Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

ΑΚΚΕΛ: Οι Μητσοτάκης-Ερντογάν συμφώνησαν για υποστήριξη του εκλεκτού της ΝΔ (Μέτιου) στην Περιφέρεια ΑΜΘ από τους μουσουλμάνους;

11/10/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Μία εξαιρετικά ανησυχητική και απαράδεκτη κατάσταση αποκαλύπτει το ΑΚΚΕΛ, όπως έχει υποχρέωση, για ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την διαδικασία του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που αφορά την Θράκη και την διαφαινόμενη πια συμφωνία που φέρεται να έχει συνάψει ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν, μία πτυχή της οποίας είναι το τουρκικό καθεστώς να δώσει γραμμή και να πιέσει τους μουσουλμάνους στη Θράκη να ψηφίσουν τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και νυν Περιφερειάρχη κ. Μέτιο.

Όλοι γνωρίζουμε και συζητούσαμε τους τελευταίους μήνες πριν και μετά τις βουλευτικές εκλογές σχετικά με το τί θα πουλήσει το μητσοτακέικο και τί θα λάβει ως αντιπαροχή για τις προδοσίες που ετοίμαζε. Σήμερα βάζοντας μαζί διάφορα χρονικά κομμάτια του παζλ όπως εξελισσόταν μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα (δεδομένου και του τί είναι ο Μητσοτάκης, που δεν μπορεί να γραφεί με κόσμιο τρόπο) ότι ένα από αυτά που θα λάμβανε το μητσοτακέικο και ήταν συμφωνημένα από τότε, ήταν να δοθεί γραμμή σε όσους μουσουλμάνους στη Θράκη επηρεάζονται από το τουρκικό καθεστώς μέσω του τουρκικού προξενείου, για να ψηφιστεί ο υποψήφιος στον οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει χρίσμα δηλαδή ο σημερινός περιφερειάρχης κ. Μέτιος.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν υποστηρίζουμε ότι ο ίδιος το γνωρίζει, ίσως να γνωρίζει ίσως να μην  γνωρίζει τί έκανε το περιβάλλον Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν έχει σημασία διότι η αλλοίωση του αποτελέσματος από εξωτερικούς παράγοντες με παρεμβάσεις είναι το πρόβλημα αυτό καθαυτό άσχετα αν ο ίδιος εμπλέκεται εν γνώση του ή όχι.

            Όταν το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποιούσε στις αρχές Σεπτεμβρίου την στάση του (https://akkelparty.blogspot.com/2023/09/blog-post_6.html) για την ψήφο στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε μάθει από “σκασμένους” νεοδημοκράτες στην Αθήνα (και μετά από τον πρώτο γύρο προστέθηκαν άλλοι “σκασμένοι”) διότι έμαθαν για την εξελισσόμενη εκλογική αιχμαλωσία των ελληνικής υπηκοότητας μουσουλμάνων στην Θράκη υπέρ του Μέτιου, εκλεκτού υποψηφίου του Μητσοτάκη, με παρέμβαση του τουρκικού καθεστώτος, ως ενός εκ των ανταλλαγμάτων που ήδη είχαν συμφωνήσει για αυτά που χαρακτηριζὀταν από τότε ως “ξεπουλήματα” του Μητσοτάκη. Προφανώς αυτά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούσαν να ανεχθούν τέτοιους συνδυασμούς και καταστάσεις ίσως να αισθάνονταν και συνυπεύθυνοι για ότι έκανε το μητσοτακέικο.

            Εκτός από αυτές τις αναφορές πριν και μετά τις εκλογές γύρω από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και επίσης από πηγές γύρω από τον απόστρατο υποψήφιο του ίδιου κόμματος στο Βόρειο Αιγαίο (οι οποίοι ομοίως εξοργίστηκαν από την ηγεσία του κόμματος), υπήρξαν πρόσφατα και κομπασμοί μη-τυχαίων εξτρεμιστικών στοιχείων στις μουσουλμανικές κοινότητες της Θράκης ότι “καθαρίζουν” την εκλογή του Μέτιου, μιλώντας όμως ότι τιμούν αυτά που τους ζήτησε η “μητέρα πατρίδα”.

            Τα ίδια τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω δεδομένου ότι στον Έβρο που κάηκε πριν από λίγο καιρό (και η περιφέρεια έχει σοβαρές ευθύνες) ο κ. Μέτιος μετά βίας πέρασε το 30% αλλά στη Ροδόπη όπου το μουσουλμανικό στοιχείο είναι έντονο πλησίασε το 60%. Αυτά ΔΕΝ είναι τυχαία. Βλέπουμε δυστυχώς ότι με τις εξωτερικές παρεμβάσεις του τουρκικού καθεστώτος, σε συντονισμό με το μητσοτακέικο, οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας εξωθούνται σε μία κατάσταση εκλογικής στρατηγικής πορνείας με ωφελούμενους τα καθεστώτα Μητσοτάκη και Ερντογάν.

            Για να μην κοροϊδευόμαστε, όλοι ξέρουμε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα κολλούσε σε τίποτα και θα έκανε τέτοια συμφωνία. Το ΑΚΚΕΛ είχε επιλέξει να μην αναφερθεί στο θέμα διότι δεν υπήρχαν ανεξάρτητα στοιχεία, αλλά σήμερα που αυτή η πληροφόρηση έρχεται από πολλές και διάφορες κατευθύνσεις και υποστηρίζεται από τα ίδια τα αποτελέσματα των εκλογών, οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε ως δεδομένο.

            Θεωρούμε ότι ο κ. Μέτιος πρέπει άμεσα να λάβει θέση και να ζητήσει από ψηφοφόρους την ψήφο μόνο όσων πραγματικά επιθυμούν και όχι όσων εξωθούνται ή πιέζονται από τρίτους και φυσικά και ο κ. Τοψίδης να ζητήσει από τους ψηφοφόρους να μην επηρεάζονται από πιέσεις τρίτων. Δεν πρέπει να αφεθούν απροστάτευτοι οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας απέναντι στην συνδυασμένη λύσσα Μητσοτάκη-Ερντογάν, πρέπει να προστατευθούν και να ψηφίσουν ελεύθεροι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις