι επέλεξαν την Αλεξανδρούπολη ως πεδίο δοκιμών ανατροπής θεμελιωδών δικαιωμάτων, όταν μάλιστα το παραδικαστικό κύκλωμα στην Αλεξανδρούπολη από το 2017 όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει εξαρθρωθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις