Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΑΚΚΕΛ: Στην εκλογή Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης οι Ιεράρχες θα αντισταθούν στους εγγλέζικους και αμερικανικούς εκβιασμούς;

4/10/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            «Η απειλή "ρωσικής άλωσης" της ελλαδικής Εκκλησίας πρέπει να θεωρηθεί σοβαρή μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο Ανδρέας Λουδάρος πιστεύει πως μεταξύ των "ρωσόφιλων" μητροπολιτών πραγματικά επικίνδυνοι είναι μονάχα εκείνοι που διεκδικούν τα ανώτατα αξιώματα στην ελλαδική Εκκλησία για την επόμενη ημέρα. "Για παράδειγμα το να γίνει ένας κραυγαλέα φιλορώσος μητροπολίτης στην Θεσσαλονίκη, εκκλησιαστικά πολύ σημαντική καθώς πρόκειται για την δεύτερη σημαντικότερη πόλη του Βυζαντίου, θα ήταν πραγματική καταστροφή".

Ειδικά το ενδεχόμενο ανάρρησης στον αρχιεπισκοπικό θρόνο μητροπολίτη που ταυτίζεται με τις θέσεις της Μόσχας το αποκλείουν κατηγορηματικά πηγές με καλή γνώση της εθνικής πολιτικής ασφαλείας. Οι πηγές αυτές επισημαίνουν πως ένα τέτοιο σενάριο "αντίκειται στο εθνικό συμφέρον" και δεν πρόκειται να επιτραπεί. Δεδομένου μάλιστα του ατελούς του χωρισμού Εκκλησίας και κράτους στην Ελλάδα, η παρέμβαση του κράτους προκειμένου να αποτρέψει κάτι που θεωρεί βλαπτικό για τα συμφέροντά του είναι πολύ εύκολη. "Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση των μητροπολιτών εκείνων που είναι γνωστό πως τρέφουν φιλοδοξίες για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Οποιοσδήποτε έχει εκφράσει φιλορωσικές θέσεις είτε θα εξαναγκαστεί εγκαίρως να μην υποβάλει υποψηφιότητα είτε να την αποσύρει, αν ποτέ υποβληθεί. Εν ανάγκη θα εξαντληθεί κάθε μέσο πίεσης" τονίζουν απερίφραστα οι εν λόγω πηγές»

 

            Το προηγούμενο κείμενο δεν είναι απόσπασμα από Δελτίο Πληροφοριών κάποιας Μυστικής Υπηρεσίας ή Υπηρεσίας Ασφαλείας αλλά απόσπασμα (σελ. 389) από το βιβλίο «Η ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ» που έγραψε ο συγγραφέας τουριστικών οδηγών Αλέξανδρος Μασσαβέτας, συνεργάτης της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, του insidestory.gr (παραμάγαζο του Ομίλου Καθημερινής, που είναι μέσα στο δίκτυο Greek Cluster της βρετανικής παρακρατικής ΜΚΟ Integrity Initiative), κλπ. Είναι κείμενο-αναφορά (Reference) ιστορικής σημασίας για τον εξωτερικό έλεγχο σε μεγάλο τμήμα της εκκλησιαστικής διοίκησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον οποίο έχουν αντίχριστοι κυβερνητικοί κύκλοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτοί που θέλουν να καθορίσουν την εκλογή Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κλπ ΕΝΑΝΤΙΑ στην εκκλησιαστική παράδοση και υποτάσσοντας την Ιεραρχία στις δικές τους κοσμικές και αντίχριστες προσταγές από Λονδίνο και Ουάσιγκτον, πρωταρχικά για να προστατεύσουν το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Παρουσιάζει θριαμβευτικά, σχεδόν σαν να πανηγυρίζει, την κατάσταση παρεμβάσεων χωρίς όριο μέσα στην Εκκλησία, ειδικά στην περίπτωση αυτή για την εκλογή Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών, οι οποίοι δεν θα είναι ανεξάρτητοι αλλά θα είναι προσανατολισμένοι προς το διαβρωμένο και αντίχριστο τμήμα της Δύσης, ώστε να μην κινδυνεύσουν πολιτικά και άλλα συμφέροντα από ανεξάρτητους και ελεύθερους Μητροπολίτες που επιθυμούν να έχουν ισορροπημένη σχέση και κανονικές σχέσεις με την ρωσική Εκκλησία. Σε μία επίδειξη ισχύος και ελέγχου αποκαλύπτει ότι οι Ιεράρχες παρακολουθούνται (γνώριζε δηλαδή από το 2019 για τις ακραίες παρανομίες των υποκλοπών που «έσκασαν» στα τέλη του 2022;) και το "κράτος" (το ελληνικό ή άλλο;) μπορεί εύκολα να επέμβει για οτιδήποτε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση γράφει για αντιρωσικές ενέργειες και επιβολή δυτικών συμφερόντων στους Ιεράρχες αλλά αυτός ο έλεγχος προφανώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ΚΑΘΕ θέμα. Ένα πρόσφατο παράδειγμα σε άλλον τομέα αποτελεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος που συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αγοραστό, γνωστό και ως «Χάρο της Θεσσαλίας» για τις τεράστιες ευθύνες του στο πρόσφατο πνίξιμο της Θεσσαλίας. Ενώ ο ίδιος δεν τολμά να κινηθεί χωρίς προστασία των ΜΑΤ και υπάρχει ποινική έρευνα του Αρείου Πάγου για αυτά τα εγκλήματα, το προαναφερθέν δίκτυο ελέγχου της εκκλησιαστικής διοίκησης έβαλε τον Αθηνών Ιερώνυμο να συναντηθεί με τον εκλεκτό του Μητσοτάκη για να «πέσει στα μαλακά» με παράσταση ενδιαφέροντος για τους πλημμυροπαθείς.

            Όλοι έχουμε δει τον διχασμό που έχει κατευθυνόμενα εκδηλωθεί εντός της Ορθοδοξίας με στόχο την αποκοπή της Ρωσικής Εκκλησίας και την επιβολή σχίσματος. Οφείλεται σε καθοριστικό βαθμό στην υπόγεια και δόλια δράση της παρακρατικής ΜΚΟ που άρχισε να εντείνεται από το 2017 και 2018 ειδικά στην Θεσσαλονίκη. Η σεσημασμένη ΜΚΟ Integrity Initiative έλαβε περίπου 2.500.000 λίρες από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας μετά το 2017, σύμφωνα με τα χακεμένα έγγραφα-αιτήσεις χρηματοδότησης. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε στα:

https://akkelparty.blogspot.com/p/integrity-initiative.html

https://akkelparty.blogspot.com/p/george-soros.html

https://akkelparty.blogspot.com/p/2015-open-society-soros.html

https://akkelparty.blogspot.com/2022/04/blog-post_11.html

https://akkelparty.blogspot.com/2023/08/blog-post_14.html

 

            Το ΑΚΚΕΛ έχει δημοσιεύσει εκτεταμένα για την αμερικανική και εγγλέζικη χονδροειδή παρέμβαση και έλεγχο στα “εκκλησιαστικά” όπως και στην κατασκευή σύγκρουσης με την ρωσική Εκκλησία. Μόνο το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει έγγραφα και αποδείξεις που δείχνουν ότι από το 2015 η εγγλέζικη ΜΚΟ και το Open Society του George Soros σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν όλα αυτά που σήμερα παρουσιάζονται ως “γεγονότα” και αποτελέσματα “ερευνητικής δημοσιογραφίας” από τα γρανάζια τους, εξαρτημένα και υπό πληρωμή.

            Οι μητροπολίτες θα παίξουν το αντίχριστο παιχνίδι Λονδίνου-Ουάσιγκτον, που όπως φάνηκε έχουν έλεγχο κοπτικής-ραπτικής στην εκκλησιαστική διοίκηση ή θα κινηθούν ορθόδοξα παραδοσιακά;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις