Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Η ίδρυση της Ευρωομάδας “Europe of Sovereign Nations” φέρνει την ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης για Εθνική Κυριαρχία

12/7/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το ΑΚΚΕΛ χαιρετίζει την ίδρυση της Ομάδας "Ευρώπη των Κυρίαρχων Εθνών" (Europe of Sovereign Nations) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην ίδρυση της οποίας έχει συμμετοχή και το ΑΚΚΕΛ, ως αποτέλεσμα της πολιτικής συνεργασίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 με την Διακήρυξη της Σόφιας όπου το ΑΚΚΕΛ είναι ιδρυτικό μέλος (https://akkelparty.blogspot.com/2024/04/blog-post_14.html).

Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης στις 12 Απριλίου στην Σόφια της Βουλγαρίας, συμμετείχε το ΑΚΚΕΛ, όπου προχωρήσαμε στην υπογραφή Διακήρυξης συμμαχίας εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων. Η ίδρυση της Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ο πρώτος πυλώνας της συνεργασίας, που θα ακολουθηθεί με την ίδρυση ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος, ενώ φυσικά ο συντονισμός ενεργειών ήταν και είναι διαρκής κατάσταση από τον Απρίλιο και μετά. Η αρχική σύνθεση της ομάδας ESN είναι η εξής:

 

  1. Alternative for Germany (AfD) - 14 ευρωβουλευτές
  2. Confederation Liberty and Independence (Konfederacja), Poland

- 3 ευρωβουλευτές

  1. Revival, Bulgaria - 3 ευρωβουλευτές
  2. Reconquete, France - 1 ευρωβουλευτής
  3. Our Homeland Movement, Hungary - 1 ευρωβουλευτής
  4. Freedom and Direct Democracy (SPD), Czech Republic - 1 ευρωβουλευτής
  5. Republic Movement (Republika), Slovakia - 1 ευρωβουλευτής
  6. People and Justice Union, Lithuania - 1 ευρωβουλευτής


   

  

Η απόδοση στα ελληνικά του κειμένου της Διακήρυξης στην Σόφια στο πλαίσιο της οποίας ιδρύθηκε η Ομάδα ESN:

 

Διακήρυξη της Σόφιας

 

Η Ευρώπη βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση. Τα αξιακά θεμέλια του ευρωπαϊκού πολιτισμού απειλούνται και αμφισβητούνται από την επιθετικότητα των παγκοσμιοποιητικών ιδεολογιών. Η δημοκρατία και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση αντικαθίστανται από τη δικτατορία μιας γραφειοκρατίας μη εκλεγμένης και υπεύθυνης σε κανέναν. Η οικονομική ασφάλεια απειλείται από τα συμφέροντα διεθνών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η ελευθερία του λόγου δίνει τη θέση της στην επιθετική λογοκρισία. Ένας πόλεμος διεξάγεται στην ήπειρο που θα μπορούσε να κατακλύσει την ήπειρό μας – για τρίτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια.

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη μορφή της δεν μπορεί να παράσχει θεσμική απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις. Η ατζέντα όσων ισχυρίζονται ότι είναι οι ηγέτες της διαφέρει ουσιαστικά από την ατζέντα της πλειοψηφίας των πολιτών. Η κρίση εμπιστοσύνης σε αυτήν την ΕΕ λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις που απειλούν το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Με γνώμονα τις αρχές μας, ενωνόμαστε πίσω από τους ακόλουθους στόχους στην επόμενη θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

 

1. Η Ευρώπη πρέπει να πάψει να είναι ένας οικονομικός χώρος που κυριαρχείται από τα συμφέροντα διεθνών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η ήπειρός μας πρέπει να είναι ένας πολιτικός χώρος σχέσεων και συνδέσεων μεταξύ ισότιμων και κυρίαρχων κρατών.

2. Πρέπει να σταματήσει η εξουσία της αλόγιστης γραφειοκρατίας. Η δημοκρατική εξουσία ανήκει στους πολίτες και αυτοί, όχι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θέλουν να ζήσουν.

3. Ο πόλεμος στην Ευρώπη πρέπει να σταματήσει - μέσω ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός βασίζεται στην ειρήνη. Ως εκ τούτου, η Ευρώπη πρέπει να γίνει ένας ανεξάρτητος και ισχυρός παράγοντας στη διεθνή πολιτική.

 

Οι επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιούνται σε μια πολύ σημαντική ιστορική στιγμή. Αν δεν πούμε κατηγορηματικά τώρα ότι δεν γίνεται πια έτσι, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να χάσουμε την Ευρώπη μας. Εμείς που στεκόμαστε με τις υπογραφές μας κάτω από αυτή τη δήλωση, δεν θα το επιτρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταγγελία του κόμματος ΑΚΚΕΛ στην Πρεσβεία της Γαλλίας για την σύλληψη του Pavel Durov και την εφαρμογή πρακτικών λογοκρισίας της Scientology και συλλογικής ευθύνης

4 /9/2024   ΠΡΟΣ:             Πρεσβεία της Γαλλίας,   πρέσβη κα Laurence Auer sec.athenes-amba@diplomatie.gouv.fr Καταγγελία του ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις