Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Το ΑΚΚΕΛ ρωτάει γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τα ελληνικά C-130 MAFFS ως πυροσβεστικά στην Αλεξανδρούπολη, Πάρνηθα και αλλού;

28/8/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ελλάδα  σήμερα  έχουμε 12 αεροσκάφη C-130 Hercules, που ανήκουν στην 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών «Ηρακλής», η οποία εδρεύει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Τα C-130 είναι τετρακινητήρια turboprop μεταγωγικά αεροσκάφη, που μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 19 τόνους φορτίου ή περίπου 92 στρατιώτες, 64 αλεξιπτωτιστές ή 74 φορεία επιζώντων. Μπορούν όμως να λειτουργήσουν και ως πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Τα C-130 μετατρέπονται εύκολα και με μικρό κόστος σε πολύ καλά πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο τροποποιημένα C-130  MAFFS (Modular Airborne Fire Fighting System) που είναι τοποθετημένα σε C-130 και  ρίχνουν νερό ή επιβραδυντικό υγρό στις φωτιές τα οποία για άγνωστους λόγους δεν χρησιμοποιούνται. Τα δύο Κιτ μετατροπής που διαθέτει η Ελλάδα  για τα C-130, που αγοράστηκαν το 2009 από την εταιρεία Coulson Aviation, με συνολικό κόστος 13 εκατομμυρίων ευρώ τα δύο. Άρα 6,5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε αεροπλάνο. Τα κιτ μετατροπής είναι εύκολα στην εγκατάσταση και την αφαίρεση, και δεν απαιτούν μόνιμες αλλαγές στη δομή του αεροσκάφους.

Τα C-130 εφοδιασμένα με το κιτ πυρόσβεσης μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 12.000 λίτρα νερού ή επιβραδυντικού υγρού, αλλά πρέπει να προσγειωθούν για ανεφοδιασμό μετά από κάθε ρίψη.

            Στην Γαλλία, υπάρχουν δύο C-130 Hercules που έχουν εξοπλιστεί με το σύστημα MAFFS II, που είναι μια βελτιωμένη έκδοση του MAFFS και μπορεί να μεταφέρει 11.300 λίτρα νερού ή επιβραδυντικού υγρού.

Στις ΗΠΑ, η Εθνοφρουρά διαθέτει ένα σύστημα MAFFS (Modular Airborne Fire Fighting System) που μπορεί να τοποθετηθεί σε C-130 και να ρίχνει νερό ή επιβραδυντικό υγρό στις φωτιές.

Εκτός από τα C-130, υπάρχουν και άλλα αεροσκάφη που έχουν χρησιμοποιηθεί για πυρόσβεση σε διάφορες χώρες, όπως τα Air Tractor AT-802, τα Bombardier Dash 8 Q400MR και τα Boeing 747 Supertanker.

Γιατί δεν συντηρούνται λοιπόν τα παροπλισμένα Ελληνικά C-130, να τοποθετηθούν Κιτ πυρόσβεσης και να έχουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη με τεράστια χωρητικότητα νερού που μόνο τα ρωσικά Beriev μπορούν να φέρουν περισσότερο;

 

            Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν είναι απλή ανικανότητα του Μητσοτακέικου η καταστροφή των δασών της Ελλάδας, ζώων φυτών και χιλιάδων κατοικιών και φυσικά οι θάνατοι ανθρώπων από τις φωτιές. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ του Μητσοτάκη και για αυτό δεν αξιοποιεί τα ρωσικά πυροσβεστικά Beriev αλλά ούτε και τα τροποποιημένα C-130 ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις