Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Σκύλιασε ο Σκυλακάκης να ανατινάξει τη Θράκη και Μακεδονία με τις υπόγειες χωματερές CO2 που ετοιμάζει

3/7/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

            Σαν μοναδική ευκαιρία είδε τον Πρίνο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης για αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα CO2 κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου πριν λίγες ημέρες, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ και οι ΕΛ του Βελόπουλου δεν καταψήφισαν αλλά δήλωσαν «παρών», ίσως σε μία πρόβα πολιτικής αβροφροσύνης για κυβερνητική συνεργασία όπως συζητείται.

            Η εξέταση του θέματος όμως επιβεβαιώνει τους φόβους ότι το καθεστώς Μητσοτάκη, με frontman σεσημασμένα άτομα όπως ο Σκυλακάκης, εγκληματούν κατά του ελληνικού λαού, βάζοντας υπόγειες βόμβες στην Θράκη και την Μακεδονία. Ο λόγος γίνεται για την αποθήκευση αυτή καθ' αυτή του διοξειδίου του άνθρακα σε υπόγειους χώρους που άλλοτε είχαν υδρογονάνθρακες, διότι εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται σε μία σεισμογενή περιοχή όπως η Ελλάδα.

            Μεθυσμένη από τα ποσά που θα πληρώνουν ξένες εταιρίες (και φυσικά την σχετική μίζα στους καθεστωτικούς) για να αποθηκεύουν σε υγροποιημένη μορφή το διοξείδιο του άνθρακα στους χώρους όπου υπήρχε το κοίτασμα πετρελαίου του Πρίνου, η καθεστωτική κυβέρνηση του Μητσοτάκη σκύλιασε να φτιάξει γρήγορα τις συνθήκες δήθεν για περιβαλλοντικούς λόγους. Αρχίζουν πάλι το παραμύθι για την συμβολή του διοξειδίου του άνθρακα σε αυτό που ονομάζουν υπερθέρμανση του πλανήτη και τώρα το ονομάζουν κλιματική αλλαγή, ώστε να δικαιολογήσουν την υπόγεια χωματερή που ετοιμάζουν στην Μακεδονία-Θράκη. Αυτή όμως η διοχέτευση διοξειδίου του άνθρακα σε υπόγειους χώρους για να παραμείνει σε υγρή μορφή όπως ήταν τα ορυκτά καύσιμα, έχει μεγάλο κίνδυνο διαρροής και επιστροφής στην ατμόσφαιρα σε αέρια μορφή με αποτέλεσμα να αποτελέσει βόμβα που θα επιφέρει τον θάνατο σε πολλούς ανθρώπους, ζώα και φυτά.

            Είναι σχεδόν εγκληματικό να θεωρούν ασφαλή την αποθήκευση σε υπόγειους χώρους, οι οποίοι αντικειμενικά δεν παρέχουν την στεγανότητα για μακρόχρονη διατήρηση του διοξειδίου του άνθρακα σε υγρή μορφή, αλλά αντίθετα έχουν φυσικές δομικές ευπάθειες και αλλοιώσεις που δεν θα αντέξουν στην υψηλή πίεση από το υγροποιημένο διοξείδιο του άνθρακα και θα αποτελέσουν αγωγούς διοχέτευσής του πίσω στην ατμόσφαιρα. Αν σημειωθεί και κάποιος σεισμός, η κατάσταση χειροτερεύει από άποψη στεγανότητας των πετρωμάτων κυρίως διότι μειώνεται η προβλεψιμότητα από πού θα γίνει η διαρροή αφού καινούργια ρήγματα θα έχουν δημιουργηθεί. Επιπλέον η ίδια η διοχέτευση του αερίου και υγροποίησή του στο υπέδαφος από μόνο του δημιουργεί ρήγματα και ενισχύει σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό την σεισμικότητα. Εκτός φυσικά από το γεγονός της χημικής αντίδρασης του διοξειδίου του άνθρακα με τα πετρώματα που έχει απροσδιόριστα αποτελέσματα στα άνω στρώματα, π.χ. στον υδροφόρο ορίζοντα, καλλιέργεια κλπ.

            Οι θάνατοι από την διαρροή διοξειδίου του άνθρακα είναι πραγματικό γεγονός και υπάρχει περιστατικό που μας δίνει μία ένδειξη της καταστροφής, ειδικότερα το περιστατικό στην λίμνη Nyos του Καμερούν. Για άγνωστους λόγους στις 21 Αυγούστου 1986 απελευθερώθηκε ένα σύννεφο διοξειδίου του άνθρακα από την περιοχή της λίμνης το οποίο κινούνταν με ταχύτητα 100 χλμ την ώρα και προκάλεσε τον θάνατο 1800 ανθρώπων, 3500 ζώων και ανυπολόγιστο αριθμό πουλιών, φυτών και εντόμων. Το παγιδευμένο/αποθηκευμένο διοξείδιο του άνθρακα στο υπέδαφος βρήκε διέξοδο στην επιφάνεια και προκάλεσε μία τέτοια καταστροφή καθιστώντας την περιοχή κρανίου τόπο για πολλά χρόνια. Δηλαδή, υπάρχει πρόβλημα και υπάρχει ήδη θανατηφόρο προηγούμενο.

            Αν προχωρήσουν τα σχέδια του μητσοτακέικου και αρχίσουν την αποθήκευση υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα στο υπέδαφος του Πρίνου είναι απλώς θέμα χρόνου να υπάρξει διαρροή και να πεθάνουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Ας μην μας βεβαιώνουν για ασφάλεια και τέτοια διότι δεν είναι ασφαλές κάτι το οποίο δεν έχει κατασκευαστεί για να είναι ασφαλές. Οι υπόγειοι χώροι στους οποίους θα υγροποιηθεί το διοξείδιο του άνθρακα σχηματίστηκαν κατά τύχη μετά από σεισμούς στον φλοιό της Γης. Είναι τυχαίοι σχηματισμοί στους οποίους παγιδεύτηκαν υδρογονάνθρακες σε υγρή μορφή. Δεν είναι στεγανοί χώροι αποθήκευσης υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα και είναι θέμα χρόνου αυτό να απελευθερωθεί στην επιφάνεια και να πεθάνουν άνθρωποι Λίγου χρόνου μάλιστα αν σκεφτούμε ότι η Ελλάδα είναι περιοχή με μεγάλη σεισμικότητα. Ας καταγραφούν αυτά για μελλοντική εισαγγελική χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταγγελία του κόμματος ΑΚΚΕΛ στην Πρεσβεία της Γαλλίας για την σύλληψη του Pavel Durov και την εφαρμογή πρακτικών λογοκρισίας της Scientology και συλλογικής ευθύνης

4 /9/2024   ΠΡΟΣ:             Πρεσβεία της Γαλλίας,   πρέσβη κα Laurence Auer sec.athenes-amba@diplomatie.gouv.fr Καταγγελία του ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις