Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Θα αντισταθεί η Δικαιοσύνη στη νέα αμερικανική παρέμβαση με θύμα τον Μίλαν Ντιμιτρόφ;

17/6/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Την Τρίτη 18 Ιουνίου εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης της έκδοσης στις ΗΠΑ του Βούλγαρου πολίτη Μίλαν Ντιμιτρόφ, ο οποίος συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου 2022 όταν επέστρεφε στην Βουλγαρία μετά από σύντομη είσοδό του στην Ελλάδα. Η σύλληψη έγινε μετά από εντολή δικαστηρίου του Τέξας μέσω της Ιντερπόλ. Η υπόθεση είναι άλλη μία όπου οι ΗΠΑ καταδιώκουν έναν ξένο πολίτη (χώρας της Ε.Ε. που έχει Ρωσίδα μητέρα και ρωσικό διαβατήριο) για αδικήματα που έχουν εισαχθεί στο αμερικανικό δίκαιο, αλλά δεν προβλέπονται από το ευρωπαϊκό και με έλλειψη στοιχείων, στηριζόμενες στην παρεμβατική τους ισχύ και όχι στο δίκαιο και σε αποδεικτικά στοιχεία. Αναλογικά όπως έκαναν κατά του Julian Assange.

            Ο Μίλαν Ντιμιτρόφ ήδη βρίσκεται σε ελληνική φυλακή εδώ και 16 μήνες μετά από αίτημα του Αμερικανού εισαγγελέα για τέσσερις κατηγορίες με ποινή 20 ετών για την καθεμία. Κατηγορείται από τις ΗΠΑ για συνωμοσία, για παράνομη εξαγωγή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων στην Ρωσία., για εξαπάτηση του κράτους (των ΗΠΑ) και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρωτόδικα το ελληνικό δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του βουλγαρικού κόμματος «Vazrazhdane» είναι η μοναδική που τον υποστηρίζει και θέλει να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματά του. Στην Ελλάδα βρίσκονται και οι βουλευτές του «Vazrazhdane» Angel Georgiev και Emil Yankov για να παραστούν στην υπόθεση και να στηρίξουν την αθωότητα του Μίλαν Ντιμιτρόφ. Το ΑΚΚΕΛ και το Vazrazhdane  έχουν υπογράψει στις 12 Απριλίου (https://akkelparty.blogspot.com/2024/04/blog-post_14.html) την ευρωπαϊκή πολιτική συμμαχία στην Σόφια, με άμεσο επόμενο αποτέλεσμα  την δημιουργία ευρωπαϊκού κόμματος.

            Αναλυτικότερα, οι Αμερικανοί τον κατηγορούν για πράξεις που η υπεράσπιση και ο αδελφός του απορρίπτουν ως αβάσιμες. Τον κατηγορούν ότι προμηθεύτηκε μικροτσίπ από μία εταιρία στο Τέξας, τα οποία είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα για να αντέχουν σε ισχυρή ακτινοβολία, αλλά στάλθηκαν στη Ρωσία μέσω εταιρείας στη Βουλγαρία για να παρακαμφθούν οι απαγορεύσεις για εξαγωγές προϊόντων των ΗΠΑ. Ωστόσο, τα εν λόγω εξαρτήματα βρίσκονται σε ένα μικρό οικογενειακό εργαστήριο στην Σόφια στη συνοικία Izgrev και δεν στάλθηκαν ποτέ στην Ρωσία. Πρόκειται για γκοφρέτες (wafers) ημιαγωγών. Έχουν σειριακούς αριθμούς, όπως επιβεβαίωσαν ειδικοί, τέσσερις φορές η οικογένεια του Μίλαν Ντιμιτρόφ απέδειξε ότι είναι στην Βουλγαρία.

Ο αδελφός του, Αλεξάντερ Ντιμιτρόφ, δήλωσε:

«Όλοι οι δικηγόροι που επικοινωνήσαμε, μιλήσαμε ακόμη και με έναν πρώην συνταγματικό δικαστή, όλοι λένε ότι για να έχουν βαρύτητα οι κατηγορίες εναντίον του αδελφού μου στη Βουλγαρία, πρέπει να έχουν παραβιαστεί οι κυρώσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ, και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτό δεν έχει σημασία για την Αμερική. Είναι κάτι σαν γκάνγκστερ - πηγαίνετε στο μεγάλο αφεντικό και θα αποφασίσει: "Δεν με νοιάζει το δικαστικό σας σύστημα, αφήστε τους να αποδείξουν την αθωότητά τους ενώπιον του αμερικανικού δικαστηρίου". Τη σύλληψη του Μίλαν Ντιμιτρόφ μέσω του συστήματος της Ιντερπόλ θέλει το αμερικανικό δικαστήριο. Επί τρία χρόνια, ούτε η οικογένειά του ούτε οι βουλγαρικές αρχές ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες και το αίτημα έκδοσης.

«Εμείς, ως εταίροι των ΗΠΑ (είμαστε επίσημα έτσι) είμαστε μέλη του ίδιου μπλοκ, πρεσβεύουμε την ίδια ιδεολογία, τουλάχιστον θα μπορούσαν να στραφούν στο βουλγαρικό κράτος. Δεν ζήτησαν καμία νομική βοήθεια, όχι. Εδώ θα ήταν σωστό να στραφούν στο βουλγαρικό κράτος, όταν πρόκειται για Βούλγαρο πολίτη, ακόμη και στον κατάλογο της Ίντερπολ για συλλήψεις, η Βουλγαρία δεν περιλαμβάνεται.

Έτσι, στις 5 Δεκεμβρίου 2022, ο Μίλαν μπήκε ήρεμα στην Ελλάδα και κρατήθηκε στην επιστροφή. Οι Αμερικανοί εισαγγελείς γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τη βουλγαρική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι κατηγορίες τους δεν είναι εγκλήματα και δεν έχουν αποδείξεις για τη διάπραξή τους. Γι' αυτό αποφάσισαν να μην ειδοποιήσουν τη Βουλγαρία, αλλά να συλλάβουν τον κατηγορούμενο σε έδαφος τρίτης χώρας. Έτσι θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο να απορριφθεί η έκδοση από βουλγαρικό δικαστήριο μετά τη διενέργεια της απαραίτητης έρευνας.

Κατηγορούν τον αδερφό μου για τέσσερα πράγματα. Πρώτον, ότι έκανε "εγκληματική συνωμοσία", σύμφωνα με τον Ποινικό μας Κώδικα, τέτοιο έγκλημα δεν υπάρχει, αλλά είναι κάτι σαν οργανωμένη εγκληματική ομάδα που εξήγαγε αμερικανική τεχνολογία στη Ρωσία. Η δεύτερη κατηγορία είναι ότι εξήγαγε τις εν λόγω γκοφρέτες ημιαγωγών – με κενή μνήμη. Η τρίτη είναι ότι εξαπάτησε τις αρχές των ΗΠΑ και η τέταρτη είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είναι απολύτως αθώος, το μόνο του έγκλημα είναι ότι η  μητέρα μας είναι Ρωσίδα και έχουμε ρωσικά διαβατήρια. Αυτό είναι ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μίλαν είναι θύμα των συμφερόντων κάποιου άλλου και ελπίζω ότι θα υπερισχύσει η Δικαιοσύνη».

            Το ΑΚΚΕΛ τονίζει ότι η οπλοποίηση της Δικαιοσύνης, που έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό το καθεστώς Μητσοτάκη, είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα. Η περίπτωση του Μίλαν Ντιμιτρόφ αποκαλύπτει ότι έχει και διεθνές σκέλος ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ. Ελπίζουμε και εμείς ότι η Δικαιοσύνη θα αντισταθεί στην αμερικανική παρέμβαση για επιβολή των αμερικανικών νόμων στην Ελλάδα και Ε.Ε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Διακρατική αφαίρεση του τουρκικού ελέγχου στα σύνορα με την Ελλάδα-Βουλγαρία-Κύπρο για την εξουδετέρωση των παράνομων δικτύων μετανάστευσης

30/9/2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αποτελεσματική λύση κατά της παράνομης μετανάστευσης (ή καλύτερα: κατά της στρατηγικής μετατό...

Δημοφιλείς αναρτήσεις