Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Το ΑΚΚΕΛ καταγγέλλει την δόλια απομάκρυνση ΕΠΟΠ από τις Ένοπλες Δυνάμεις

 22/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Μετά από την αποδυνάμωση των συνόρων με την μεταφορά ελληνικού οπλισμού για προστασία του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, το καθεστώς Μητσοτάκη επιφέρει πλήγματα και στο ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους ΕΠΟΠ.

            Με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 25-30 στα 35-40 χρόνια υπηρεσίας και την υποχρεωτική αποστάτευση των ΕΠΟΠ στο 50ο έτος της ηλικίας, οι Μητσοτάκης-Παναγιωτόπουλος-Χαρδαλιάς από την μία πλευρά μειώνουν το μάχιμο προσωπικό, κυρίως στα σύνορα και από την άλλη θέτουν τους απόστρατους ΕΠΟΠ σε κίνδυνο επιβίωσης διότι δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη. Στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι θα έχουν υπηρεσία λίγο περισσότερο από 20 έτη, ενώ δεν θα έχουν γνώσεις για άλλους εργασιακούς τομείς. Δηλαδή, ανεργία χωρίς ιδιαίτερες εργασιακές προοπτικές.

            Θα μπορούσαν να τους διατηρούν μέχρις ότου έχουν καλή φυσική κατάσταση, αφού και η εμπειρία τους είναι πολύτιμη και υπάρχει τεράστια ανάγκη για προσωπικό. Εκτός αν υπάρχει μυστική συμφωνία με Τουρκία και ΗΠΑ-Γερμανία για εξασθένιση των Ε.Δ. ώστε να έχουμε «μοιραίους συμβιβασμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό

13/4/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις