Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Η συμφωνία για την «απελευθέρωση» του Julian Assange θα μπορούσε να γίνει δίκοπο μαχαίρι

25/6/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το ΑΚΚΕΛ εκφράζει αφ’ ενός την ικανοποίησή του που ο Julian Assange φαίνεται ότι θα ζήσει ελεύθερος πια αφού έχει αποφυλακιστεί από την βρετανική φυλακή που κρατούνταν (ουσιαστικά ως πολιτικός κρατούμενος), αλλά αφ’ ετέρου τονίζει ότι η συμφωνία που έκανε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να δηλώσει ένοχος για ορισμένες από τις κατηγορίες, που του απέδωσε το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από αυτό το βαθύ κράτος ως «πάτημα» για να επιτίθεται κατά της ελευθερίας του Τύπου – όση έχει μείνει.

            Το ΑΚΚΕΛ έχει μακρόχρονη συμμετοχή στην προσπάθεια απελευθέρωσής του και μάλιστα με συγκεκριμένες ενέργειες. Πρωτοστάτησε στις ενέργειες για απονομή τιμητικής ιθαγένειας στον Julian Assange λόγω των αποκαλύψεων στο Wikileaks. Εκτός του ότι συνέβαλλαν στην αποκάλυψη εγκλημάτων πολέμου των ΗΠΑ και Βρετανίας, ήταν ιδιαίτερα ενημερωτικές για την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας τις εγκληματικές ενέργειες της Τρόικας κατά της Ελλάδας, τις ραδιουργίες των ΗΠΑ κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τις ενέργειες ΠΑΣΟΚων ΚΥΠατζήδων και CIA να στρατολογηθούν και να δουλεύουν για την CIA κλπ.

            Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Χαρίτση, όσο και η ΝΔ με τον Βορίδη είχαν παρεξηγήσιμα πανομοιότυπη συμπεριφορά κατά του Assange. Έσπευσαν να δηλώσουν  ότι δεν βλέπουν λόγο παροχής τιμητικής Ελληνικής ιθαγένειας, ΠΡΙΝ ακόμη υποβληθεί το αίτημα από διεθνή ομάδα όπως τούς είχαμε δηλώσει στην αρχική ενημέρωση ... για να μην τους έρθει ξαφνικά όταν γίνει. Προφανώς, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ (που είναι ίδιοι) θέλησαν να δώσουν στίγμα στα υπερατλαντικά αφεντικά τους και βιάστηκαν.

            Το ΑΚΚΕΛ συμμετείχε με άλλες υγιείς δυνάμεις στην προσπάθεια να απελευθερωθεί ο Assange ΧΩΡΙΣ όρους, να κοστίσει στις ΗΠΑ και Βρετανία περισσότερο η φυλάκισή του από την απελευθέρωσή του, μέχρι του σημείου να εξεταστεί ακόμη και η ανταλλαγή του με Βρετανούς και Αμερικανούς μισθοφόρους που έχουν συλλάβει οι Ρώσοι. Οι κυβερνήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα Media γύρω τους, δούλεψαν κατά του Assange ώστε να παρεμποδίσουν ακόμη και την δημοσιοποίηση αυτών των ευκαιριών.

            Η πιθανή απελευθέρωσή του (ΑΝ οι ΗΠΑ τηρήσουν την συμφωνία) είναι φυσικά ευλογία για τον Assange, αλλά πιθανότατα η συμφωνία θα χρησιμοποιηθεί από τις ΗΠΑ και Βρετανία για να φιμώσουν ακόμη περισσότερο τους αντιπάλους τους που μάχονται για ελευθερία και δημοκρατία. Το μέλλον θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταγγελία του κόμματος ΑΚΚΕΛ στην Πρεσβεία της Γαλλίας για την σύλληψη του Pavel Durov και την εφαρμογή πρακτικών λογοκρισίας της Scientology και συλλογικής ευθύνης

4 /9/2024   ΠΡΟΣ:             Πρεσβεία της Γαλλίας,   πρέσβη κα Laurence Auer sec.athenes-amba@diplomatie.gouv.fr Καταγγελία του ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις