Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

ΑΚΚΕΛ: Οι πρόσφατες κοινοβουλευτικές διαμάχες στον “πατριωτικό χώρο” και το εκλογικό αποτέλεσμα

10/10/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ήδη αντικείμενο ανάλυσης και αξιολόγησης και μάλλον θα καταλήξει σε κουκουλώματα ευθυνών και της πραγματικής κατάστασης. Το ΑΚΚΕΛ ξεκαθαρίζει πράγματα για να μπορεί να γίνει αντικειμενική αξιολόγηση και ανάλυση.

Ο χώρος αντίστασης που υποτίθεται ότι υπάρχει ως “πατριωτικός χώρος”, κατά του μητσοτακικού και σημιτικού ολοκληρωτισμού (των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) απλώς δεν είναι “χώρος” και φάνηκε και σε αυτές τις εκλογές. Είναι μόνο ομαδοποιήσεις από τις οποίες ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ πατριωτικός λόγος ή αντισυστημικός/αντικαθεστωτικός λόγος. Όμως ΔΕΝ είναι “χώρος” (όπως ήταν το 1821 ή στον Β’ Π.Π.), δηλαδή με διακριτά πιστεύω και αντιλήψεις, κοινή πορεία, συλλογική ηγεσία, ανάθεση/κατανομή δράσεων, κοινούς πόρους (ανθρώπινους, χρηματικούς,  γνώσης, ικανοτήτων κλπ). Αντίθετα, όπως έδειξαν και οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, υπάρχουν διάσπαρτες και ασυντόνιστες παραταξιακές πρωτοβουλίες, εν μέσω μιντιακού μπλακάουτ, που καθιστά συχνά σχεδόν αδύνατο να επικοινωνήσουν στους πολίτες το πρόγραμμά τους. Την αποχή, που αρκετοί παραπλανημένοι βλέπουν ως μέθοδο διαμαρτυρίας, πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψιν αλλά αυτή είναι παράγωγο των συνθηκών διαρκούς διάσπασης και επικοινωνιακού μπλακάουτ που επιβλήθηκαν. Είναι μία φυτεμένη, δαιμονική αντίληψη του “δεν υπάρχει διέξοδος” για να μπορεί να αποδίδει το “διαίρει και βασίλευε” που τους κρατάει στην εξουσία.

Όταν οι πατριωτικές, αντικαθεστωτικές φωνές και δυνάμεις δημιουργήσουν “χώρο” όπως προαναφέραμε και όντως υπάρξει πατριωτικός χώρος, ΜΟΝΟ τότε η κατάσταση θα διορθωθεί. Σήμερα, υπάρχει διχασμός και εσωτερική υπονόμευση που επηρέασαν και το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στον πρώτο γύρο.

            Οι πρόσφατες επιθέσεις Βελόπουλου κατά προσώπων και νέων κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή συνεχίστηκαν αμέσως πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών, ικανοποιώντας τα καθεστωτικά κόμματα και δημιουργώντας προβληματισμό στους αντικαθεστωτικούς πολίτες και πολιτικούς σχηματισμούς. Φαίνεται να έχουν εισαχθεί “ναρκοπέδια” σε αυτό το θέμα και το ΑΚΚΕΛ ρίχνει φως στα κατάλληλα σημεία για να καθαρίσουμε τα “ναρκοπέδια” και να θυμηθούμε επίσης μερικά πράγματα που μερικοί θέλουν να ξεχάσουμε.

Αρχικά, είναι απαράδεκτο να κατηγορεί ο Κυριάκος Βελόπουλος οποιονδήποτε για ναζιστική ταυτότητα, συμπεριφορά, ιδέες κλπ. Το ΑΚΚΕΛ τον έχει καταγγείλει πριν χρόνια για συμμετοχή σε ευρωπαϊκή συμμαχία όπου βρίσκεται και ναζιστικό εσθονικό κόμμα, τιμητές των Waffen SS. Ποτέ δεν απάντησε και μόνο κάποιοι δικοί του είπαν ότι θα προσέχουν τους Εσθονούς για να μην “κάνουν κάτι”. Δεν έχουν πρόβλημα δηλαδή να είναι μαζί με τα Waffen SS; Ακόμη το ΑΚΚΕΛ αποκάλυψε και ότι το κόμμα του βρίσκεται σε συμμαχία που έχει μέλη τους Βούλγαρους Κομιτατζήδες του VMRO, που κατά τον Β’ Π.Π. αιματοκύλισε την Μακεδονία και Θράκη. Ειδικά:

 

Το ναζιστικό στοιχείο και το ανύπαρκτο αλλά διχαστικό δίπολο “Αριστερά-Δεξιά” παίζουν τον καταλυτικότερο ρόλο στην διάσπαση των δυνάμεων που μπορούν να σχηματίσουν τον πατριωτικό χώρο. Αφού αυτός σχηματιστεί (διότι το ΑΚΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι σήμερα ΔΕΝ υπάρχει πατριωτικός χώρος) η διόρθωση των καταστάσεων θα είναι ταχύτατη για αυτό και τον μπλοκάρουν.

            Κατά συνέπεια, τα κόμματα κλπ που αυτοπαρουσιάζονται ως πατριωτικά οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στον Ναζισμό διότι το ναζιστικό χαρακτηριστικό που τους αποδίδουν οι πραγματικοί Ναζιστές στη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ, επιμολύνει όλες τις πατριωτικές φωνές, σχηματισμούς, κόμματα κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις