Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Καταγγελία του κόμματος ΑΚΚΕΛ στην Πρεσβεία της Γαλλίας για την σύλληψη του Pavel Durov και την εφαρμογή πρακτικών λογοκρισίας της Scientology και συλλογικής ευθύνης

4/9/2024

 

ΠΡΟΣ:            Πρεσβεία της Γαλλίας,  πρέσβη κα Laurence Auer

sec.athenes-amba@diplomatie.gouv.fr


Καταγγελία του κόμματος ΑΚΚΕΛ για την σύλληψη του Pavel Durov και την εφαρμογή πρακτικών λογοκρισίας της Scientology και συλλογικής ευθύνης

  

            Εξοχώτατη κ. Auer,

            Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) με μεγάλη λύπη βλέπει ότι μετά από το αποκρουστικό και αντι-Ολυμπιακό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων στην Γαλλία, είδαμε πάλι στην Γαλλία μία πρωτοφανή επίδειξη αντιδημοκρατικής βαρβαρότητας κατά των θεμελιωδών ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων, που στρέφεται και κατά όλων των μη-Γάλλων πολιτών.

Αναφερόμαστε στην παγίδευση και σύλληψη του Pavel Durov, συν-ιδρυτή του Telegram, με κατηγορίες που έχουν ιστορική αφετηρία τις εγκληματικές πρακτικές στην δεκαετία του ’90 από την εξτρεμιστική οργάνωση Scientology, ενώ είναι μολυσμένες και από τις αντιλήψεις συλλογικής ευθύνης που εφάρμοζαν οι Ναζί, οι Βρετανοί και οι Οθωμανοί στους πληθυσμούς που είχαν υπό την κατοχή τους. Σήμερα την εφαρμόζει η ισραηλινή κυβέρνηση κατά των Παλαιστινίων.

Οι ενέργειες κατά του Pavel Durov, εν γνώσει της γαλλικής κυβέρνησης, στρέφονται κατά όλων των πολιτών όλων των κρατών και φυσικά κατά των Ελλήνων. Αμφιλεγόμενα πρόσωπα σε μία γαλλική ομάδα καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος (με επηρεασμό από τις ΗΠΑ) έχουν κατασκευάσει “υποθέσεις” εναντίον του για να επιβληθεί νομική συνήθεια σε όλο τον κόσμο για προληπτική λογοκρισία κάθε είδους περιεχομένου ή συνομιλιών στο Internet. Μέσω της Γαλλίας, επιβάλλουν το αμερικανικό μοντέλο της Scientology, το οποίο αλλοιώνει και δηλητηριάζει τη νομική αντίληψη για ευθύνες των εταιριών φιλοξενίας ιστοσελίδων, κοινωνικών δικτύων κλπ σε σχέση με το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες.

Η Γαλλία ξεπλένει και νομιμοποιεί το νομικό δηλητήριο που είχε εξαπολύσει η Scientology από τη δεκαετία του ’90 και τότε είχε απορριφθεί και κατακριθεί εντονότατα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, ως απαράδεκτο, διότι αποτελεί το ηλεκτρονικό ισοδύναμο στον κυβερνοχώρο των αντιλήψεων και πρακτικών συλλογικής ευθύνης που επέβαλαν διάφορα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Αυτή η συγκεκριμένη ομάδα καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος που κατεύθυνε και επέβαλε την σύλληψη του Pavel Durov έχει ως επικεφαλή την δικαστικό Johanna Brousse, η οποία έχει σαφείς και δημοσιοποιημένες εξαρτήσεις από τον αμερικανικό κυβερνητικό χώρο μέσω του "προγράμματος ηγετών" του French-American Foundation. Επέβαλε την οδό της σύλληψης και ουσιαστικού εκβιασμού του Durov υπό το πρόσχημα της μοναδικής λύσης για να επιλυθούν κάποιες υποθέσεις οι οποίες παρουσιάζονται ως η αιτία της διαδικασίας που οδήγησε στην δίωξή του.

Ενώ η γαλλική κρατική Υπηρεσία MIVILUDES από το 2002 που την ίδρυσε ο Πρόεδρος Jacques Chirac έχει δράσει για να προστατεύσει τους Γάλλους πολίτες από την εγκληματική δράση της Scientology και άλλων τέτοιων οργανώσεων, η προαναφερθείσα ομάδα της Johanna Brousse και η ίδια λειτουργούν αδιαφανώς ως πράκτορες ξεπλύματος της ισχύος από την Scientology και από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, το οποίο υπηρετεί και  έχει δράσει ισχυρά και εκβιαστικά υπέρ της Scientology για πολλές δεκαετίες. Οι διώκτες του Durov λειτουργούν ως όργανα ξένης δύναμης, των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας τις κρατικές δομές της Γαλλίας και αυτοί πρέπει να διωχθούν, όχι ο Durov.

Πρώτα από όλα, κανένας δεν γνωρίζει και δεν έχει αποδειχθεί ότι όντως υπάρχουν αυτές οι υποθέσεις και ότι δεν κατασκευάστηκαν χωρίς υπόβαθρο και αποκλειστικά και μόνο για να προκληθεί η σύλληψη του Durov και να εφαρμοστούν οι παράνομες πρακτικές της Scientology υπό τις πιέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης. Είναι κλασική “περίπτωση εγχειριδίου” της Χεγκελιανής Αρχής όπου κατασκευάζεται μία κατάσταση, διαμορφώνεται σε πρόβλημα, δημιουργείται θόρυβος και επιβάλλεται μία “λύση”, η οποία είναι αυτό που θέλει το παρακράτος, αλλά δεν μπορεί να επιβάλλει σε συνθήκες δημοκρατίας και το επιβάλλει ως επείγουσα αναγκαστική λύση. Ακόμη όμως και αν είναι πραγματικές οι εν λόγω υποθέσεις, ποτέ μία δημοκρατική κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της δεν προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες ολοκληρωτισμού με την δικαιολογία της αποκάλυψης της ταυτότητας υποτιθέμενων ενόχων.

Αν η συγκεκριμένη ομάδα καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος (και η ηγεσία της με το συγκεκριμένο αμφιλεγόμενο άτομο με τις εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ) δεν έχει τις δυνατότητες ή την προθυμία ή υπάρχει διαφθορά εντός της και δεν μπορεί να προσδιορίσει ή δεν θέλει να προσδιορίσει την ταυτότητα των δραστών στις συγκεκριμένες υποθέσεις, τότε οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Johanna Brousse και άλλοι Γάλλοι κρατικοί αξιωματούχοι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται και δεν αποτελούν αναλογικές ενέργειες σε σχέση με την ανάγκη αποκάλυψης των ενόχων. Υπάρχει μόνο μία άλλη λύση η οποία είναι είτε η επιλογή ικανότερων στελεχών στην συγκεκριμένη ομάδα, είτε η ειδική εκπαίδευση αυτών που υπάρχουν, είτε ο καθαρισμός της διαφθοράς και εξάρτησης στην ομάδα για να απελευθερωθεί το δυναμικό της, αλλά σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν είναι η επιβολή του “δηλητηρίου” της συλλογικής ευθύνης που ξεκίνησε η Scientology με την υποστήριξη εγκληματικών συμφερόντων από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ. Αυτών των συμφερόντων που η MIVILUDES ιδρύθηκε για να πολεμήσει.

Ήδη ξεκίνησε σε όλο τον κόσμο ένας ψυχολογικός πόλεμος από διεφθαρμένα Media, που δεν εφαρμόζουν την δημοσιογραφική δεοντολογία, για να αποθαρρύνουν τις αντιδράσεις για την σύλληψη του Durov και να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου και ηττοπάθειας σε πολίτες και επιχειρηματίες, δήθεν ότι είναι ανώφελο να αντιδρούν σε αντιδημοκρατικές ενέργειες της κάθε κυβέρνησης και να μην δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε σχετικούς τομείς.

Το Telegram αποτελεί το πολυτιμότερο “εργαλείο” των πολιτών για την υποστήριξη της Δημοκρατίας, για την επιβίωσή τους σε ολοκληρωτικά καθεστώτα (το οποίο χρησιμοποιούμε εκτεταμένα στο ΑΚΚΕΛ), αλλά και για την ασφαλή και ελεύθερη επικοινωνία τους, ώστε να ασκήσουν έλεγχο λογοδοσίας και αναλογικότητας ενεργειών στους κυβερνώντες σε μία χώρα με πολίτευμα Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας όπως (έστω τυπικά) έχουμε στην Ε.Ε και σε πολλές άλλες χώρες. Συνεπώς όταν κάποιοι (όπως Γάλλοι δικαστικοί και διωκτικές Αρχές) προσπαθούν με δικαιολογίες να διασπάσουν αυτή την προστασία επικοινωνίας και ελευθερίας λόγου, πλήττουν τα θεμέλια της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματός μας μέσα στις χώρες μας. Ταυτόχρονα πλήττουν τα δικαιώματά μας για την χρήση της δικής μας κρίσιμης υποδομής δικτύων (CNI) διακίνησης δεδομένων-πληροφοριών. Επιχειρούν να επιβάλλουν τον γαλλικό και αμερικανικό νόμο στην ελληνική κλπ επικράτεια και ασκούν πειρατεία κατά των περιουσιακών μας στοιχείων που συνθέτουν την CNI.

            Παρακαλούμε να προωθήσετε την επιστολή του ΑΚΚΕΛ στους δικαστικούς αξιωματούχους που χειρίζονται την Υπόθεση του Pavel Durov για να ενημερωθούν για την ουσία και τις προεκτάσεις της υπόθεσης. Ζητούμε επίσης να μάς ενημερώσετε για την διαδικασία συμμετοχής μη-Γάλλων ατόμων/φορέων στις δικαστικές διαδικασίες προς υπεράσπιση του Pavel Durov.

 

            Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταγγελία του κόμματος ΑΚΚΕΛ στην Πρεσβεία της Γαλλίας για την σύλληψη του Pavel Durov και την εφαρμογή πρακτικών λογοκρισίας της Scientology και συλλογικής ευθύνης

4 /9/2024   ΠΡΟΣ:             Πρεσβεία της Γαλλίας,   πρέσβη κα Laurence Auer sec.athenes-amba@diplomatie.gouv.fr Καταγγελία του ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις