Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΑΚΚΕΛ: Ο Μητσοτάκης καταγράφει κωδικούς αναγνώρισης στο χαρτί των ψηφοδελτίων, όπως αποκάλυψε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft

23/6/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

            Άλλη μία αντιδημοκρατική εκλογική «λαδιά» του Μητσοτακέικου αποκαλύπτεται από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft που ενσωμάτωσε στην μηχανή αναζήτησης Bing, η οποία υποστηρίζει ότι εκτελεί γρήγορα χρονοβόρες και περίπλοκες έρευνες στα περιεχόμενα του Internet.

            Σε ερώτηση που υπέβαλε το ΑΚΚΕΛ για πόσο χρόνο μένουν τα ψηφοδέλτια διαθέσιμα μέχρις ότου καταστραφούν (ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος μέσα στον οποίο μπορεί κάποιο κόμμα να αμφισβητίσει συνολικά το αποτέλεσμα των εκλογών λόγω της διοχέτευσης όλων των εκλογικών δεδομένων σε υπολογιστές στο Σικάγο και στο Κίεβο) το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft στη μηχανή αναζήτησης Bing, έδωσε απάντηση, αλλά στο τέλος συμπλήρωσε από μόνο του ότι τα ψηφοδέλτια τα οποία περιέχουν προσβλητικές εκφράσεις δεν καταστρέφονται αλλά δίνονται σε εισαγγελέα έτσι ώστε να προσδιορίσει ποιος τα έγραψε και να προσωποποιήσει ποινικές ευθύνες: «Τα ψηφοδέλτια που περιέχουν σχόλια ή προσβλητικές εκφράσεις δεν καίγονται ή καταστρέφονται, αλλά παραδίδονται στους εισαγγελείς για να διωχθούν οι υπεύθυνοι».

Αυτό χτύπησε καμπανάκι για το ΑΚΚΕΛ διότι με αυτό τον τρόπο κλονίζεται η εμπιστοσύνη για την μυστικότητα της ψηφοφορίας. Εν συντομία, η έρευνα που έκανε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft έδειξε ότι από το 2019 τουλάχιστον υπάρχει σχετική νομοθεσία για να αναγράφονται κωδικοί στο χαρτί των ψηφοδελτίων, ώστε οι δικαστικοί να μπορούν να προσδιορίσουν το πρόσωπο που έχει γράψει τις υβριστικές προτάσεις στο κάθε  ψηφοδέλτιο. Όλη η ηλεκτρονική συνομιλία του ΑΚΚΕΛ με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft υπάρχει στο τέλος του δελτίου τύπου.

            Από το ΑΚΚΕΛ θεωρούμε ότι ο Μητσοτάκης είναι ικανός να κάνει κάτι τέτοιο. Η διαφθορά και αντιδημοκρατικότητά του και όλου του περιγύρου του είναι τέτοια όπως όλοι οι Έλληνες είδαν ώστε να είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι τέτοιο, δηλαδή να μαρκάρει το χαρτί των ψηφοδελτίων για να μπορεί να προσδιορίσει ακόμη και τι ψήφισε ο καθένας ή τουλάχιστον να βοηθηθεί στο να προσδιορίσει κάτι τέτοιο. Το σύστημα της Microsoft βέβαια λέει ότι τον έλεγχο τον έχουν οι εισαγγελείς αλλά και με την διαφθορά ακόμη και στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για τους Έλληνες πολίτες.

            Από μόνη της η ύπαρξη ενός τέτοιου συστήματος καταγραφής κωδικών στο χαρτί των ψηφοδελτίων των εκλογών είναι ακρότατα παράνομη, αντισυνταγματική και ανήθικη ενέργεια. Οι δικαστές και εισαγγελείς έχουν υποχρέωση να λάβουν άμεσα θέση και να ξεκαθαρίσουν αν έχουν κωδικούς στα χέρια τους για τις προηγούμενες, αυτές ή σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις που τους επιτρέπουν να προσδιορίσουν την ταυτότητα ψηφοφόρων για οποιονδήποτε λόγο.

            Φυσικά, αυτό αναδεικνύει και ένα θέμα για το πώς θα μπορούσαν να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι που δεν θέλουν να ψηφίσουν κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές. Αν αυτοί οι ψηφοφόροι πραγματικά ψηφίσουν με τρόπο που ακυρώνεται το ψηφοδέλτιο γράφοντας μη-ευγενικά κείμενα στα ψηφοδέλτια, αν ισχύει αυτό που αποκάλυψε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, τότε θα υπάρξει κινητοποίηση εισαγγελέων και θα αποδειχθεί ότι όντως έχει εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα και μάλιστα σιωπηλά και με την εμπλοκή του δικαστικού σώματος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΚΚΕΛ: Μόνο η αφαίρεση της ισραηλινής κυριαρχίας από τα Ιεροσόλυμα θα φέρει ειρήνη και δικαιοσύνη

9/5/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για άλλη μία φορά το ΑΚΚΕΛ παρουσιάζει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο που θα υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη κα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις