Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη και θα σταματήσει η ισραηλινή αυθαιρεσία και αλαζονεία, όπως έγινε στην Αφή του Αγίου Φωτός με την επίθεση, προπηλάκιση και ουσιαστική απαγωγή του φρουρού του Έλληνα προξένου από Ισραηλινούς αστυνομικούς,. Αλλά και με την πολεμική επιχείρηση του Ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων με πρόσχημα την “περίεργη” Χαμάς, όπως επίσης και την καταλήστευση της περιουσίας του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από εξτρεμιστικές οργανώσεις τύπου Ατερέτ Κοχανίμ κλπ. Αυτά και πολλά άλλα γεγονότα δεν θα γίνονταν αν τα Ιεροσόλυμα ήταν εκτός ισραηλινού ελέγχου, όπως προβλεπόταν στις προϋποθέσεις για ύπαρξη του ιουδαϊκού κράτους, ειδικά αυτή για το corpus separatum (https://akkelparty.blogspot.com/2023/11/corpus-separatum.html).

            Οι Ισραηλινοί (κατά την διάρκεια της Αφής του Αγίου Φωτός εντός του ιερού ναού), προέβησαν σε αυτή την πρωτοφανή, προκλητική και θεατρικά επιδεικτική χρήση βίας, διότι τα Ιεροσόλυμα βρίσκονται παρανόμως υπό ισραηλινό έλεγχο, από τότε που υπονομεύθηκε η νόμιμη κατάσταση του corpus separatum που από τα τέλη του ’40 είχε πετύχει ο “νεαρός” ΟΗΕ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ισραηλινό βαθύ κράτος προκαλεί με τέτοιες προκλήσεις,. Τον Απρίλιο του 2023 το ΑΚΚΕΛ πάλι καταδίκαζε ισραηλινή πρόκληση, πάλι κατά την Αφή: « Οι προκλήσεις του Ισραήλ κατά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, της λειτουργίας του και κατά της ορθόδοξης λατρείας είναι μακρόχρονες, με πρόσφατο το αισχρό και απαράδεκτο γεγονός της απαγόρευσης προσέλευσης και αστυνομικών ξυλοδαρμών Ορθοδόξων πιστών κατά τη διάρκεια της αφής του Αγίου Φωτός» (https://akkelparty.blogspot.com/2023/04/corpus-separatum.html).

            Ο πόλεμος γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων (με πρόσχημα την “περίεργη” Χαμάς) εντάσσεται και αυτός στο προαναφερθέν πλαίσιο και γενικά ΚΑΘΕ πρόκληση, αυθαιρεσία, εξτρεμισμός κλπ που κατά κανόνα προέρχονται από την ισραηλινή πλευρά.

 Η θεμελιώδης Αρχή του Corpus Separatum για να γίνει αποδεκτή η ίδρυση του ιουδαϊκού κράτους και του μετέπειτα παλαιστινιακού, αναφέρεται σε μια έκταση σχεδόν όσο η Σαμοθράκη (4-5πλάσια του Δήμου Αθηναίων), η οποία θα περιελάμβανε την Ιερουσαλήμ, την Βηθλεέμ και γύρω περιοχές, όπου δεν θα ίσχυε ο ισραηλινός νόμος και η ισραηλινή κρατική κυριαρχία. Δεν θα υπήρχε ισραηλινή ή παλαιστινιακή κυριαρχία. Θα ήταν μία «πόλη-κράτος» με διεθνές καθεστώς και δίκαιο. Η ύπαρξή της αποτελεί ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την κρατική ύπαρξη του Ισραήλ και η υπονόμευσή της αποτέλεσε την αρχή της αστάθειας, κινδύνων και απειλών από την Μέση Ανατολή.

Το ΑΚΚΕΛ έχει την απόλυτη βεβαιότητα ότι μόνο όταν αποκατασταθεί εδαφικά η κατανομή εδαφών που είχε καθοριστεί στα τέλη του ’40 με ξεκάθαρη εφαρμογή του corpus separatum (που θα απελευθερώσει και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τις επιθέσεις και υπονομεύσεις ισραηλινών εξτρεμιστικών ομάδων) θα υπάρξει ειρήνευση και δικαιοσύνη στην περιοχή και όλο τον κόσμο. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΑΚΚΕΛ θα κινηθεί και εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν εκλέξει ευρωβουλευτές.

Αυτά απαιτούν την συμμόρφωση του Ισραήλ με τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας (κάπου τρία τέταρτα του αιώνα πριν) για να γίνει αποδεκτή η ίδρυσή του και η συνεπαγόμενη απόσυρσή του από εδάφη που παράνομα κατέχει (παλαιστινιακά και του corpus separatum) ακόμη και με επιβολή κυρώσεων, εμπάργκο ή και διακρατικής στρατιωτικής επέμβασης.

            Αντί λοιπόν να εκτοξεύουμε ευχολόγια που θα μείνουν ευχολόγια, το ΑΚΚΕΛ (με την πρωτοβουλία του να αναβιώσει και διεθνοποιήσει την προσέγγιση του corpus separatum) επαναφέρει το θέμα στην θεμελιώδη βάση του για να δοκιμαστούν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις