Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΑΚΚΕΛ: Η καθεστωτική δίωξη κατά του Μενέντεζ δείχνει ότι πάντοτε το καθεστώς των ΗΠΑ ήταν φιλότουρκο

29/9/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το ΑΚΚΕΛ παρακολουθεί για όσες ημέρες “τρέχει” η είδηση για άσκηση δίωξης στις ΗΠΑ κατά του γερουσιαστή Μενέντεζ και βλέπουμε ότι επιβεβαιωνόμαστε όταν για πολλά χρόνια τονίζαμε ότι ΔΕΝ υπάρχει σύγκρουση του αμερικανικού καθεστώτος με την Τουρκία αλλά μία στημένη παράσταση μέσα στην κοινή συμμορία που ανήκουν.

            Δεν υπάρχει αμφιβολία σε κανέναν ότι αυτή η δίωξη κατά του γερουσιαστή σε καθοριστικό βαθμό οφείλεται στην επικριτική στάση του απέναντι στην Τουρκία. Έρχεται μάλιστα σε μία εξαιρετικά προσεκτικά μελετημένη χρονική στιγμή, όπου η προσωρινή απόσυρσή του από την προεδρία της αρμόδιας Επιτροπής θα αποτελέσει το παράθυρο έτσι ώστε να λάβει η Τουρκία όλα όσα ήθελε και τα οποία υποτίθεται ότι οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μας οι ΗΠΑ την τιμωρούσαν και της τα στερούσαν.

            Το ΑΚΚΕΛ έχει τονίσει δημοσίως και επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ και ότι θα δούμε να αλλάζει η κατάσταση με διάφορες δικαιολογίες. Βλέπουμε ακριβώς αυτή την αλλαγή και τις δικαιολογίες. Στην Τουρκία θα δοθούν τα F-16 που θέλει και με διάφορες άλλες μεθόδους όπως έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν θα πάρει και τα F-35.

            Το ουσιαστικό πρόβλημα που έχει τόσο ο γερουσιαστής Μενέντεζ όσο και άλλοι είναι ότι την αντίθεση κατά της Τουρκίας την στηρίζουν αποκλειστικά σχεδόν στην σχέση και συνεργασία της που αναπτύχθηκε με τη Ρωσία. “Ξεχνώντας” βέβαια ότι αυτή η συνεργασία κατέστη δυνατή ΜΟΝΟ όταν οι προδότες στην Ελλάδα υπονόμευσαν με κάθε τρόπο την εξαιρετική ελληνορωσική συνεργασία που υπήρχε, με αποκορύφωμα την απέλαση Ρώσων διπλωματών το 2018 και φυσικά με την υποστήριξη και αποστολή όπλων στο διεστραμμένο και ναζιστικό καθεστώς που ανέβηκε στην Ουκρανία μετά από το πραξικόπημα του 2014. Η αντίθεσή τους κυριαρχείται από την αντιρωσική και αντι-Πούτιν λύσσα που έχει περάσει σε μεγάλο τμήμα της αμερικανικής κοινωνίας και δεν στηρίζεται σε πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά που εκφράζει διαχρονικά ο Ελληνισμός.

            Τα συμμορίτικα φίδια μέσα στις δομές των ΗΠΑ έχουν στραφεί και εναντίον του Μενέντεζ για να εξυπηρετήσουν αυτή τη φάση της διαδικασίας ανοικοδόμησης των φαινομενικά και ψευδώς προβληματικών σχέσεων του αμερικανικού καθεστώτος με το τούρκικο.

Από το ΑΚΚΕΛ ελπίζουμε ότι τόσο ο Μενέντεζ όσο και άλλοι να δούν το γεγονός της δίωξης ως ευκαιρία και "φωτισμό" για να στηρίξουν την αντίθεση στην Τουρκία σε υγιέστερες βάσεις αξιών και ιδανικών που η Τουρκία διαχρονικά καταπατεί, παραβιάζει κλπ. Και να αποδεσμευτούν από τις διεστραμμένες, ανισόρροπες και μισάνθρωπες συμμορίες που κυριαρχούν στο Δημοκρατικό κόμμα αλλά έχουν επίσης ισχυρή βάση και στο Ρεπουμπλικανικό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις